Site icon Szallas.hu Blog

Tisza-tó – vízi túrák és tanösvények


A Tisza-tóra, hazánk második legnagyobb állóvizére a legtöbben fürdőtóként gondolnak, ami igaz is: remek strandok találhatók Abádszalókon, Poroszlón és Tiszafüreden is. De a Tisza-tó partján nem csak strandolni lehet! A 127 négyzetkilométeres vízfelület ma egyedülálló ökoturisztikai paradicsom, amelyet motorcsónakos túrák, kajaktúrák vagy szárazföldi tanösvények bejárásával is felfedezhetünk. Összegyűjtöttünk néhány remek programot: tanövények és vízi túrák tavasztól őszig, a Tisza-tó környékén!

Vízi túrák a Tisza-tó élővilágában

Motorcsónakos ökotúrák a Tisza-tó madárvilágában – Tiszafüred

Vadregényes utazás vár mindenkire, aki a motorcsónakos ökotúrát választja a Tisza-tónál. Tiszafüredről, az Albatrosz kikötőből indul a kaland, amelynek során megismerhetjük a tó, valamint a folyó növény- és állatvilágát. A kirándulás során számos állat élőhelyeit figyelhetjük meg, hódok járatait, hódvárakat, madárfészkeket, kormorán és gázlómadarak sokaságát.

A csónak gyermek- és kutyabarát! Gyermekeknek mentőmellény, kutyáknak jutalomfalat jár!

Vendégértékelés a szallas.hu oldalán:

„Nagyon kedves, normális, közvetlen túravezető, aki mindent tud a helyről, és örömmel osztja meg az utasokkal. Őszinte, szívből jövő ember- és természetszeretete van. A túrák csodálatos, vadregényes helyeket érintenek, kihagyhatatlan – kisgyerekekkel meg főleg!”

TIPP: A szallas.hu-n foglalóknak akár 15 % kedvezmény jár. Részletek >>

Madárrezervátumi Csónaktúrák – Tiszafüred

Látogass el a Tisza-tavi madárrezervátumba, vegyél részt egy ökotúrán, ahol szakképzett túravezetők segítik megismerni ezt a csodálatos vízi- és madárvilágot. A madárrezervátum szigorúan védett természeti érték, amelyet megközelíteni csak csónakkal lehet. Az itt fellelhető madár fajok többek között a szürke gém, bakcsó, üstökös gém, a kis kócsag, kanalas gém, barna kánya, kerecsensólyom, nagy kócsag, kormorán. Indulás a tiszafüredi Városi Kikötőből, ami a legközelebb eső kikötő a természetvédelmi területhez. A túra időtartama min. 2 óra.

Vendégértékelés a szallas.hu oldalán:

„A motoros csónaktúrán gazdagodtunk tudásban, olyan széleskörű tájékoztatást kaptunk az állatokról .és ez alatt nem csak a madarakat értem, mert infót kaptunk bogarakról, békákról, hódokról, még rókáról is. És minden növényről, mi körülvett minket. Gazdagodtunk szeretetben is, mert a Tisza a szívünkbe lopta magát. És ezt nem csak a szemünknek köszönhetjük, hogy befogadta ezt a sok szépséget, hanem nagyszerű csónakosunknak, aki tudását humorral fűszerezte. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy keresse Bencsik Barnabást, ha jót akar csónakázni.”

TIPP: Szallas.hu-n foglalóknak 15 % kedvezmény a túra árából. Részletek >>

Chili Outdoors Kajaktúrák – Tiszafüred

Barangold be a Tisza-tavat kajakkal! A kajak gyors, egyszerű közlekedési mód a tavon, olyan részekre lehet eljutni így ahova máshogyan nem, csendes így nem riasztja el az élővilágot. A túrákat szakképzett túravezetők vezetik, akik ismerik a tó minden zugát. Ökotúra a javából, aktív felfedezés kezdő és haladó kalandorok számára!

TIPP: A szallas.hu.n foglalóknak 15 % jár a programok árából! Részletek >>

Tisza-tavi motorcsónakos túrák – Tiszafüred

Létezik több titokzatos hely a Tisza- tavon, melyeket csak vízi úton lehet megközelíteni. A túrák során megismerkedhetsz a Tisza-tó különleges növény- és állatvilágával. Képzett túravezető mesél a Tisza-tó természeti értékeiről, lehetőség van hosszabb időre is csónakot foglalni, vagy ebédelni/vacsorázni pl. a Tisza-folyó partján lévő kiváló étteremben.

További részletek és kedvezmények >>

Szárazföldi túrák, tanövények

Ha a csónaktúrák mellett a szárazföldön is szeretnél kalandozni, az Örvényi Pákász Tanösvényt és a Tiszavirág ártéri sétautat neked találták ki! A jegyeket a tiszafüredi Szabics kikötőben lehet megváltani, ahol csónak viszi át a látogatókat a szigetre. Itt akár túravezetővel, akár egyénileg fedezhetjük fel a két tanövény állomásait. A Tisza-tó vízi világában kalandozva hol vízen, hol szárazföldön kanyargó, mintegy egy kilométer hosszú tanösvény 12 állomásán az „Örvényi pákász” segítségével ismerhetjük meg a pákászélet rejtelmeit. Míg a 2000 m hosszú Tiszavirág tanösvény a tiszavirág (kérész) életét, fejlődési fázisait és a Tisza-tó élővilágát mutatja be. Remek családi program, minden korosztály számára!

Örvényi Pákász Tanösvény

Szállások a Tisza-tónál

A Tisza-tó körül számos nagyváros és kisebb település kínál szállásokat különböző árkategóriákban. Mi most Tiszafüred és Poroszló kínálatából válogattunk.

1. Tiszafüred

Potyka Apartman

Potyka Apartman Tiszafüred >>

Tiszai-Ékkő Apartmanház

Tisza Balneum Hotel****

Tisza Balneum Hotel Tiszafüred**** >>

2. Poroszló

Gyümölcsös Vendégház

Gyümölcsös Vendégház Poroszló >>

Kemencés Udvarház

Kemencés Udvarház Poroszló >>

Jégmadár Apartmanok

Jégmadár Apartmanok Poroszló >>

Még több szállás a Tisza-tónál >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version