Site icon Szallas.hu Blog

Titkos hazai adventi vásárok, ha kerülnéd a tömegeket


Többen vagyunk szerintem, akik már unják a zsúfolt, túlárazott karácsonyi vásárokat, ahol legalább fél órát kell sorba állni egy forraltborért vagy egy kürtöskalácsért, hogy utána akár több ezer forintot is elkérjenek érte. Vagy, hogy már önmagában a sorban állás tényét fokozza, ha valamit meg szeretnénk nézni az egyik kirakodó standnál.

Fotó: Unsplash / Marina Khrapova

Azért, hogy idén ne kelljen ilyen megfontolásból kihagyni a karácsonyi vásár élményét, összegyűjtöttem pár olyan helyet, ahol még élvezhetjük a hely hangulatát bosszúságok nélkül.

Újpesti Karácsonyi Vásár

Ilyen például az Újpesti Karácsonyi Vásár a Szent István téren. Ha valaki meghitt karácsonyi vásárra vágyik sok programmal, annak jó szívvel merem ajánlani.

Adventi vásár Újpesten

Egész nap korcsolyapályával várja a sportolni vágyókat, de akik csak nézelődni szeretnének, esetleg forralt borozni, arra is bőven van lehetőség. A kicsiket minden hétvégén Meseváros szórakoztatja a templomkertben, meseolvasással, bábjátékkal, diavetítéssel és betlehemes játékokkal.

Meseváros Újpesten

Késő délutántól pedig a felnőtteké a terep, különféle könnyűzenei koncertek szórakoztatják a nagyérdeműt. A fahéjas aszaltszilvás forrócsoki pedig egyszerűen Isteni!

Óbudai Advent

Budapest legszebb karácsonyi vásárainak egyike az Óbudai Karácsonyi Vásár, ahova érdemes ellátogatni az adventi hétvégék egyikén. A Fő téren karácsonyi kézműves vásár vár minden érdeklődőt, minőségi termékeket kínálva a fa alá, vagy csak úgy vásárfiának.

Adventi vásár Óbudán

Válogathatunk a különféle kézzel készített egyedi ékszerek, textíliák, kerámiák, asztaldíszek, adventi koszorúk vagy éppen a fából készült ajándéktárgyak közül. Ha megéhezünk sincs semmi gond, számos ételkülönlegességet kóstolhatunk a világ több tájáról a gasztrosétányon. Ha pedig ez sem lenne elég, 12 különféle bejglit sütnek és kínálnak a látogatóknak. Édesszájúak előnyben!

Advent Szigetmonostoron

Szigetmonostor is hangulatos adventi programokkal várja azokat, akik szeretnék elkerülni a tömegeket. December 1-24. között élvezhetjük a vásári forgatagot. A család összes tagja találhat megának errefelé megfelelő elfoglaltságot.

Fotó: Unsplash / Cris Dinoto

A kicsiket kézművesprogramok, játszóház és zenés programok várják, sőt még lehet, hogy a Mikulás is ellátogat ide. A felnőttek pedig élvezhetik a kirakodóvásár adta hangulatot, 1-1 frissen gőzölgő forraltborral a kezükben. Az ünnepek hagyományához híven pedig minden vasárnap közös gyertyagyújtással várhatjuk a karácsonyt. December 24-én pedig éjjeli misén imádkozhatunk közösen a katolikus templomban.

Szentendre

Szentendre hangulata már önmagában az év minden napján varázslatos, legyen ez tél vagy nyár. Hát, ha még ezt megkoronázzuk egy karácsonyi vásárral! Szinte az egész várost áthatja ilyenkor a karácsony szelleme és úton-útfélen belebotolhatunk valamilyen programba.

Szentendre belvárosa ünnepi díszben

Számos jótékonysági eseménnyel, kirakodóvásárral, gyertyagyújtással és koncerttel várja a látogatókat a város december 1. és január 6. között. Akinek pedig még ez sem lenne elég, Szentendrén található Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Szalon, ha valaki erre jár mindenképpen érdemes ide betérni, főleg így az ünnepek előtt.

Szállást keresel Szentendrén? >>

 

Ha a karácsonyi forgatag hangulatát szeretnéd élvezni és nem az embereket kerülgetni, látogass el bátran ezekre a helyekre! Remélem ezekkel a lehetőségekkel páraknak sikerül enyhíteni a karácsony körül bosszúságokat, ami a tömeget és a túlárazott termékeket illeti.

/Fotók: Varga Nóra, shutterstock/

 


Exit mobile version