Site icon Szallas.hu Blog

TOP 10 felnőttbarát hotel Magyarországon


Néhány hete egy wellnesshotel szaunájában beszélgettem egy vendéggel, aki büszkén mesélte, hogy a férjével kifejezetten a felnőttbarát hotel – és szálláshely kínálatot keresik itthon és külföldön is. Bevallom, korábban nemigen hallottam felnőttbarát helyekről, de az említése szöget ütött a fejemben és utána néztem, Magyarországon hol van lehetőség gyerekmentes wellness hétvégére.

Az egri Imola Hotel volt ebben az úttörő, de mellette már számos más szálláshely is hirdeti magáról, hogy a felnőttek nyugalmát tartják elsődlegesnek a gyerekes családokkal szemben. Akinek ez szempont, bátran válogasson a következő wellnesshotelek közül.

Ezek a legjobb felnőttbarát hotelek és wellness lehetőségek belföldön:

Élvezd a kikapcsolódást Egerben!

Szívesen pihennél hazánk egyik legizgalmasabb városában, amely történelmi és természeti kincsekkel, illetve gasztronómiai kalandokkal is megajándékoz? Vedd célba az egri várat, a Dobó teret, a Minaretet és az Érsekkertet, délutáni kikapcsolódáshoz pedig irány Szépasszonyvölgy!

Top programok Egerben >>

Egri vár

Szállástipp: Imola Hotel Platán Eger ****+superior

Az Imola Hotel Platán, Magyarország első felnőttbarát szállodája, így kizárólag 16 éven felüli vendégeket fogad. Egyedülállóan nyugodt környezetet biztosít a vendégek számára akár egyedül, akár párjával érkeznek Egerbe.

A szálloda hitvallása, hogy minden szülő, nagyszülő megérdemli a kényeztetést, és ha csak egy rövid időre is, de körülötte forogjon a világ. Itt minden felnőtt vendégeinkről szól, hogy felfrissülten visszatérve a mindennapokba újra a gyermek legyen az élet középpontja.

Szállásfoglalás >>

Pihenj a festők városában, Szentendrén! 

A színes esernyőiről, a Fő tér bájos macskaköves utcáiról és a tengernyi galériáról híres kisváros Budapesttől mindössze 20 perces autóútra fekszik. 

Ha Szentendrén jársz, a templomok, múzeumok és a Duna korzó mellett érdemes felfedezned a skanzent, a japánkertet és a Dömörkapu-vízesést is. 

Programok és látnivalók Szentendrén >>

Fő tér, Szentendre

Szállástipp: Bükkös Hotel & Spa Szentendre ****

A  4*-os felnőttbarát design- spa és wellness hotel Szentendrén, Budapesttől 7 km-re található. A szálloda Szentendre történelmi belvárosában fekszik és könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is. A Bükkös Hotel & Spa felnőttbarát és csak 13 éves vagy annál idősebb vendégeket fogad.

Az első 4*-os, szentendrei hotel, ahol a pihenés és a városi kalandok tökéletesen kiegészítik egymást akár egy wellness hétvége alatt is. A szentendrei szálláshelyek közül ez a hotel az egyetlen 4*-os hotel, ahol spa szolgáltatások várják a vendégeket: bioszauna, finn szauna, infraszauna, jeges szoba, dézsa, gőzkamra, masszázsok, és egy fantasztikus jakuzzi kényelmes pihenő ágyakkal.

Szállásfoglalás >>

Fedezd fel Ráckeve kincseit!

Ráckeve a Csepel-sziget déli részén, a Ráckevei-Duna partján fekszik, és számos érdekességet tartogat a látogatók számára. A Hajómalom, a Csónakos piac, a Tűztorony kilátó és a János vitéz díszkút mellett a Aqua Land Termál és Élményfürdőt is érdemes célba venni.

Programtippek Ráckevén >>

Aqua Land Termál és Élményfürdő, Ráckeve

Szállástipp: Duna Relax & Event Hotel Ráckeve ****

A ráckevei DUNA RELAX HOTEL Magyarország egyik első felnőttbarát szállodája, a csöndes, romantikus napokra vágyó párok, valamint a nyugodt kikapcsolódást kedvelő ifjak és örökifjak paradicsoma. Ismerd meg a pihenés új, felnőttbarát dimenzióját az elegancia és az otthonosság miliőjét árasztó Duna-parti szállodában! A szálloda csak 12 éves kortól fogad vendégeket!

Minden felnőttnek jár néhány nap gyerekmentes kikapcsolódás. Kettesben érkező vendégeink egyedien romantikus, kifejezetten a párok számára összeállított csomagok közül választhatják ki a megfelelőt. Örökifjú vendégeinket pedig 60+ kiemelkedő kényelmi szolgáltatással és nekik kitalált csomagokkal várjuk.

Szállásfoglalás >>

Kalandozz az élő középkor városában, Visegrádon!

Ha nem jártál még Visegrádon, éppen itt az ideje, hogy felfedezd magadnak az élő középkor városát. Visegrádon népszerű úti cél a Fellegvár, a Királyi Palota, a Salamon-torony és a bobpálya, az Apátkúti-patak völgye pedig mesés természeti kincseket tartogat

Top látnivalók Visegrádon >>

Salamon-torony

Szállástipp: Patak Park Hotel *** Visegrád

A visegrádi hotel a Dunakanyar egyik legszebb részén, az erdővel szegélyezett Apátkúti-patak partján található. A friss erdei levegő, a barátságos szobák és a wellness szolgáltatások gondoskodnak az önfeledt pihenésről. 

A hotel étterme a világ minden tájáról származó gasztronómiai különlegességekkel és persze hamisítatlan magyar ízekkel várja vendégeit. A felnőttbarát szálloda 2019-től kizárólag 18 éven felüli vendégeket fogad.

Szállásfoglalás >>

Vedd célba Hévíz csodás városát!

Hévíz fő nevezetessége az Európában egyedülálló természetes tőzegmedrű melegvizű Hévízi-tó, melynek köszönhetően a település Magyarország egyik első számú turisztikai célpontja.

Ha Hévízen jársz, ejtsd útba a római kori romkertet és a Tavirózsa tanösvényt, de akár kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség. 

Programtippek Hévízen >>

Tavirózsa tanösvény, Hévíz

Szállástipp: Bonvital Wellness & Gastro Felnőttbarát Hotel Hévíz ****+superior

Magyarország egyik legkedveltebb fürdőhelyének felnőttbarát szállodája, a Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíz a belváros szívében helyezkedik el, mindössze 100 méterre a Tófürdőtől

A hotel 80 jól felszerelt szobával, 10 exkluzív lakosztállyal, látványos wellness részleggel, kulináris élményeket nyújtó bisztróval és étteremmel várja vendégeit. 

További információk és foglalás >>

Ismerd meg közelebbről Gyulát, a Viharsarok városát!

Gyula neve hallatán kinek ne jutna eszébe a gyulai vár, a hungarikummá minősített gyulai kolbász és a Gyulai Várfürdő

A Viharsarok szegletében található városban bakancslistás látnivaló az Almásy-kastély, a Gyulai Kolbász Múzeum, a Csigakert és természetesen a Százéves cukrászda

Még több program Gyulán>>

Gyulai Vár

Szállástipp: Szín-Ház Apartman Gyula

A Szín-ház Apartmanház csendes kertvárosi övezetben, Gyula fő nevezetességeitől 600 méterre helyezkedik el.

A szobák mindegyike rejtett LED világítással felszerelt, a SZÍN-Ház elnevezés ebből a színes világításból ered. A vendégek maguk állíthatják be a hangulatuknak megfelelő fényhatást és a szobájuk színét. A szálláshely „gyermekmentes övezet”, így 18 éven aluliakat nem fogad.

Szállásfoglalás >>

Barangold be Sopron varázslatos városát!

Sopron, a leghűségesebb város különlegessége abban rejlik, hogy a történelmi és természeti kincsei csupán karnyújtásnyira fekszenek egymástól. 

Sétálj végig a Várfalsétányon a legendás Tűztoronyig, felezd fel a Fő téren található múzeumokat, utána pedig irány a Taródi-vár, a Károly-kilátó, a Boszorkány meseösvény és a Sörházdombi-kilátó!

Top látnivalók Sopronban >>

Tűztorony, Sopron

Szállástipp: Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem Sopron

Sopron peremén, a néhai falu, Sopronbánfalva fölé épült Pálos Kolostor ma hotelként működik. A kapun átlépő, gyanútlan betérőt azonnal megérinti az a nyugalom és a megfoghatatlan varázs, ami az ezer éves zarándokhelyen zárda építésére sarkallta egykor a pálos szerzeteseket.

Mindezek az adottságok és a modern kor elektronikai vívmányainak száműzése – leszámítva természetesen a komfortot és kényelmet – lehetővé teszik azt, hogy valós és elmélyült relaxációba merüljünk, illetve ami a legfontosabb, pihenjünk. A Kolostor Hotel csak 13 év kor felett fogad vendégeket!

Még több információ és foglalás >>

Kirándulás és önfeledt pihenés Lajoskomáromban

Budapesttől 1 órára, Fejér vármegye déli részén található Lajoskomárom, a Balatontól mindössze 25 perces autóútra

A település legismertebb látnivalója a Békás-tó, de a környéken érdemes még felfedezni a dégi Festetics-kastélyt, Ozorai Pipó várát, Simontornya várát és a siófoki Bella Állatparkot is. 

Programtippek a környéken >>

Béka-tó, Lajoskomárom

Szállástipp: Páskom Vendégház Lajoskomárom

Lajoskomárom 40 hektáros szőlőterületén, a Fülöp-hegy lábánál találjuk a Páskom Vendégházat, amelynek 5 lakrésze és 5 kétágyas szobája – mindegyike kertre néző terasszal – 25 (max. 28) fő részére kényelmes szállás.

A 40 főt befogadó étterem és a 14 fős tárgyaló terem alkalmas kisebb rendezvényekre, különleges esküvők, családi események meghitt pillanataira. A vendégek pihenését szolgálja az 1 hektáros park fürdő-tóval, medencével, szaunaházzal, wellness szolgáltatásokkal.

A szállás üzleti filozófiája és adottságai okán felnőttbarát hely, ahol elsődleges a csend és nyugalom biztosítása a felnőtt vendégek számára. 14 év alatti gyermekeket a vendégház csak előzetes egyeztetéssel tud fogadni.

Szállásfoglalás >>

Tárt karokkal vár Győr, ne hagyd ki az élményt!

Ha győri pihenést tervezel, nem árt tudnod, hogy ez a város első látásra megszeretteti magát a látogatókkal. A győri programok között szoríts helyet a Püspökvár-Toronykilátó, a RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő, a Várfal sétány és a Xantus János Állatkert felfedezésének! 

Még több program Győrben >>

Xantus János Állatkert, Győr

Szállástipp: RQ Boutique & Unique Hotel Győr

A hotel, amelyben minden szoba különböző stílust és hangulatot képvisel, kiváló úti cél az érzékiség, intimitás, és pihenés szerelmeseinek. 

A New York és Párizs boutique és unique szállodáinak mintájára kialakított prémium kategóriás hotel Győr belvárosában található, a Rába Quelle Gyógy-, Termál-, és Élményfürdő közvetlen szomszédságában. 

A nevezetességek, a belvárosi sétálóutcák 2-3 perc távolságon belül könnyen, gyalogosan is megközelíthetők.

További részletek és foglalás >>

Kikapcsolódás Pécs mediterrán forgatagában

Egy romantikus kiruccanás Pécsen minden pár számára örök életre szóló élmény. A város, amely a Mecsek ölelésében rejtőzik, történelmi kincsekkel és hangulatos kirándulóhelyekkel kápráztat el. 

A legnépszerűbb látnivalók, azaz a dzsámi, a székesegyház és az Ókeresztény Mauzóleum mellett az állatkert, a TV-torony és a Mecsextrém Erdei Kalandpark is kihagyhatatlan állomás Pécsen. 

Top látnivalók Pécsen >>

Pécsi Állatkert 

Szállástipp: Fibula Residence Felnőttbarát Hotel & Wellness Pécs

Pécsett egyedülálló komplexuma mintegy 4000 m2-en helyezkedik el, nyugodt, exkluzív környezetben. A város egyetlen felnőttbarát szálláshelye kizárólag 14 éven felüli vendégeket fogad.

A hotel 32 modern stílusú apartmannal és szobával várja vendégeit, akik minőségi szálláshelyet keresnek Pécs történelmi belvárosában, karnyújtásnyira a város főbb látnivalóitól. A wellness részlegen úszómedence, szaunavilág és masszázsok teszik még pihentetőbbé a kikapcsolódást.

További részletek >>

Rácalmás nem hagy unatkozni!

Hallottál már a híres Rácalmási Tökfesztiválról? Rácalmás egy hangulatos kisváros, amely a Duna-parton fekszik, Fejér vármegyében. A város környékén számos kirándulóhely és vizes élmény várja a kirándulókat.

Látnivalók a környéken >>

Kis-Duna kenutúra

+1 részben felnőttbarát hotel: Jankovich Hotel Rácalmás ****

A hotelnek otthont adó XVIII. században épült nemesi Jankovich Kúria az ország szívében, Rácalmás ófalujának központjában található, ősfás parkban. Megközelíthető Budapestről autópályán 35 perc alatt, vagy hajóval a Dunán, mely a szállodától mindössze 200 m-re folyik.

A felnőttbarát hotel szobái, lobbyja és közösségi terei egyedi belsőépítészettel, letisztult formavilággal és harmonikus színekkel várják vendégeinket, akik 23 superior, 25 deluxe szoba és egy apartman közül választhatnak.

A Jankovich Hotel gyermekmentes hétvégeken várja a vendégeket egy kis elbújásra a vidéki nyugalomba.

Szállásfoglalás >>

Még több felnőttbarát szálláshely tipp, gyerekmentes hotel és apartman Magyarországon >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version