Site icon Szallas.hu Blog

Tavaszi kirándulás a virágok között


Szeretnél egy különleges tavaszi kirándulásra, sétára menni kedveseddel vagy a családdal az ébredező természetben? Bárkivel is indulnál útnak, mi tudjuk, hogy hová érdemes ellátogatnotok… Mutatjuk a legjobb helyeket: tavaszi kirándulás a virágok között!

1. Séta és játék a 100 éves cédrusok árnyékában – az igazi tavaszi kirándulóhely

A Balaton északi partján rejtőző Badacsonyörs a magyar tenger egyik legkedveltebb régiójában fekszik és itt található a Folly Arborétum is, mely a család minden generációjának ígér élményeket. Tegyetek egy megnyugtató és feltöltő sétát az öthektáros citrus- és cédrusligetben, majd vesszetek el a Balatonra nyíló varázslatos panorámában. 

A Folly Arborétumban a gyerkőcökre is gondoltak, akiknek igazi élménydús játszótér áll a rendelkezésükre az árnyékot adó fák között – a nagy mókázás után pedig az egész család felfrissülhet a helyben készített, ízletes házi szörpöknek köszönhetően. Érdemes kipróbálni a grillteraszon készített mennyei street-food ételeket is. 

Azoknak a felnőtteknek pedig, akik szívesen lazítanak egy pohár zamatos bor társaságában, melegen ajánljuk, hogy vegyenek részt egy páratlan élményt kínáló borkóstolón is.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Pigál panzió, Badacsonyörs

2. Feltöltődés a Vácrátóti Botanikus Kertben – tökéletes tavaszi program

Hazánk legnagyobb botanikus kertje Vácrátóton található, melyben 13 ezer különböző növényfaj- és fajta lelhető fel. Bár az arborétum egész évben nyitva tart, mégis az egyik legcsodálatosabb arcát tavasszal mutatja meg, amikor a természet felébred. Látogassatok el a „zenélő malomhoz”, hallgassátok meg a Sződrákosi-patak csobogását és a trópusi utazásra csalogató Pálmaházat! Garantáltan egy felejthetetlen tavaszi kirándulásban lesz részetek.

Ajánlatos éber szemekkel sétálgatni, mert így a gyönyörű arborétum rejtőzködő lakóival is találkozhattok. Vajon észreveszitek menet közben a ravasz rókákat, a bojtos farkú mókusokat vagy a fürdőző vidrákat? 

Tipp: A Berkenyeház egész évben tárt ajtókkal vár benneteket, melyek mögött egy izgalmas interaktív kiállítás elevenedik meg, aminek segítségével sok hasznos információra tehettek szert az itt található állat és növényvilágról.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Green Chalet, Veresegyház

3. Tavaszba öltözik a Zirci Ciszterci Arborétum

Az angolkertekre emlékeztető, különleges stílusban épült fel hazánk legmagasabban fekvő fás gyűjteménye, mely a Zirci Ciszterci Arborétumban található azzal a megannyi csodálatos más növénnyel, melyek tavasszal bontanak virágot.

Lélegezzétek be a hársfák bódító illatát vagy tegyetek andalító sétát a dísznövényekkel szegényezett Halas-tó körül! Eltévedni biztosan nem fogtok, mert a gondozott sétautakon jelzőtáblák segítik majd a tájékozódást. Ha elfáradtatok, akkor álljatok meg egy kicsit az erre a célra kialakított pihenőhelyeken és frissítsétek fel magatokat!

Itt szálljatok meg, ha mentek: Amberg Vendégház, Zirc

4. Varázslatos tatai Angolkert – a tökéletes tavaszi kirándulás

A tatai Öreg-tótól karnyújtásnyira fekszik a romantikus hangulatú Angolkert. A csodálatos természetvédelmi területen található a Cseke-tó és az 1840-ben épült török mecset, de érdemes elsétálni az Esterházy család nyári rezidenciájához is, a Kiskastélyhoz. Az itt élő csodálatos növényvilágot apró gonddal választották ki és az elrendezésre is nagyon odafigyeltek. Ha pedig már Tatán jártok, akkor sétáljatok fel a Turul Emlékmű tekintélyt parancsoló szobrához is, majd gyönyörködjetek a szépséges panorámában! Tökéletes tavaszi program gyerekekkel, akár a tavaszi szünetben is.

Itt szálljatok meg, ha mentek: Borókahaus Apartman, Tata

5. Virágba borult rózsakertek Szombathelyen – igazi insta hely

Magyarország leggazdagabb fásszárú gyűjteményével büszkélkedhet a szombathelyen található Kámoni Arborétum. A 27 hektáros területen virágzó rózsakertet és a tavak körül kialakított lélegzetelállító rododendronokat feltétlen nézzétek meg. Plusz szuper tavaszi insta képeket lőhettek nyakig rózsába burkolózva.

Tipp: Figyelemre méltó még az arborétumban őrzött kaktuszgyűjtemény is. 

A legjobb tavaszi szálláshely, ha mentek: Artis Boutique Hotel Szombathely ****

6. A tavasz egyik leglátványosabb programja: Nárcisz Ünnep Kaposváron

Ugyan 2020-ban elmarad a nárcisz ünnep, viszont érdemes felkeresni a helyszínt és megcsodálni a nyíló nárciszokat, az ünnep időpontján kívül is. Így elkerülhetjük a tömeget és garantáltan felejthetetlen élményben lesz részünk. 

A nárciszok már kezdenek kibújni a földből, és reméljük, március végére az igazi napsütéses, madárcsicsergős tavasz is beköszönt, hogy felhőtlenül élvezhessük Kaposvár immár hagyománynak számító rendezvényét, a Nárcisz Ünnepet.

Rippl-Rónai József Emlékház

A híres kaposvári festő, Rippl-Rónai József egykori otthonának kertjében minden évben sárga és fehér nárciszok százai nyílnak, melyek a festő kedvenc virágai voltak. A rómahegyi villa udvara pedig ekkor megtelik élettel, és a Compass Egyesületnek köszönhetően vissza repülhetünk kicsit az időben, mert korhű öltözeteikkel idézik meg Rippl-Rónai korát.

Mit érdemes még megnézni Kaposváron?

Kaposvárt nem csak tavaszi kirándulás alkalmával és a nárciszok miatt érdemes felkeresni, hiszen számos más látnivalót is tartogat, sőt, a környék is bővelkedik látványosságokban.

A város legutóbb egy megtisztelő titulus kapcsán került középpontba, ugyanis egy kaposvári tölgy nyerte el az Év Fája címet.

Kaposvár fürdőjét mindenképpen ki kell próbálni, a szaunarészlege kifejezetten említésre méltó. A Szallas.hu oldalán az egész napos belépő árából 10% kedvezmény jár.

Virágfürdő Kaposvár

A szép idő beköszöntével számos szabadtéri programra is lehetőség nyílik, az ország leghosszabb mesterséges tava, a Deseda környéke ezekben bővelkedik. Lehet például kerékpározni, hajókázni, de még Kalanderdő is van a közelben.

Ami miatt azonban leginkább várjuk a jó időt, az az, hogy kipróbálhassuk a Városligetben kialakított Mezítlábas Illatösvényt.

Még több kaposvári program és látnivaló >>

Tavaszi szállásajánló Kaposváron

Reméljük, sikerült meghozni a kedveteket, hogy egy tavaszi kirándulás keretein belül felfedezzétek Kaposvárt, és környékét. 

Turul Étterem és Panzió

Hotel Dorottya

Hotel Dorottya Kaposvár ****

Még több belföldi szálláshelyet találtok a szallas.hu oldalán >>

Ha pedig a zöldellő lombkoronák világát is felfedeznétek, Magyarország legizgalmasabb lombkorona- tanösvényein egész évben a felhők között barangolhattok:

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version