Site icon Szallas.hu Blog

Koncerttel, utcabállal vagy gálavacsorával búcsúztatod az óévet? – Szilveszteri programajánló


Tudtátok, hogy az óév búcsúztatók és az újévi köszöntők hagyománya szorosan összefügg a zenével teli, lármás ősi felvonulásokkal, kántálással? Népi szokásaink folytatására pedig ma is számos lehetőség akad, hiszen végtelenül sok szilveszteri program és utcabál közül választhatunk, ahol hangos szóval és zenével köszönthetjük az új évet.

Presser Gábor és az Amadinda szilveszteri koncertje – Budapest, 2018. december 31.

2018. december 31-én ismét megrendezésre kerül az Amadinda együttes és Presser Gábor szilveszteri koncertje a Zeneakadémián. Csodás hangulat, ünnepi lelkület, felemelő élmény vár ránk a rendezvényen, ahol az éjfél előtti percekben Johann Sebastian Bach zenéje csendül fel, majd az utolsó óévi pillanatokat az Amadinda gongjainak zúgása tölti majd ki.

További információk az esemény facebook oldalán.  

Városi Szilveszter 2018 – Pécs

Gyönyörű, történelmi környezetben búcsúztatják az óévet és ünnepelik az újévet azok, akik Pécsre látogatnak december végén. Hatalmas utcai forgatag, kitelepült árusok, vásári hangulat és forralt bor várja, hogy jó kedvvel ünnepeljétek az életet. Ha a kulturális élvezetekre vágynátok, akkor érdemes körülnézni a pécsi múzeumok és kiállítások között is.

Szilveszteri utcabál 2018 – Tapolca

Szinte már hagyomány, hogy a Malom-tó az év utolsó napján megtelik élettel. Ezen a napon a bátrak számára szilveszteri úszóbajnokságot szerveznek, majd pedig 19 órától szilveszteri utcabál várja az érdeklődőket a Főtéren. A hangulatról a Retro Party és Szasza DJ gondoskodik. Természetesen a faházakban forralt bor, puncs, tea, sült gesztenye, langalló, lángos gondoskodik arról, hogy semmi hiányt ne szenvedjetek az év utolsó estéjén sem.

Szállások Tapolcán >>

Szilveszteri gálavacsora a Bodri Pincészet és Szőlőbirtokon – Szekszárd – 2018. december 31.

Egy kitűnő borvidéken járunk, Szekszárd déli határában, ahol a festői szépségű Faluhely-dűlőben és a Bodri Birtokon várják óév búcsúztatására a vendégeket. A borturisztikai komplexumban a teljes összhangot a visszafogott, ízléses, rusztikus stílus hozza, s ez a hangulat teszi a szilveszteri gálavacsorát felejthetetlen élménnyé.

A bor mellett az étel áll a középpontban, kóstolhattok itt kacsát rilette édes kosárban, aszalt szilvás véres hurkát, füstölt pisztrángpástétomot diós pestóval, de a gesztenye-krémleves Szent Jakab kagylóval igazi kuriózum lesz. A hangulatról és a zenéről a Fun Boys gondoskodik.

Asztalfoglalás: vendeglatas@bodribor.hu, +36 74 67 67 00

Szállást keresel Szekszárdon?

A 4*-os borhotel Szekszárd belvárosában, a Mészáros Borház szomszédságában, a városközponttól néhány percnyi sétára található. Különleges enteriőrrel, felkészült személyzettel, személyre szabott és széleskörű szolgáltatásokkal várja vendégeit.

Szilveszter 2018 a kecskeméti főtéren – 2018. december 31. hétfő 19 óra

Kecskemét nem csak Cifrapalotájáról és legendás Zeneakadémiájáról híres, hanem az itt élők mindig vidám és pozitív életszemléletéről is. Az Alföld egyik legnagyobb városa az óév utolsó napjaiban is szeretné megmutatni, hogy milyen a magyar virtus, hogyan tudunk mi, magyarok mulatni.

Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye – Kecskemét

Ezért a főtéri színpad fergeteges szilveszteri programmal várja a látogatókat. Számos koncert gondoskodik arról, hogy az éjfél jó hangulatban érkezzen, így a fellépők között lesz a Promise, de lesz IVAN & THE PARAZOL és BarIsOn koncert, majd egészen 02.00-ig a legendás Jozzy áll majd a diszkós-pult mögött. Természetesen éjfélkor a tűzijáték sem hiányozhat Kecskeméten.

Szálláshelyek Kecskeméten >>

Szilveszter a Kékesen – 28 / 14 / 6

Végül egy friss, csípős túra sem maradhat ki a repertoárból. A Tisza-tó Bringakör Kerékpáros Túramozgalom szervezésében egy család- és kutyabarát túrára hívunk titeket, ahol adományt gyűjtenek a füzesabonyi állatmenhelynek.

 

Igazi, év végi erőpróba vár rátok, ahol a teljesítmény is fontos, hiszen 2x kell felmenni a Kékesre. De mindamellett, hogy extrém téli túráról van szó, mégis egy végtelenül üdítő élmény lehet az óévet a havas Kékesen tölteni egy lelket és testet erősítő programmal.

A túrára előnevezés szükséges. Jelentkezni december 27., csütörtök éjfélig lehet. További információ ITT.

És Ti hol búcsúztatjátok az óévet? Figyelem, éjfélkor ne felejtsetek kívánni egy nagyot, hiszen szilveszter éjszakájának varázsereje van! 


Exit mobile version