Site icon Szallas.hu Blog

Szuper Nőnapi Kirándulás – Kilátók, kirándulóhelyek, és női szobrok


Olyan programot kerestek nőnapra, ami stílusosan passzol az alkalomhoz, és közben még a panorámában, illetve a természet közelségében is gyönyörködhettek? Számos kilátó, kirándulóhely, és női szobor található az országban, amit mindenképpen érdemes felkeresni, nemzetközi nőnapon, azaz március 8-án különösen. Következzenek a legjobb nőnapi kirándulás tippek! 

Nőnapi kirándulás tippek Magyarországon

Szuper Nőnapi Kirándulás – Kilátók, kirándulóhelyek, és női szobrok

Sétálj egyet a népszerű Margitszigeten!

Budapest egyik legnépszerűbb randi helyszíne a Margit-sziget, ahova évente több tízezren látogatnak ki a parkok, a futópályák, a kisállatkert, a piknikezőhelyek, a zenélő szökőkút és a Japánkert miatt. A Japánkertben egy hangulatos kis fahíd és több száz éves növények társaságában romantikázhattok. Mindenképpen bakancslistás helyszín, minden évszakban. 

Séta a Margitszigeten

Keresd fel az Annahegyi-kilátót!

Az acélszerkezetes kilátó az Anna-hegyen áll, 268 méteres magasságban, Törökbálint közelében. A kilátóból elképesztő panoráma tárul a szemünk elé, ám azzal érdemes számolni, hogy igen magasan áll, aki tériszonyos, az biztosan meg fog küzdeni a magassággal. Az építmény jelzett turistaösvényen érhető el. 

Programok Törökbálint közelében >>

Gyönyörködj a panorámában az Erzsébet-kilátóból! 

Az Erzsébet-kilátó a János-hegy tetején áll, és 4 terasszal várja azokat, akik gyönyörködnének a mesés panorámában. A tetőn található apró toronyból olyan körpanoráma tárul a szemünk elé, ami garantáltan lenyűgöz, annál is inkább, mert tiszta időben akár a Magas-Tátrát is láthatjuk innen. 

Erzsébet-kilátó

Szervezz romantikus pikniket a Mária-kilátó lábánál! 

A 3 szintes, fából készült grábóci Mária-kilátóból mesés kilátás nyílik a falura. Ha itt kirándulunk, nyugodtan készülhetünk piknikező kosárral is, mert a kilátó mellett kihelyezett padoknál és asztaloknál akár szalonnasütésre is van lehetőség. 

Kirándulj a Szent Anna-kápolna környékén!

A kopár tetejű Sár-hegy tetején áll a Szent Anna kápolna, Gyöngyös közelében. A kápolna előtt álló fakeresztet is érdemes megtekinteni, ahogyan felfedezhetjük a környék növény és állatfajait, illetve a helyi túrázási lehetőségeket. 

Programok Gyöngyös közelében >>

Szent Anna-kápolna

Nézd meg közelebbről a Szabadság-szobrot!

A Gellért-hegyi Szabadság-szobor (Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása) egy olyan nőalakot ábrázol, amely a felemelt kezében pálmaágat tart. A 14 méter magas szobor jól látható a főváros számos pontjáról, de érdemes célzottan is felkeresni, hogy közelebbről is megtekinthessük a színes múlttal rendelkező, méretes emlékművet. 

Gellért-hegy és a Szabadság-szobor

Jártál már a Boldogasszony-kápolnánál? 

A Boldogasszony-kápolna Pannonhalmán található, a Főapátság épületegyüttesének szomszédságában. A kápolnát 1865-ben felújították, belsejében három barokk oltár és egy 18. századi kis orgona látható. A kápolna alatt kialakított kripta a szerzetesek temetkezőhelye.

Programok Pannonhalmán >>

Boldogasszony-kápolna, Pannonhalma

A belvárosban vár a Nereidák kútja!

Budapest V. kerületében, a Ferenciek terén áll a Nereidák kútja (vagy Najádok kútja), amely egy két nőalakot ábrázoló szoborcsoport, talapzatán delfinekkel és kagylókkal. Egy belvárosi séta alkalmával érdemes felkeresni, a kirándulást pedig összeköthetjük más budapesti nevezetességek felfedezésével is. 

Nézd meg a Csigakertben Erzsébet királyné mellszobrát!

Erzsébet királyné, azaz Sissi szobra a gyulai Csigakertben található, felállítását Fábry Sándor alispán indítványozta. A carrarai márványból készült kreációt 1904. július 24-én leplezték le. 

Még több program Gyulán >>

Erzsébet királyné mellszobra

Nézz utána a környék látnivalóinak, és kösd össze a kirándulást egy kis városnézéssel, várlátogatással, vagy az egyik legszebb hazai arborétumunk felfedezésével.

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy máskor is visszatérj a kedvenc nőnapi kirándulóhelyek egyikére, foglalj szállást a szállás.hu kínálatából, és éld át újra az élményt! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Olvass tovább páros tippekért: Erdei házikók a romantikus pihenéshez


Exit mobile version