Romantikus kikapcsolódásCsaládi kiruccanásVidéki vendégség

Tölgyes Menedék Noszvaj – Hangulatos erdei faház, ahol elvarázsol a természet

1 perces olvasási idő

Képzeljétek magatok elé a következő képet: az erdő szélén megbújó faház teraszán ücsörögtök egy pohár finom borral, miközben a madarak koncertjét hallgatjátok, és kiszúrtok egy-egy fürge mókust a szemközti fán. Teljes nyugalom, friss levegő, és csupa-csupa zöld vesz körül. A stresszt otthon hagytátok, és most csak egy dolgon tépelődtök: a kinti fürdődézsát kellene kipróbálni, bográcsozni egyet, vagy inkább bent összekucorodni a kályha előtt? Elképzeltétek? Nos, körülbelül ilyen idilli élményekre számíthattok majd, ha a Tölgyes Menedék szálláshelyen töltötök néhány napot.

Tölgyes Menedék Noszvaj – Hangulatos erdei faház, ahol elvarázsol a természet

Tölgyes Menedék – Takaros faház, egy lépésre az erdőtől

Noszvaj a Bükk egyik legszebb települése, mindössze 10 km-re fekszik a nem kevésbé csodás Egertől, erdők és hegyek ölelésében. És hogy mi adja a varázsát? Egyrészt csodás földrajzi elhelyezkedése, másrészt a vendégszerető helyiek és az olyan különleges látnivalók, mint például a noszvaji barlanglakások. 

Tölgyes Menedék Noszvaj – Hangulatos erdei faház, ahol elvarázsol a természet
Tölgyes Menedék Noszvaj

Ennek a mesés falunak a szélén, közvetlenül az erdő mellett áll a Tölgyes Menedék Noszvaj, ami pontosan azt nyújtja, ami a nevében is benne van: menedéket. Meneküljetek el a stressz, a fásult mindennapok, a városi zaj elől, ennél jobb helyet nem is találhattok! Szippantsatok a friss erdei levegőből, és felejtsétek el egy kicsit a betondzsungelt.

Kinek ajánljuk a Tölgyes Menedéket?

  • Természetet és nyugalmat kereső baráti társaságoknak, akik a 6 fős faházat tudják birtokba venni.
  • Maximum 6 fős családoknak, akik a vízpart helyett az erdőt és az aktív kikapcsolódást preferálják – a szállás ugyanis babarát. 
  • Pároknak, akik a különbejáratú 2 fős apartmanban szállhatnak meg, és vágynak a romantikus környezetre.
Tölgyes Menedék Noszvaj – Hangulatos erdei faház, ahol elvarázsol a természet

Imádnivaló 6 fős faház: Kályhától a társasjátékokig

Ti is imádjátok a kályhás szálláshelyeket? Nem fogtok csalódni: a kályha mélyén ropogó tűz igazi kuckós hangulattal szolgál, főleg, ha a csípősebb őszi napokon foglaltok – de nyáron dekornak sem utolsó. Ami azt illeti, az egész berendezés roppant hangulatos, otthonos és ötletes, ami a tulaj ízlését dicséri. A hangulatvilágítást például biztosan imádni fogjátok. Ráadásul a ház felszereltsége nem csak azért kiváló, mert minden alapvető kellék megtalálható, de olyan szórakoztató eszközök is, amik a ti kikapcsolódásotokat szolgálja.

Tölgyes Menedék Noszvaj – Hangulatos erdei faház, ahol elvarázsol a természet
A nappali

Ez azt jelenti, hogy nem kell magataokkal hozni semmit! Betáraztak nektek társasjátékokat, játékkonzolt, és könyveket, hogy egy-egy esős délután is legyen mit lapozgatni, mondjuk egy bögre teával bevackolva a hatalmas kanapén. Vagy varázsoljatok mozihangulatot: válasszatok ki egy jó filmet, amit a hatalmas ultra hd tv-n nézhettek – akár mind a hatan elfértek az ülőgarnitúrán! Ez a kényelmes kanapé épp ezért ágyként is szolgál, de ezen felül 2 külön hálószoba van franciaággyal. 

Kinti fürdés hangulatvilágítással

Az udvar maga az erdő! Borsarok a teraszon, dézsafürdő, sütögetés…

A faház terasza 20 négyzetméteres, részben fedett, és rendelkezik borsarokkal. Rossz időben is ücsöröghettek itt! Sőt, esti csillagnézéshez is tökéletes helyszín. Ha pedig kint sütögettek, az étkezés is egyszerűen megoldható lesz, hála a 6 fős kinti asztalnak. 

Viszont az egyik legnagyobb kedvenc odakint egyértelműen a dézsafürdő. Bár beletelik némi időbe, amíg felfűt, de utána páratlan élménnyel szolgál. Erdő szélén, dézsában ázni a kellemes meleg vízben, közben gyönyörködni a természetben – mi kell még?

A 2 személyes apartman 

Különbejáratú 2 fős apartman: exkluzív romantika a párok számára

Lazítsatok a 2 személyes, extra nagy kádban, onnan pedig egyből a közvetlenül mellette lévő ágy felé vehetitek az irányt – a tér ugyanis exkluzívan egybenyitott. A romantikus fa tüzelésű kád a természetben pedig mindent visz. A teraszra is kiülhettek egy romantikus csillagnézésre, vagy bújjatok össze a TV képernyő előtt. Azt említettük már, hogy van Netflix és ingyenes a wifi?

Kétszemélyes kád pároknak

Várnak a Bükk csodái! 

Az kitenne egy külön cikket, hogy mi mindent érdemes felfedezni a Bükkben, de azért összeszedjük a legfontosabbakat. A szálláson 4 darab hegyi bringa áll rendelkezésetekre, ha két keréken szeretnétek felderíteni a környéket, de gyalogosan is érdemes útra kelni. Sőt, vízre is szállhattok, mert 400 méterre a faháztól csónakbérlésre is van lehetőség.

Csónakbérlésre is van lehetőség a közeli kis tavon

Noszvaj és környékén pedig sok-sok látnivaló vár, amikhez kedvezményt is kaptok a Tölgyes Menedékbe történő foglaláshoz járó kuponnal. Ízelítőnek néhány:

  • De La Motta kastély, Noszvaj, 20 % kedvezmény
  • Egri Vár, 20 % kedvezmény
  • Kovács Nimród Borászat, Eger 10 % kedvezmény
  • Demjéni Termáltó, Demjén, 10 % kedvezmény
  • Millenium Kilátó Szilvásvárad, 12 % kedvezmény
  • Lillafüredi Libegőpark, 10 % kedvezmény 
  • Miskolctapolcai Strandfürdő, 30 % kedvezmény

Ne hagyjátok ki ezt a fantasztikus élményt, az erdei faházak páratlan hangulatot és feltöltődést nyújtanak! Meneküljetek el a természetbe a barátokkal, családdal vagy romantikázzatok a párotokkal, a szálláshely télen-nyáron is menedéket nyújt. Foglaljatok itt >>

(fotók: szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
0%
Imádom
Imádom
0%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%