Site icon Szallas.hu Blog

Titkos kincsek Magyarországon, amiket látnod kell: A természet temploma, a Vétyemi Ősbükkös


Szállásajánlattal 3 különböző pénztárcára

Hazánkban sok olyan, kevéssé ismert látnivaló van, aminek említésére elkerekedett szemmel néznek rám a barátaim. Szeretném ha Ti is megismernétek ezeket, ezért nemcsak a kincset mutatom be, hanem, hogy mi van a környéken és hol tudtok megszállni (háromféle pénztárcára szabva).

 

Titkos kincs:

Ide egyszer mindenkinek el kell jönnie: a Göcsejben, Tormafölde határában található erdőrezervátum olyan, mintha a Gyűrűk Ura helyszínén járnánk. A kb 31 hektáros terület azért különleges, mert az itt lévő fák közel 200 évesek, és negyven éve nem történt fakitermelés, így teljesen érintetlen. Éppúgy látunk földből kicsavarodott, gyökerükkel felfelé álló fákat, mint ezüstös törzsű, égnek meredő szemtelenül zöld lombokat.

Vétyemi Ősbükkös, fotó:zalaerdo.hu

Utunk során fejünk felett összehajló, 30-40 méter magas bükkfák között sétálunk, mintha egy katedrálisban lennénk, a természet katedrálisában. A turistautakat tájékoztató táblák szegélyezik, hiszen a rezervátum célja a nagyközönség oktatása és a kutatás.

40 éve érintetlen, fotó: zalaerdo.hu

Az erdő látogatása ingyenes, autóval Vétyempuszta felől jöhettek, de csak hétköznapokon. Gyalogosan viszont egész héten bármikor, a piros sávot vagy piros keresztet kövessétek Páka, Tormafölde vagy Maróc felől. 10-15 km-es túrával érdemes számolni.

A természet temploma, fotó: zalaerdo.hu

Mit lehet még csinálni a környéken:

Lentiből indul az ország egyik leghosszabb, 32 kilométeren át kanyargó kisvasútrendszere, amivel több szép kirándulóhelyre is eljuthattok. Ejtsétek útba Pákát, Öveges professzor szülőfaluját, ahol a róla elnevezett általános iskolában egy nagyon izgalmas kiállítás állít emléket neki. Majd lazuljatok Lentiben a termálfürdőben, ahol az Európában is egyedülálló Szent György Energiaparkot találjátok.

Szent György Energiapark

Hol szálljunk meg (3 különböző pénztárcára szabva)?

 

Vadvirág vendégház: tavacska is van a kertben

1.Takarékos: Vadvirág vendégház

A Lenti-hegy lábánál, hatalmas zöld területen, nyugodt környezetben találjátok ezt a csendes nyaralót. Tökéletes az egész napi mászkálás utáni pihenésre. Kétágyas és négyágyas  fürdőszobás szobáik vannak, így családoknak is szuper. Reggelit adnak, de van konyha, amit a vendégek is használhatnak, így este egy egyszerű vacsorát el tudtok készíteni. Ha pedig jó idő van kint is lehet sütögetni, üldögélni.

2 főnek 2 éjszaka reggelivel kb. 20.000 Ft.

 

 

 

Gosztola Gyöngye, egy erdő közepén

2.Normál: Gosztola Gyöngye Spa és Élményhotel

Egy egészen pici faluban, Gosztolán, egy fenyőerdő közepén találjátok ezt a kis gyöngyszemet. Harapni lehet a jó levegőt errefelé, teljesen ki tudtok szakadni a városi nyüzsgésből. Benti, fedett medencéjében, pezsgőfürdőjében lazulhattok, vagy a kinti fűtött medencében csodálhatjátok az erdei panorámát. Van csocsó, darts, pingpong, a nyugodtabbaknak pedig Feng-shui relaxációs kert. A főzéssel sem lesz gondotok, isteni reggelit és vacsorát adnak, és még délutáni snackbüfé is van (a hét öt napján).

   2 éjszaka 2 főnek félpanzióval kb. 56 ezer forint.

Letisztult elegancia az étteremben is

3.Prémium: Thermal Hotel Balance Lenti

Ha szeretnétek kiélvezni a lenti termálfürdő fedett élményfürdőjének mindegyik medencéjét, pezsgőfürdőjét szaunáját, csúszdáját, akkor szálljatok meg a fürdőtől csupán egy fedett folyosóra lévő új négycsillagos szállodában. A hotelnek saját spa-részlege is van egyébként, ahol masszázst és egyéb kezeléseket is kérhettek. A tágas szobák és lakosztályok letisztult eleganciája megnyugtató és otthonos, mindegyik légkondis, így akár a hőségben is kellemesen lehet pihenni.

2 éjszaka 2 főnek félpanzióval kb. 78 ezer forint.

 

 

További szállásajánlatainkat a környéken ide kattintva találjátok>>

 


Exit mobile version