Site icon Szallas.hu Blog

Hagyjátok magatok mögött a város zaját! Top 10 álomszép falusi szálláshely


Reggeli ébresztő helyett szívesebben kelnétek inkább a madarak énekére vagy kiélveznétek a csillagos ég alatt a közös szalonnasütés élményét? Akkor van egy jó hírünk! Csokorba szedtük ugyanis azokat a falusi szálláshelyeket, ahol kemencében sült kalácsot kóstolhattok, állatokat simogathattok, vagy csak simán meglelhetitek a régen várt nyugalmat. Következzenek a legjobb vidéki apartmanok és vendégházak!

1. Dézsafürdőtől a kerti sütögetésig: Dura Vendégház, Paszab

Gyönyörűen felújított, szaunával , kültéri medencével, dézsa- és pezsgőfürdővel megspékelt portán pihenhetitek ki a fáradalmaitokat, ha ellátogattok a Dura Vendégházba. A meseszép kertben ráadásul a szabad ég alatt is sütögethettek a kemencének, a grillnek és a bográcsozó helynek köszönhetően, vagy épp beülhettek egy hangulatos italozásra a borospincébe!

2. Pihenés a javából: Jéhn – Levendula Apartman, Óbánya

A Kelet-Mecsek vadregényes vidékén rejtőzik a Jéhn – Levendula Apartman, melynek két, autentikus szobájában összesen 8-an is elfértek. Napközben lehetőségetek lesz túrázni a csodás környéken vagy benevezni egy mecseknádasdi pincejárásra. Este pedig a ropogós fahasábokon sütögethetitek a vacsorát a csillagok alatt. Kell ennél több?

3. Ékszerdoboz Tokaj-hegyalján: Dorogi Borkuckó, Tarcal

Makulátlanul tiszta, kényelmes, légkondicionált szobákkal vár benneteket a tarcali Dorogi Borkuckó, ahol akár 7 fő is kényelmesen álomra hajthatja a fejét. Szürcsölgessétek madárdal mellett a kávétokat, amit a helyben készített, finom reggeli után fogyasztotok el, este pedig borozgassatok a levendulákkal szegényezett kertben! 

4. Családosok kedvence: Napkirályfi Udvarház, Tápiószőlős

Bűbájos, vintage hangulat uralkodik a Napkirályfi Udvarházban, melynek 3 otthonos szobáján összesen 10-en tudtok osztozni. Ezt a tündéri parasztházat azonban nem csak a felnőttek, hanem a gyerekek is imádni fogják. Az apróságoknak ugyanis izgalmas játszótérrel, hatalmas trambulinnal és egy saját kuckót rejtő játszószobával is készültek a figyelmes vendéglátók.

5. Túrázóknak és pihenni vágyóknak ajánlott: Kulcsár Vendégház, Bazsi

Töltődjetek fel a természetben a bájos Kulcsár Vendégházban, ami ideális kiindulópontja lehet a környék felfedezésének! A szépen karban tartott kertben bármikor piknikezhettek egy jót vagy akár szalonnát is süthettek, ha úgy tartja kedvetek.

6. Élmények bűvöletében: Koroknai Porta Bence Háza, Báránd

A falusi turizmus minden ízébe belekóstolhattok a Koroknai Porta Bence Házában – szó szerint, ugyanis kemencében sült kakaóscsigát, kalácsot vagy csülköt is ehettek! Ezen kívül régiség, nádtetőkészítés és vályogvetés bemutatón is részt vehettek itt, valamint kipróbálhatjátok az íjászkodás mesterségét, állatokat simogathattok, illetve hamisítatlan disznótorba is csöppenhettek!

7. Háborítatlan vidéki kalandok: Kemencés Vendégház, Nemeshany

3 rusztikus és komfortos szobára lelhettek a Kemencés Vendégházban, melyeket jól felszerelt konyha és csodás kert egészít ki. Simogassatok cicákat, üljetek lóhátra, keressetek tyúktojást, és találjatok egymásra ezen a mesebeli helyen, ahol végre utolér benneteket a nyugalom!

8. A legkisebbekre is számítanak: Szellőrózsa Vendégház, Ágasegyháza

A végtelen Alföld szívében megbújó Szellőrózsa Vendégház hívószavának ti sem tudtok majd ellenállni. A kétszintes, 70 négyzetméteres, klímás területen szuper konyha is helyet kapott, ráadásul számos bababarát szolgáltatás áll a rendelkezésetekre, ha kisgyermekkel érkeznétek. Egy biztos: érdemes kérni a finom reggelit, ami erőt ad majd a naphoz!

9. Láblógatóknak és kalandoroknak: Vén Eperfa Háza Vendégház, Szentbékkálla

4 fős, fantasztikus kuckóban pihenhettek, ha a Vén Eperfa Háza Vendégházat választjátok a nyaralás színhelyéül. Ücsörögjetek a hangulatos teraszon, élvezzétek a teljes körű kényelmet a jól felszerelt házikóban, ahonnan bármikor bebarangolhatjátok a vidéket!

10. Wellnesst rejtő kert: Notarius Vendégház, Poroszló

Elegáns, kifinomult és minden ízében tökéletes szálláshely a Notarius Vendégház, melynek igényes belső tereit, álomszép kert teszi teljessé. A stresszt pedig végleg elfelejtheted a pezsgőfürdőnek, a szaunának és a kristálytiszta medencének köszönhetően. Meggyőztünk?

Ha romantikus kikapcsolódásra vágytok, akkor ezeket a falusi szállásokat ajánljuk:

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version