Site icon Szallas.hu Blog

Rajongsz a fagyiért? TOP 10 kihagyhatatlan fagylaltozó!


Vendégszerzőnk, a hovamenjek.hu összegyűjtött 10 kihagyhatatlan fagylaltozót! Neked melyik a kedvenced?

Nyaljuk a fagylaltot… de nem mindegy milyet  – Fagylaltozók, melyeket vétek kihagyni

Ki ne szeretné ezt a hűsítő finomságot, mely minden évben a kánikula slágere?!  Gondoltátok volna, hogy már az ókorban is hóval kevert gyümölcslevet fogyasztottak Kínában? Vagy például, hogy Néró római császár a hegyekből hozatott havat, hogy mézzel és gyümölccsel fogyaszthassa a jeges élvezetet? Sőt, Hippokratész gyógyszerként is alkalmazta! Népszerűsége pedig azóta is töretlen!

Ám, ahogy a legtöbb esetben, itt is számít a minőség, így olyan helyeket hoztunk nektek, melyekben garantáltan nem fogtok csalódni.

Bergmann Cukrászdák  – Balatonfüred

Bergmann Cukrászdák – Balatonfüred

Ez a cukrászda tökéletes példa arra, hogy a jó fagylalt becsülete visszatérőben van. Itt a pisztácia fagyi valóban abból készül, a csoki fagylaltban pedig biztos lehetsz, hogy belga csoki van. Úgy vallják, a jó dolgokhoz idő kell, így nem kapkodnak el semmit. Gondosan készítenek el minden egyes ízt és éppen ez a sikerük kulcsa. Ez az, amiért kígyózik a sor annak ellenére, hogy messze esik a parttól és a sétánytól is, de egy ilyen finomságért ki ne lenne hajlandó egy kis sétára? 🙂

Ismerd meg a fagyizót >>

Artigiana Gelati – Budapest

Artigiana Gelati – Budapest

Elképzeltétek már milyen lenne Róma utcáin sétálgatni egy tölcsér igazi olasz fagyival a kezetekben? Ha olyan fagylaltozóra áhítoztok, ahol eredeti olasz receptúra alapján készülnek a gombócok, az Artigiana Gelati mindenképp remek választás. Több mint 40 féle ízzel várnak, személyes kedvenc a sajttorta ízű és persze az isteni pisztáciás, és az sem probléma ha laktózérzékeny vagy épp vegánok vagytok. Ha fokoznátok az élvezeteket, semmiképp ne hagyjátok ki a tiramisut és az igazi olasz eszpresszót!

Ismerd meg a fagyizót >>

Erdős és Fiai – Budapest

Erdős és Fiai – Budapest

Immár hatodik éve örvend töretlen népszerűségnek ez a XI. kerületi cukrászda. Talán a főváros legkiválóbb fagylaltjaival várják a vendégeket. A kínálatot nézve nagyon nehéz a választás, hiszen különlegesebbnél különlegesebb ízekkel találhatjuk szembe magunkat. Nagyszerű döntés lehet a konyakmeggyes, vagy a vaníliás-karikás, a sangriás, acideres, de az isteni tömény kakós Néró és zöldcitromos is, hogy csak néhányat említsünk…

Ismerd meg a fagyizót >>

Kézműves Cukrászda – Gyula

Kézműves Cukrászda – Gyula

Méltán híres cukrászda, mely nem csak süteményeiről, bonbonjairól és desszertjeiről híres, de bizony fagylalt kínálatáról is. Ha Gyula városában jártok, mindenképp térjetek be ebbe a nagy múltú cukrászdába, hiszen a tradicionális ízek mellett mindig találhattok valami újdonságot is, néhányat pedig cukormentes változatban is elkészítenek!

Ismerd meg a fagyizót >>

Szent Korona Cukrászda – Soltvadkert

Szent Korona Cukrászda – Soltvadkert

Ez az a cukrászda, ahová a fagylaltért az emberek több 10 kilométert is képesek utazni, még akkor is, ha tudják, hogy kígyóznak a sorok, ahogy azt is, hogy megéri kivárni. 2005-ben az Év cukrászdájának választották, és nem véletlenül. Nagyon komoly választékkal fogtok találkozni, de akármelyik ízre is esik a választásotok, a felejthetetlen élmény garantált. Érdemes megkóstolni a feketeerdőt, a mojitót, a málnás mascarponét, illetve a Rigó Jancsit is, melyben isteni csoki darabok, kakaós piskóta morzsák vannak! Ugye Ti is megkívántátok?!

Ismerd meg a fagyizót >>

Valdocco Astoria Fagylaltozó és Cukrászda – Budapest

Valdocco Astoria Fagylaltozó és Cukrászda – Budapest

Páratlanul selymes, krémes, igazi tejszínnel főzött fagylaltok – ez a Valdocco. Nincs vizes vagy cukros élmény, csak a valódi ízek. A hely Rüsics István cukrászmesteré, tortái és süteményei messze földön híresek, mégis fagylaltjai miatt vált igazán népszerűvé. Úgy véli, a különböző csokifagyik forradalma következik, ennek köszönhetően megszületett a marcipános csokoládé, mely még azok tetszését is garantáltan elnyeri, akik egyébként nem különösebben kedvelik a csokis ízeket. Ezen kívül isteni a bécsi mandula, a karamell, de a gyümölcsös fagyik is derekasan helyt állnak a tejszínes palettán. Az adagok igen nagyok, egy gombóc 7-8 dkg, ráadásul mellé Don Bosco bölcsességeket és egy kedves mosolyt is kapunk!

Ismerd meg a fagyizót >>

Fragola – Budapest

Fragola – Budapest

Annak ellenére, hogy több saját és franchise üzlettel is rendelkeznek a fővárosban, a minőség változatlan. Az extravagáns ízeket kedvelők mekkája ez a hely, de természetesen a klasszikusabb ízek között is van választék bőven. Az igazán bevállalósak kóstolják meg a camambert fagylaltot, de ha épp Nutella imádók vagytok, akkor a jeges verzióra sem fogtok nemet mondani. Nagy favorit itt a pisztácia, a meggyes fondan, a gyömbér, a gorgonzola és a bazsalikomos citrom is.

Ismerd meg a fagyizót >>

Kedveskrém – Budapest

Kedveskrém – Budapest

Kedveskrém az  a hely, ahová a fagylaltok egy bűvös szigetről érkeznek, Ananász kapitány kókuszhajóján és Fagymók készítik. Fiatalos és eleven stílusa magával ragad, úgy tartják, a boldogság tepsiben és gombócban lelhető. Legalábbis itt mindenképp! A klasszikus ízek mellett olyan különlegességekre bukkanhattok, mint a sörrel vagy rozéval készült fagyik, a pillecukros csoki. A tejberizs és a mandula izű pedig valami csoda! A hűsítő finomságok mellett érdemes megkóstolni a pitéket és a süteményeket is! Higgyétek el, maga a mennyország! Vagy a mesebeli Fagymók szigete? Döntsétek el Ti!

Ismerd meg a fagyizót >>

Centrum Fagyizó – Szentendre

Centrum Fagyizó – Szentendre

Ha éppen kirándultok Szentendrén, akkor a Centrum Fagyizót mindenképp vegyétek fel a listára! Igazi házi, főzött fagylaltok széles választékából szemezgethettek, melyek bársonyosan krémesek. Emellett hagyományos házi sütemények kínálata is igen bőséges. Mindig minden frissen készül a legjobb alapanyagokból, így a minőség és az élmény előre elkönyvelhető.  Sokak nagy örömére a fagylaltok cukormentes változatban is megtalálhatók.

Ismerd meg a fagyizót >>

Jókai Cukrászda – Pécs

Jókai Cukrászda – Pécs

Pécs városa mindig izgalmas. Éppen ezért, az itt található Jókai Cukrászdában sem fog senkit csalódás érni. Nincs is felemelőbb élmény, mint egy kirándulással töltött nap után – vagy éppen közben –  betérni egy hangulatos cukrászdába, és csak felfedezni az ízeket. Ezt itt mindenképp megtehetitek, hiszen a hagyományos ízek mellett, különlegesebbnél különlegesebb kreálmányokat vihettek ízlelőbimbó tesztre. Nem csak fagylaltok, de pohárkrémek és ízletes süteményeket is választhattok. Előre szólunk: nem lesz egyszerű!

Ismerd meg a fagyizót >>


Exit mobile version