Site icon Szallas.hu Blog

Családi nyaralás a balatonmáriafürdői Pelso Panzióban, távol a tömegtől


Ha nyár, akkor Balaton! Ha Balaton, akkor tömeg? Nem feltétlenül! Szerintem nem vagyunk egyedül, akik nem rajonganak a tömegért, de mégsem szeretnének lemondani a balatoni nyárról. Ha te is közénk tartozol, a balatonmáriafürdői Pelso Panziót neked találták ki!

A Pelso Panzió és a Cabrio találkozót megjárt kabalafigurájuk

„Balaton gyöngyszeme, a nyugalom szigete!”

A déli parton található Balatonmáriafürdő szlogenje nagyon találó, a hangulatos település valóban a „Balaton gyöngyszeme, a nyugalom szigete!” Mennyire igaz ez rá, mégis milyen keveset hallani erről a mesés kis üdülőhelyről. Meséljünk egy kicsit róla?

Aki a Balatonnál szeretne pihenni, annak az egyik legfontosabb szempont, hogy jó strandok legyenek a közelben. Balatonmáriafürdőn ezekből nincs hiány. A község rendelkezik egy fizetős stranddal, de mellette a parton 8 kilométeren sorakoznak a jobbnál jobb szabadstrandok is, amik szintén a családok kedvencei, mert a szép környezet mellett mindegyikhez tartozik egy kis játszótér is a gyerekek nagy örömére.

A legjobb szabadstrandok Balatomáriafürdőn:

Az aktív kikapcsolódást kedvelők jókat kirándulhatnak a környéken, vagy akár biciklire ülhetnek, és tekerhetnek egyet a balatoni bringakörúton, ami a településen is áthalad. A BAHART kikötőből klassz hajós kirándulásokat szervezhetünk, aki pedig inkább a csendes, nyugalmas feltöltődésre vágyik remek horgászhelyeket találhat a környéken.

Az esték sem telhetnek unalmasan, a Pelso Panzió tulajdonosa jó szívvel ajánlja Balatonmáriafürdő retró diszkóját és a Black Magic Clubot, ami 2013-ban a „Vidék legjobb disco clubja” címet is elnyerte.

Az unikornis Cabrión érkezet Balatonmáriafürdőre

Pelso Panzió, a tökéletes családi szálláshely

A Pelso Panzió olyan családi vállalkozás, aminek már múltja van, hiszen a tulaj szülei még 1984-ben csatlakoztak a „zimmer frei” mozgalomhoz, amiből kinőtte magát ez az igazán családias hangulatú panzió. A család azóta is töretlen lelkesedéssel és vendégszeretettel igyekszik a látogatókat fogadni a 4 csillagos minősített kis panziójukban, aminek nagy vonzereje, hogy még telt ház esetén sincs tömeg.

A 2019-ben teljes körűen felújított szálláshely összesen 17 szobával és 2 családi szobával rendelkezik, amiket még vonzóbbá tesz, hogy alapáron is rengeteg szolgáltatás elérhető. A családias hangulatot erősíti, hogy a vendégeket gyakran maga a tulaj, András és felesége fogadják. Sokan szinte már családtagként járnak vissza, bár a panzió 2009-ben épült, de van, aki már 2006 óta törzsvendég, mert az előző szállást is többször választotta pihenése helyszínéül, és a kedves, közvetlen vendéglátás mindig visszacsábítja.

Nem ritka az sem, hogy a szállóvendégek nagy részét a törzsvendégek teszik ki, volt már olyan hét, mikor 20-ból 16 visszatérő vendég volt.

Szoba

Balatonmáriafürdő legtöbb szolgáltatást nyújtó wellness panziója

A Pelso Panzió annak ellenére, hogy nem egy nagy komplexum, mégis mindenben igyekszik a vendégek kedvében járni, így az általuk nyújtott szolgáltatások is nagyon sokrétűek, ráadásul az alapár is rengeteg szolgáltatást tartalmaz. Wellness részlegükön található fényterápiás infra szauna, gőzkabin, jakuzzi, vagy akár masszázs és szolárium is igénybe vehető.

A szállás egyik legnagyobb vonzereje, ami miatt a családok kifejezetten kedvelik a helyet, a fedhető, fűthető medence, mert így rossz idő esetén sem kell lemondani a lubickolásról.

Hogy a vendégeknek semmire ne legyen gondjuk, 5 és 7 éjszakás csomagjaik reggelivel, nyári szezonban pedig félpanzióval is foglalhatók. Nyaranta mindemellett csütörtök esténként baráti hangulatú grillvacsorát rendeznek a félpanziós vendégeknek.

A csomagajánlatokról bővebb információ itt található >>

A panzió terasza a kávézóval és a fedhető medencével

Érdemes észben tartani, hogy a Pelso Panzió Szép-kártya elfogadóhely, ezért ha van a kártyán lejáró összeg, az a fentiek mellet csak még egy jó ok a foglalásra.

Aki itt száll meg, az egy percig sem fog unatkozni, Andrásék igény szerint még a borkóstolást is megszervezik, aki pedig szeretne bringázni egyet a híres balatoni bringás körön, vagy csak egy szakaszán, az helyben kölcsönözhet kerékpárt, nem is akármilyet! A panzió 21 új biciklivel rendelkezik, melyekhez kérhető gyerekülés, vagy 2 személyes utánfutó, a nagyobb gyerekeknek pedig 4 kisebb bicikli áll rendelkezésre.

Sorakoznak a bérelhető kerékpárok

A család tulajdona a számos elismerést bezsebelt, a Dél-Balatoni Borút legmagasabb, 3 szőlőfürttel minősített állomása, a Port Étterem, amit legutóbb a Magyar Konyha Balatoni Kalauz című kiadványa a TOP 10 kikötői étterem közé sorolt. Nem minden ok nélkül, hiszen minőségi helyi alapanyagokból főznek, és igyekeznek a vendégek számára is átadni azokat az ízeket, amik leginkább jellemzőek a környékre. Aki a Szallas.hu oldalán foglalja le a szállását, az 10% kedvezményt kap a számla végösszegéből.

Mit keres a panzióban egy unikornis?

A Pelso Panzió kabalájával, az unikornissal leggyakrabban a medence környékén futhatunk össze. Néhány éve egy Cabrio találkozó alkalmával bukkant fel, és annyira megszerette a szálláshelyet, hogy végleg ideköltözött, és a panzió reklámarcaként erősíti a csapatot. Te is szeretnél egy közös fotót vele? Semmi akadálya!

Unikornis lubickol a fedhető-fűthető medencében

Kiknek ajánljuk a Pelso Panziót?

A panzió tökéletes választás mindenkinek, aki a Balaton szerelmese, de a tömeget nem szereti.

A párok a kétágyas és franciaágyas szobák közül válogathatnak, és akár életük nagy napját is szervezhetik ide, ugyanis a hely már nem egy fergeteges esküvőnek adott otthont.

Állatbarát szálláshely lévén még kedvencünket sem kell otthon hagynunk.

A családokat 4 fős, 2 hálótérrel rendelkező apartmanokban tudják elhelyezni, vagy a kisebb szobákhoz kérhető pótágy, gyerekágy.

Esküvőre készülve

És már meg is érkeztünk a hely egyik legfontosabb jellemzőjéhez, 100%-ban családbarát!

Hogy ez mit takar? Nos, rengeteg mindent.

A játszószoba az óriás legóval

Ha eddig nem tudtátok, hol töltsétek a balatoni nyarat, próbáljátok ki ti is a Pelso Panziót!

„Pihenéshez, kikapcsolódáshoz tökéletes. Bármilyen kérésünk volt, mindenki mosolyogva, kedvesen teljesítette. Szuper kedves mindenki. Azt hiszem, mi megtaláltuk a Balaton tökéletes szállását. Tényleg minden a pihenésről szólt. A végére teljesen baráti kapcsolatban váltunk el mindenkitől, csak ajánlani tudom őket. Felejthetetlen nyaralást kaptunk tőlük, rendkívül korrekt áron és magas színvonalon.” – állítja egy 10 pontos értékelés.

Győződj meg róla személyesen te is!

Tovább a Pelso Panzió oldalára >>


Exit mobile version