Site icon Szallas.hu Blog

Téli mesevilág Londonban: 5 tipp egy élményteli adventi úthoz


Ha Londonról neked is csak az eső, Mary Poppins vagy az ötórai tea jut eszedbe, akkor feltétlenül nézd meg az adventi időszakban is. November közepétől egymás hegyén hátán nyílnak az adventi vásárok, a bevásárlóközpontok kirakatai már a karácsonyra hangolódnak, ami az árukészleten is visszaköszön.

Londonnak azért érdemes ezt a korai és nagy felhajtást megbocsátani, mert a szürke metropolisz közel két hónapig csillagfényes, álomba illő mesevilággá avanzsál.

London télen

Adventi vásár viktoriánus hangulatban

Kész időutazásszerű élményben lehet részed, ha ellátogatsz London külvárosába, Stratfordba. Idén mindössze 4 napig tart itt a kirakodóvásár, ám annál hangulatosabbnak ígérkezik. December 8-10 között 8-20 óráig, 11-én 8-17 óráig csodálhatod meg az árusokat viktoriánus, korhű jelmezben.

A város központjának több utcáját is megtölti a 300 bódé, ahol a street food mellett kézműves ajándékokat is vásárolhatsz. A Rother streeten felállított színpadon különböző előadókat tekinthetsz meg, és lesz vidámpark is.

Viktoriánus adventi vásár Stratfordban

Karácsonyi fénytúra

Ha megpihennél az adventi vásárok látogatása közben, de még gyönyörködnél a hangulatosan kivilágított Londonban, akkor vegyél részt egy buszos karácsonyi fénytúrán. A program másfél-két órája alatt megtekintheted a káprázatosan tündöklő nevezetességeket, úgymint a London Eye, Tower of London, Tower híd, de a híres Piccadilly Circus és Trafalgar tér megtekintése is a kirándulás része.

A járat innen indul: London Eye, Belvedere Road, Bus Stop 77, London, SE1 7GH. Minden nap délután 4 órától óránként közlekedik. 

Buszos fénytúra Londonban

Karácsonyi csodavilág London központjában

A népszerű Hyde Park adventkor olyan varázslatos mesevilággá alakul, hogy még a Grincs is ámulatba esne tőle. A klasszikus adventi vásárban a legkülönfélébb tematikájú pubokat állítják fel, ahová beülhetsz megpihenni. Igyál egy forró csokit Thor viking bárjában, vagy helyezkedj el kényelmesen az alaszkai hangulatot idéző pubban és melegedj a kandallóban pattogó tűz mellett. 

A szusszanás után csúszhatsz hófánkkal a hatsávos csúszdapályán vagy tehetsz néhány kört a felállított korcsolyapályán. Látogass el a Jégbarlangba megtekinteni a jégszobrokat és ha van kedved, akkor te is megpróbálhatsz egy alkotást készíteni. A Ski Barban mindenféle mókás koktélt kóstolhatsz- természetesen sok jéggel fűszerezve. 

Ha még több élményre vágysz, válts zsetonokat a merész hullámvasutakra és vidámparki játékokra. Némelyik több tízméteres magasságig repít, így nem csak az adrenalin szinted fog az egekbe szökni. 

A Winter Wonderlandben újra gyerek lehetsz

Látogatás a hólepte Roxfortban

A Warner Bros stúdiója egész évben kedvelt program (nem csak) Harry Potter rajongók számára. Páratlan látványt nyújtanak az élethűen kidolgozott modellek a monumentális nagyteremben, ami ilyenkor tündököl a különleges adventi fényektől. Ámulatba ejtő a hatalmas, arany csillagokkal teleaggatott karácsonyfa és a filmekből jól ismert hosszú asztalon látványos dekoráció, vagy a lángoló karácsonyi puding.

A fiúk hálókörletének kandallójában varázstűz lobog, amitől ragyog a körlet téli díszítése. Varázslatos hótakaró borítja Roxforton kívül a Tiltott Rengeteget és Roxmorts macskaköves utcáit.  Mivel a szezonális ajánlatra is nagyon sokan kíváncsiak, jó előre érdemes jegyeket foglalni.

Karácsonyi varázslat a Warner Bros stúdiójában

Ötórai tea – másképp

Bár az ötórai teázás hagyománya kikopóban van az angolok mindennapjaiból, karácsonykor mégis felelevenítik ezt a régi szokást. Számos elegáns és patinás szálloda vagy hely készül falatnyi szendvicsekkel, karácsonyi pudinggal, mézeskalács ízű finomságokkal, amik mellé tea vagy pezsgő is dukál.

A Conrad St. Jamesnél december 1-24 ig tudsz helyet foglalni, hogy megkóstold a fehér csokoládés- narancsos mousse-t, a brit mézeskalácsot vagy a karamellás tojáslikőrt.

Ötórai tea

A Theatre Royal Drury Lane impozáns 18. századi berendezéssel, káprázatos csillárokkal, és gazdagon díszített porcelán étkészlettel várja karácsonyi teadélutánra a látogatókat. A menü itt is meglehetősen ínyenc: a lazacos és kecskesajtos fogások mellett nem hiányoznak a klasszikus édességek sem, – természetesen ünnepi köntösben.

Egy finom ötórai tea

Téli bevásárlókörút angyalfények alatt

Szerezz be néhány egyedi szuvenírt családtagjaidnak London leghíresebb bevásárló utcáiról. Az Oxford Street az adventi időszakban csillagfény áradatban úszik és egymást érik a neves b vagy hangulatos éttermek. Hasonló volumenű a Regent Street, ami egész évben számos rendezvény helyszíne.

Novemberben itt kapcsolják fel először az adventi fényeket, amellyel megkezdődik Londonban a karácsonyi szezon. Világmárkák butikjai, szépségszalonok sora várja, hogy kényeztessen.

A Regent Street fényei

Írd fel a listádra az adventi európai utazás állomásaihoz Londont, hogy ne maradj le erről a mesébe illő karácsonyi csodavilágról és foglald le a szállásod MOST! >>

(Képek: shutterstock.com)


Exit mobile version