Eldugott kirándulóhelyekCsaládi kiruccanásNyári vakációProgramok hétvégéreTavaszi zsongás

Titkos kincsek Magyarországon, amiket látnod kell – Magyarország kicsiben Kisbéren

1 perces olvasási idő
Árnyas fák között

 

Szállásajánlattal 3 különböző pénztárcára

Hazánkban sok olyan, kevéssé ismert látnivaló van, aminek említésére elkerekedett szemmel néznek rám a barátaim. Szeretném ha Ti is megismernétek ezeket, ezért nemcsak a kincset mutatom be, hanem, hogy mi van a környéken és hol tudtok megszállni (háromféle pénztárcára szabva).

Titkos kincs: Mini-Magyarország Makettpark

Sokan nem tudják, hogy a Bakonyalján, Kisbéren van egy teljesen ingyenes, ugyanakkor szuper program: 43 magyar nevezetesség kicsinyített mása.  A Nagy-tó partján, egy nagyon szépen gondozott parkban az egész országot bejárhatjátok: nézzétek meg a Parlamentet, az esztergomi Bazilikát, a budapesti Hősök terét, a Nyugati pályaudvart, a budai és az egri várat, a visegrádi Salamon tornyot, vagy a zalai haranglábat. Csodás a kecskeméti Cifra Palota, Szegedről pedig nemcsak a Dóm, hanem a  szecessziós Új Zsinagóga is itt van. Láthatjátok a pécsi dzsámit, a debreceni Nagytemplomot, a váci Diadalívet, a kőszegi Jurisics-várat, a soproni Tűztornyot, Hollókőt, a majki és a pannonhalmi apátságot, a sziráki kastélyt. Számoljátok meg a hortobágyi kilenclyukú híd lyukait,  keressétek meg az aggteleki cseppkőbarlangot, és a budapesti gyermekvasútat.

Árnyas fák között

Mini-Magyarország, forrás: kisbér.hu

Gyönyörű parkban

Makettpark Kisbéren, forrás: kisber.hu

Kattintsd ide, ha megnéznéd a maketteket élőben is!

A magyar nevezetességek mellett az alkotók fontosnak tartották, hogy külön a megye és Kisbér emblematikus épületei, műemlékei is megjelenjenek, mint például a tatabányai turulszobor, a tatai vár vagy a kisbéri hintó, a lovarda és a lóversenypálya lelátóval. A makettek előtt egy tájékoztató tábla mutatja, hogy az ország mely részén találhatóak.

 

Mit lehet még csinálni a környéken?

A szomszéd faluban, Ászáron a  Mini Skanzent, amit a tájház melletti téren alakítottak ki. A közel 1500 négyzetméteres zöld területen huszonkét épület – lakóházak, szélmalom, kovácsműhely, templom – kicsinyített mását nézhetitek meg és így képet kaphattok a Dunántúl népi építészetéről.

 

Hol szálljunk meg? (3 pénztárcára szabva)

Gyönyörű új építésű vendégház

Takarékos: Petőcz Vendégház és Pincészet, Ászár )

Gyönyörű új építésű vendégház két külön bejáratú apartmannal, amiben összesen akár nyolcan is elfértek. Mindkettőben van külön konyha, fürdőszoba. A ház alatt pincészetükben borkóstolókat tartanak a híres Neszmélyi borokbol.
A fedett teraszon pedig grillezhettek, vannak padok, asztalok is.

2 éjszaka 2 főnek 14 ezer forint ellátás nélkül.

 

 

 

Wellness

 Normál: Kincsem Wellness Hotel, Kisbér 

Nem messze a makettparktól találjátok ezt a klassz hotelt, aminek a szobáit restaurált antik bútorokkal rendezték be, nagyon stílusos.
Van kinti medencéje, de rossz idő esetén sem fogtok unatkozni, a wellnessrészlegben pezsgőfürdő, úszómedence, gyerekmedence, szaunák, gőzfürdő várnak.
Az étterme különösen jó, egy ebédre vagy vacsorára mindenképp érdemes ide beugrani.

2 éj 2 főnek 38.000 Ft reggelivel

 

Finom falatok

Prémium: Hotel Kiss, Tata

A négycsillagos szálloda igazi kis gyöngyszem közel a belvároshoz. Légkondis szobái nyáron is kellemesek, egy részük a kertre, másik részük a városra néz. Nyáron működik a kinti medence, télen pedig a benti. A gyerekek imádják a a benti játszót.
Ami igazán különleges, az a Borostyán étterem, nagyon kedves a kiszolgálás, az ételek pedig átlagon felüliek.

2 éj 2 főnek reggelivel kb 54.000 Ft

 

 

További szállásajánlatunkat a környéken itt találod>>

 


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%