Site icon Szallas.hu Blog

Télen is várnak a legnépszerűbb magyarországi fürdővárosok

Hajdúszoboszlói termálfürdő


Míg más európai országok lakói több száz és ezer kilométert is képesek utazni, hogy gyógyfürdőben pihenjenek, nálunk, Magyarországon, szinte minden megyében található legalább egy gyógyfürdő.

Ott van például a Miskolctapolcai Barlangfürdő, amely 2016-ban az Év Fürdője lett, vagy a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termál tava, amely Hévízen található. Az egerszalóki sódombról nem is beszélve, amelyhez hasonló természeti képződményből még 2 hasonló van a világon: Törökországban a Pamukkale termálfürdő és a másik az USA-ban, a Yellowstone Nemzeti Parkban található.

Ezek tehát a leghíresebbek, de nézzünk körül, milyen csodákat rejt még kicsiny hazánk. A következő települések egytől egyig híres fürdővárosok, bár a sor korántsem teljes. Ti mivel egészítenétek ki?

Bükfürdő

Gyógy- és Élménycentrum, Bükfürdő

A 14 hektáros parkban fekvő fürdőkomplexum 33 medencével, több mint ötezer négyzetméter vízfelülettel, gyógy-, strand- és élményfürdővel, modern szaunavilággal és wellness centrummal, elismert gyógyászati részleggel, kempinggel várja a vendégeket a Vas megyei Bükfürdőn.

Szállások Bükfürdőn >>

Programok Bükfürdőn >>

Gyula

Gyulai Várfürdő

A gyulai Várfürdő az Alföld egyik legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője, amely 19 medencéjével várja a pihenni és feltöltődni vágyókat. A fürdő az Almássy-kastély 8,5 hektár területű ősparkjában található, gyógyvize elsősorban a mozgásszervi megbetegedésekre, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre, helyi idegbántalmakra és gyulladásos nőgyógyászati betegségekre lehet kiváló hatással.

Szállások Gyulán >>

Programok Gyulán >>

Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló

Magyarország legnagyobb termálvizű fürdőhelye minden korosztály számára ígér kikapcsolódási lehetőséget. Míg az idősebbek a termálvizes medencéket kedvelik, a fiatalabbak között a mesterséges hullámverés és nyáron a mediterrán tengerpart a népszerűbb. A szoboszlói gyógyvíz főként ízületi gyulladások, a gerinc különféle gyulladásos megbetegedései, izomfájdalmak és meddőség esetén alkalmazható.

Szállások Hajdúszoboszlón >>

Programok Hajdúszoboszlón >>

Harkány

A Harkányi Gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabad gyógymedence összesen 2098 m2 vízfelszínnel, 34-38 C° víz hőfokkal várja a vendégeket.  A gyógyvíz alkalmazásával a mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében, gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el.

Szállások Harkányban >>

Programok Harkányban >>

Mezőkövesd

A mezőkövesdi Zsóry Fürdő jellegzetes szagát már messziről lehet érezni, köszönhetően a víz kénes összetételének, ami erőteljesen gyulladáscsökkentő hatású. A kén a bőrön át felszívódik, értágító hatása révén csökkenti a vérnyomást, javítja az erek vérellátását, ezáltal csökken az érelmeszesedés veszélye is. A mezőkövesdi gyógyvíz emellett alkalmazható ízületi betegségek és bőrbetegségek gyógyításában is.  Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben 3 különböző hőfokú gyógymedence, uszoda, pezsgőfürdő, szauna és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére.

Szállások Mezőkövesden >>

Programok Mezőkövesden >>

Zalakaros

Zalakaros nem mindig volt népszerű fürdőváros,  csak néhány évtizeddel ezelőtt, 1962-ben szénhidrogén kutatások következtében leltek rá a 2300 m mélységből feltörő kincsre. Azóta kiderült, hogy a zalakarosi gyógyvíz egyedülálló vízösszetétellel rendelkezik, elsősorban alkáli-kloridos, hidrogénkarbonátos jellegű melyben a jód, a bróm, a kén és a fluor is együttesen van jelen. A gyógyvíz pozitívan hat reumás mozgásszervi betegségek, idült gyulladások,  nőgyógyászati problémák esetében is.

Szállások Zalakaroson >>

Programok Zalakaroson >>


Exit mobile version