Site icon Szallas.hu Blog

Bulizz a Guns N’ Roses dalaira és gyönyörködj a kérészrajzásban — ezzel vár a szolnoki Tiszavirág Fesztivál


2022. június 14 – 18. között immár 15. alkalommal rendezik meg Szolnokon Közép-Magyarország legnagyobb ingyenes kulturális eseménysorozatát, a Tiszavirág Fesztivált.

A négynapos művészeti – gasztronómiai kavalkádra minden korosztályt várnak, hiszen a számtalan színes program között gyerekek és felnőttek egyaránt találnak igényes, tartalmas kikapcsolódási lehetőséget.

A minőségi zene, a hagyományőrző gasztronómiai kínálat, a míves portékák, a park mozi vagy a gyermekeknek szóló előadások önmagukban is kihagyhatatlan élményeket ígérnek, ám a koronát az eseményre a hungarikummá nyilvánított, sehol máshol nem látható tiszai kérészrajzás, vagyis a Tisza „virágzása” teszi fel. Mutatjuk, mi mindenre számíthattok Szolnokon.

Queen, Guns N’ Roses jöhet?

A Tiszavirág Fesztivál zenei színpadain esténként fergeteges koncerteken tapsolhatunk, bulizhatunk. A népszerű hazai fellépők mellett a világ minden tájáról érkeznek vendégművészek, akik a legkülönfélébb műfajokat hozzák el a szolnoki közönségnek. 

A fellépők között találjuk – a teljesség igénye nélkül – Jamie Winchestert, a Belmondot, de Queen, Guns N’ Roses és ZZ Top tribute zenekarok is színpadra lépnek majd. 

Tiszavirág fesztivál

Különleges borok egyedi pohárból

A Tisza parkban, a gesztenyefák árnyékában felállított borházakba 35 pincészet és pálinkaház érkezik. A református templomtól egészen a Tisza Szálló bejáratáig sorakoznak hazánk különböző régióiból érkező pincészetek. A tokaji, szekszárdi, villányi, Balaton-felvidéki borok és pálinkák mellett pompás gasztronómiai kínálattal készülnek.

A finom borokat tocsogós tócsni, szarvaskolbász, sajtkülönlegességek, és kenyérlángos is kísérik majd. A 15. Tiszavirág Fesztivál Borutcáján egyedi borospohárból kortyolhatod a borodat.

Tiszavirág fesztivál – Borházak utcája

A Maláta téren Szent András és a Csíki is vár

Ha jobban szereted a söröket, kanyarodj a Tiszai hajósok tere felé, mely a Tiszavirág Fesztivál idejére a kézműves sörök mekkájává változik. A Maláta téren idén is jobbnál-jobb főzdék és sörözők képviselik majd a craft beer mozgalmat. Nem hiányozhat a felhozatalból a Főzdebusz, a Szent András Sörfőzde Békésszentandrásról, a Csíki Sör és a Häfen-Zsombói Sörfőzde, de a Hrabal Söröző és az Ugar Brewery kínálatát is megkóstolhatjuk. 

Tiszavirág fesztivál – Maláta tér

Irány a természet

Ha ellátogatunk a Tiszavirág Fesztiválra, ki ne hagyjuk a kérészek násztáncát, melyet csak most csodálhatunk meg. A tiszavirágzást 2020. május 22-én hungarikummá nyilvánították. A szervezők jóvoltából számos különleges lehetőségünk lesz, hogy közelebbről megfigyelhessük ezt a jelenséget, és megismerjük a környék természeti szépségeit.

Kérészek a Tiszán

Tiszavirág Természetjáró Útvonal – Virtuális Tanösvény 

Rendhagyó és modern sétára hív a Tiszavirág Természetjáró Útvonal – Virtuális Tanösvény. Okostelefon és egy applikáció segítségével, GSP koordinátákat követve kereshetjük fel a túra egyes állomásait a Tisza – parton, mely során érdekes információkat tudhatunk meg a tiszavirágzásról.

Városnéző séta 

Csak egy kényelmes cipőre van szükség, hogy csatlakozzunk június 18-án 10 órakor a „Szolnok, a fesztiválok városa” című ingyenes városnéző sétára, melyet a Tourinform Iroda szervez. 

A Hild József térről induló program során megismerhetjük Szolnok híres fesztiváljait, értékeit, és a megújult Művésztelep is feltérképezhető.

Az Üvegtigris sem maradhat ki

A hazai közönség számára kultikusnak számító, örökzöld filmeket nézhetünk meg a Verseghy Park Békás szökőkútjánál felállított óriásvásznon minden este 21.00-tól. Nem kisebb címek szerepelnek a programban, mint a Hamis a baba, az Üvegtigris vagy a Csupasz Pisztoly.

A moziműsort itt találod >>

Park mozi

A kézműves vásáron bűvészekkel és komédiásokkal is összefuthatsz

Szabad a vásár! Kézműves portékákat értékesítők, őstermelők, kincsárusok, akik a Maláta tér és a Borházak utcáját összekötő szakaszon 5 napig árulják termékeiket. A vásáron komédiások, utcaszínházasok, zenészek és utcabűvészek is feltűnhetnek!

Tiszavirág fesztivál – kézműves vásár

Könyv, színház, gólyaláb

Könyvbemutató, festménykiállítás, zenei performansz, amatőr színházi és utcaszínházi produkciók, kézműveskedés, gólyalábas garabonciások, bábjáték, népi és kortárs tárgyalkotó workshop is szerepel a menetrendben. Emellett interaktív programok várnak a környezetvédelem, fenntarthatóság, közlekedésbiztonság és bűnmegelőzés témakörében.

Tiszavirág fesztivál – programok

A nyári színház sem marad ki

A Damjanich János Múzeum udvarán kiváló szabadtéri színházi produkciókat láthatunk esténként. Idén először a Tiszavirág Amatőr Színház bemutatja Szolnok drámatagozatos diákjait és improvizációs társulatát. 

A színházműsort itt találod >>

Nyári Színház

Fényfestés is vár

A Tiszavirág Fesztivál fényfestő rajzpályázatának egyedülálló nyertes alkotásai és a pályázat résztvevőinek izgalmas munkái díszítik majd a Református Templom és a Városháza homlokzatát a Toronymagas kiállítás keretében. Csodás szolnoki látnivaló lesz, semmiképp ne hagyd ki! 

Fényfestés a Református templomon

A Fesztivál részletes programját itt nézheted meg >>

Íme néhány szuper szállás ehhez a különleges programhoz:

1.Tulipán Villa Panzió*** Szolnok

2. Júlia Apartman Szolnok

3. Dragonfly House Apartment Tiszapüspöki

4. Négy Tücsök Vendégház Nagykörű

5. Garden Hotel Szolnok****

6. Hozam Wellness és Apartman Szolnok

A Tisza virágzása csak néhány napig tart, ám az élmény nem lesz kérészéletű. Vesd bele magad a Tiszavirág Fesztivál forgatagába, foglalj hozzá szállást!

Ha még nem kóstoltatok Szolnokon islert, akkor ki ne hagyjátok:

(Képek: Szallas.hu, facebook.com, tiszaviragfesztival.hu)


Exit mobile version