Site icon Szallas.hu Blog

Szuper programok március 15-re gyerekeknek


A március 15-i ünnepi hétvégén több helyszínen is megelevenedik a történelem, ráadásul a legtöbb eseményt kifejezetten úgy szervezik, hogy a gyerekekhez is közelebb hozzák az 1848-49-es szabadságharc történéseit. Érdemes tehát családostól felkerekedni, és együtt megemlékezni. Ajánlónkban összeszedtük a legjobb (és legtöbb esetben ingyenes), gyerekeknek szóló programokat március 15-re, nektek csak választani kell, melyik a legszimpatikusabb.

Szuper programok március 15-re gyerekeknek

Szuper programok március 15-re gyerekeknek

Budapest és környéke

Március 15-i programok a Várkert Bazárban

Kifejezetten színvonalas programokkal készülnek, melyek közül az egyik legizgalmasabb a mindkét nap 10 órakor megrendezésre kerülő séta a Budai Várnegyedben, ami a Nem engedünk a ’48-ból! nevet kapta. A sétát első sorban azoknak a gyerekeknek ajánlják, akik már tanultak a forradalomról, mert legendás események nyomába erednek, és az ünnephez kapcsolódó helyszíneket keresnek fel.

Huszáros Hétvége a Skanzenban

Bár az idei részletes program még nem nyilvános, de a Skanzen minden évben érdekes és izgalmas módon emlékezik meg az 1848-49-es forradalomról, úgyhogy egészen biztosan nem lesz ez másként idén sem. Annyit azért már elárultak honlapjukon, 2020-ban is lesz Huszáros Hétvége, a Skanzen ezzel az eseménnyel ébred téli álmából.

TIPP: Március 15-én a belépés díjtalan, de ezen a napon valószínűleg a tömeg is nagyobb lesz!

Huszárok a Parlamentnél március 15-én

Nappali teljesítménytúra a „Gyermekvasút nyomában”

A minden évben március 15-én megrendezett 20 kilométeres túra célja Hűvösvölgy, ahonnét vonattal lehet visszajutni a kiindulópontig. A túra útvonalából a környék legszebb látnivalói sem maradnak ki, de a távolság miatt ezt a programot azoknak a családoknak ajánljuk, akik nagyobb gyerekekkel szeretnék a szabadban tölteni az ünnepnapot.

Forradalmi kísérletek Óbudán

Ajánlójuk szerint, aki ezen a hétvégén tervezi látogatását a CSOPA-ba, arra piros-fehér-zöld kalandok várnak a kémia világában. Rendkívül izgalmasnak hangzik, és szinte biztos, hogy nem csak a gyerekek fognak nagyon jól szórakozni.

Belépő felnőtteknek 3600 Ft, gyerekeknek 2800 Ft.

Csodák Palotája

Budai Vár

Bár az idei esemény részletei még nem nyilvánosak, de minden évben szuper családi programokkal várják az érdeklődőket, ezért érdemes fejben tartani, és pár hét múlva megnézni, idén mivel készülnek. A rendezvény ingyenes!

Ingyenes programok vidéken

Petőfi Székesfehérváron

A város minden évben egyedülálló programmal tiszteleg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. Nem lesz ez másként idén sem, a belvárosban az ünnephez kapcsolódóan több programmal is várják az érdeklődőket. A gyerekek pedig az eseménynek köszönhetően nem csak jól szórakozhatnak, hanem közben tanulnak is, hiszen megelevenednek a történelem nagy alakjai, a hagyományőrzők pedig a kor hangulatát idézik fel.

Én, Petőfi címmel idén is a helyi fiatalok készülnek műsorral, melyet 11 és 15 órakor tekinthet meg a közönség. Mellette pedig lesznek az ünnephez kapcsolódó kézműves foglalkozások és József-napi kirakodóvásár.

Ezeken a szállásokon még van szabad hely:

Hotel Platán 

SzabadságON ZalakarosON 

Ha még nem tudjátok, hol töltse a család a hétvégét, irány Zalakaros, ahol kicsiknek és nagyoknak is rengeteg programmal készülnek az ünnepi hétvégén. A gyerekek kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, és lesz látványos tűzzsonglőr show is.

A részletes program itt olvasható >>

Zalakarosi szabad szállások az ünnepi hétvégére:

Park Inn by Radisson Zalakaros Resort & Spa Hotel 

VIII. Füredi Tavaszi Fesztivál 

Az 1848-49-es szabadságharc és forradalom jegyében Balatonfüreden három napon át várják különböző ünnepi programokkal a családokat. A városban megelevenedik a márciusi forradalom, lesznek kicsiknek és nagyoknak szóló színpadi programok, este pedig látványos fáklyás felvonulás.

Balatonfüredi szállásajánló:

Hotel Margaréta 

Márciusi ifjak programsorozat a pákozdi Katonai Emlékparkban

Annyiban kakukktojás, hogy a park látogatása díjköteles (a felnőtt belépő 1500 Ft, a kedvezményes 900 Ft), de az ünnephez kapcsolódó foglalkozások ingyenesek.

Személygépkocsival 200 Ft/óra a parkolási díj.

Pákozdi Emlékpark

Ingyenes múzeumok, amit a gyerekek is élvezni fognak

Sokan nem is tudják, hogy a nemzeti ünnepeken számos múzeum ingyenesen látogatható. Hogy pontosan melyek, azokat egy külön cikkben kigyűjtöttük, de azért egy kis ízelítőt mutatunk, ami izgalmas családi program lehet a gyerekekkel március 15-re.

Budapest

Magyar Természettudományi Múzeum 

Aquincumi Múzeum 

Földalatti Vasút Múzeum 

Magyar Természettudományi Múzeum 

Vidék

RepTár Szolnok 

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum 

Mezőkövesdi Matyó Múzeum 

Ti melyik programot látogatjátok meg a gyerekekkel?

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version