Site icon Szallas.hu Blog

Telefon- és térerőmentes pihenés Magyarországon


Talán nem túlzás azt állítani, hogy a folyamatos kapcsolatban levésnek – telefonon, laptopon, stb. – vannak káros hatásai. Sajnos, nem sajnos, az életünk elkerülhetetlen része, de igenis le kell néha tenni. Ezen segíthet, ha elutaztok térerőmentes vagy térerőben szegény magyarországi tájakra. Íme, néhány segítő ötlet!

A helyzet az, hogy a mobilszolgáltatók forintosított érdeke is az összes települést legalább egy 2G-s lefedettségi szinten bevonni az ügyfélkörbe. De másfelől a távolabbi lakott településeken legalább a helyi adminisztatív apparátusnak létkérdés, hogy ők meg a XXI. század világának körforgásába bekapcsolódhassanak a modern híradástechnika révén. Hasonlóképpen egy szálláshely back office-a sem mászkálhat a helyi tanács épületébe telexezni, hogy egy rendelést visszaigazoljon.

Vagyis kissé ki kell ábrándítanunk azokat, akik azt gondolják, hogy ott fenn, a „havasokon”, mint valami eldorádó vár rájuk a térerőmentes szálláshelyi mennyország. A fenn, a havasokon annyiban azonban megállja helyét, hogy bármelyik hazai mobilszolgáltatónál vizsgálva a 2-4G közti lefedettségeket hegységeink rengetegeiben kiterjedt fehér foltokat látni. Azaz a térerőmentes Magyarországot leginkább erdei kirándulás, vagy kulcsosházi szállás esetében érhetitek tetten. Amivel egyáltalán nincs semmi baj, az önfeledt természetjáráskor nem is baj, ha nem a kütyütökön lógtok.

Térerőmentes helyek Magyarországon

Pilis-Visegrádi hegység

A Pilis-Visegrádi hegység mobil lefedettsége egészen fehér képet mutat. Legyen mondjuk az egyik kiinduló pont Dobogókő, vagy Pilisszentkereszt, ahol még elér titeket a technológia. Hagyjátok a kocsit a szálláshelynél, vegyétek fel a túracipőt és túrázzatok a Dera-patak völgyében, a Rám-szakadékban, vagy a Pilis-nyergen át a Kétágú-hegyig!

A Pilis erdeiben

Börzsöny

Hasonlóképpen az egyik legvadregényesebb magyarországi hegység, a Börzsöny sem annyira térerőszennyezett a településektől távol eső részein. Háborítatlan természet, kütyüzés nélküli túrázás a mesés vulkanikus kúpok és szurdokvölgyek között. A hiúz sem véletlen költözött vissza a Börzsönybe. Ti meg költözzettek be kis időre mondjuk Szokolyára vagy Kemencére, esetleg Nagybörzsönybe. Ja, és a Csóványos tetején a kilátót ki ne hagyjátok!

Tornácos Vendégház Szokolya >>

Bükk-hegység

A Bükk-fennsík szerintem a magyarországi hegységek egyik legbámulatosabb felszíni formája. Képrázatos, ahogy déli irányba, az Alföld felé, mintegy letörik a hegység olyan impozáns sziklák képében, mint a Tar-kő. A Bükk-fennsikon szintén tetten érhetitek a térerőmentes Magyarország egy darabkáját. Induljatok neki a térerőmentes pihenésnek Jávorkútról vagy Lillafüredről.

Harmóniában a természettel: látnivalók Lillafüreden >>

A Hámori-tó Lillafüreden

Zempléni-hegység

A másik nagyon vadregényes hegységünk a Zemplén, ahol a térerő szintén nem állandó vendég mindenhol. Vajon tudtok-e a Nagy-Milicről anyunak hazatelefonálni? Győződjetek meg róla személyesen! De máshol is túrázhattok térerőmentesen, induljatok neki akár Erdőhorvátiból vagy Nagyhutáról és hátha már a szálláshelyen sem lesz kedvetek elővenni a készüléket.

Úton a Zemplén felé

A Mecsek térségében

Egy macskaugrással a Zemplénől a Dél-Dunántúlon termünk. Egészen pontosan a Zselic és a Mecsek találkozásánál. Itt szintén vannak helyek, ahol nem interferálnak a természet rezgésével a sok megahertzes rádióhullámok, azaz térerőmentes. Mind a Zselic, mind pedig a Mecsek csodás és békés tájakat ígér.

Erdei hosszú hétvége lenyűgöző vadászhotelekben >>

Ugye, holy jobb így?

Legyen ez egy kis kedvcsináló. Ha engem kérdeztek, bogarásszátok a három nagy mobilszolgáltató lefedettségi térképeit, szúrjatok ki rajta egy térerőmentes helyszínt és keressetek ott egy nektek tetsző szálláshelyet. Higgyétek el, pár nap múlva nem fogtok hiányozni a telefonotoknak…

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version