Site icon Szallas.hu Blog

Balatonföldvári Teknős Park – állati program a Balatonnál


Állatkertekből nincs hiány Magyarországon, de akad egy, ami a többihez képest is egészen különleges. Ez nem más, mint a balatonföldvári Teknős Park, ami az egyetlen teknősgyűjteménnyel rendelkező állatkert a Balaton környékén. Itt jelenleg 283 teknős él, számtalan különböző faj egyedei. Július közepétől ráadásul évente mintegy 200 aranyos kisteknős születik, és nagyon szuper élmény élőben megtekinteni őket!

A kép illusztráció

Milyen állatok várnak a balatonföldvári Teknős Park területén?

A park a különféle teknősök bemutatására alakult, hogy megismerhessük ezeket az érdekes, békés állatokat. A fentebb említett majdnem 300 faj sorában találunk egészen kicsi és óriás teknősöket is, valamint ragadozót és növényevőt is. Sőt, még trópusi teknősök is vannak, de őket csak akkor engedik ki, ha a kinti hőmérséklet 20 fok fölé emelkedik. Ha előre szeretnénk tudni, láthatjuk-e a trópusi teknősöket, a (30) 264 3942 telefonszámon érdeklődhetünk.

A teknősöket jó körülmények között tartják, így bőségesen szaporodnak is, főleg nyáron találkozhatunk újszülött egyedekkel. Ehhez kapcsolódóan fontos tudni, hogy mindent a szemnek, semmit a kéznek. Simogatni, etetni nem szabad a teknősöket, hiszen az első az ő biztonságuk és egészségük!

A Teknős Park megközelíthetősége

Amellett, hogy megcsodálhatunk sok-sok teknőst, az állatpark másik nagy előnye a csodás környezet. Mivel mindössze 2 km-re található a Balatontól, így gyalogosan is kényelmesen megközelíthetjük. A teknőspark a Kőröshegy és Balatonföldvár között húzódó Dózsa György utca 69. szám alatt található. A helyszín egy árnyas ligetben helyezkedik el, ahol a vízparti tömeg már nem zavar és ahol friss a levegő. A park fél hektáron terül el, szellős teret adva az állatoknak és látogatóknak is.

Ráadásul a park játszótérrel is rendelkezik, így kifejezetten gyerekbarát helyről van szó!

Mocsári teknős: Magyarország egyetlen őshonos teknősfaja

Belépők és nyitva tartás

A Teknős Park minden nap nyitva van, délelőtt 10 és este 6 között várja a vendégeket. Tavasztól őszig látogatható, mert sok teknős téli álmot alszik.

Belépő ára, egységesen: 1200 Ft. 3 éves korig ingyenes a belépés! Fizetéshez SZÉP kártyát is elfogadnak.

+ Programtippek Balatonföldváron

Balatonföldvár a népszerű balatoni célpontok közé tartozik, ahol sok program vár. A Balatonföldvár melletti Szántódról induló komppal áthajózhatunk a Tihanyi félszigetre, hogy meglátogassuk a Tihanyi Apátságot.

Tihanyi apátság

Ha viszont Balatonföldváron maradnánk, ne hagyjuk ki a Hajózástörténeti Látógatóközpontot és Kilátót, ahol további hajókiránduláson vehetünk részt. Mégpedig kedvezményes áron, amennyiben Balatonföldváron foglalunk szállást!

Szállástippek a közelben

Kilátó Apartmanház Balatonföldvár

Villa Dorottya Balatonföldvár ***

Villa Dorottya Balatonföldvár ***

Lagúna Panzió Szántód

Lagúna Panzió Szántód

Lívia Apartman Balatonföldvár

Pole Position Beach Hotel Balatonszárszó **

Ti voltatok már ebben a teknősparkban? Ha nem, most pótolhatjátok! További balatoni szállások >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu, Instagram)


Exit mobile version