Site icon Szallas.hu Blog

TOP 10 gyerekbarát faház


Bakonyi biogazdaság, ahol a gyerekek bocikkal, kecskékkel játszhatnak és simogathatják őket egész nap, vendágház, ahol még gyerekfeügyeletet is biztosítanak, és egy különlegleges csilagászati temetikájú faház egy hatalmas birtokon, ahol nincs más, csak a mesebelien gyönyörű őrségi erdők – elhoztuk most nektek a TOP 10 gyerekbarát faházat és vendégházat, ahová nyugodtan elutazhat az egész család, mert biztosan figyelni fognak arra, hogy mind szolgáltatásokban, mind felszereltségben kielégítsék a legkisebbek igényeit is.

Íme az a 10 gyerekbarát faház, amit a szállásszakértőink ajánlanak minden családnak:

Boróka Kunyhó Felsőörs

A szálláshelyet már a kezdetektől gyerekközpontú fókusszal nyitották meg. A nevét a tulajdonosok kislányáról és a kert boróka bokrairól kapta. A faház gyerekbatrát felszerelései között találunk szabadtéri pancsolót, asztali etetőszéket, fürdetőkádat, trambulint, játszóteret és horozható kiságyat is. A vendégházban 1000 Ft/ óráért még gyerekfelügyeletet is tudnak biztosítani.

A gyönyörű, kényemles berendezés mellett a ház hatalmas előnye, hogy bár közel van a Balatonhoz, mégis csendes és nyugodt környezetben pihenhetünk itt. Ha a gyerkőcök mellett a négylábú kedvenceinket sem hagynánk ki a családi nyaralásból, akkor itt ebben sem akadályoz meg bennüket semmi. Kutyákat és cicákat is örömmel várnak ebben a faházban.

Tarka Boci Porta Németbánya

A bakonyi biogazdaság a családosok fellegvára. A Bakony egyik legyszebb és legkisebb falujában, Németbányán található gyerekbarát szállást egy ódon hangulatú termetes kőház tisztaszobájából alakították ki. Amíg a felnőttek itt a gyönyörű, faragottt bútoroknak, a hajnali harmatnak, a városi zaj és szmog emlékét is elűzű friss levegőnek örülnek, addig a gyerekek bocikkal, juhokkal, kecskékkel és baromfiakkal ismerkedhetnek.

Ha a kicsiknek és nagyoknak kedvük van, akkor bekapcsolódhatnak az állatokkal kapcsolatos mindennapi teendőkbe. Remek alakalom arra, hogy a gyerekek tanuljanak az állatokról miközben felhőtlenül játszanak velük.

A szállás 3 éves korig ingyenes, a biogazdaság területén játszóteret és trambulint is találtok. Emellett minden kisgyerekes családnak biztosítanak babajátékokat, asztali etetőszéket, bébiétel melegítési lehetőséget és kiságyat is.

Kuglófos Ház Tiszadob

Ez a gyönyörű tiszadobi szállás egy felújított száz éves ház, amelybe ha belépünk, a frissen sült kuglóf illata az első, amelyet megérzünk. A berendezés fa bútorokból áll, a meszelt öreg falakat a nagyanyáink mázas cserépből megálmodott kuglóf formái díszitik. Ha pedig kimegyünk a kertbe, akkor az éppen érő gyümülcsökből is falatozhatunk.

Ha olyan családi kikapcsolódást szeretnénk, ahol a felnőttek és a gyerekek is úgy érzik magukat, mintha egy mesébe csöppentek volna, akkor ez a szállás tökéletes választás lehet. A kicsiket 3 éves korig ingyen fogadják, emellett hordozható kisággyal, járókával és bébiétel melegítési lehetőséggel is készülnek nekik.

MINARDI Vendégházak Berekfürdő

Kakaskukorékolással, madárcsicsergéssel, játszótérrel, és azok kedvéért, akik a passzív pihenést kedvelik, Netflixszel vár ez a gyerekbarát faház Berekfürdőn. A faházhoz saját stég is tartozik. A kertben emelett grillezési lehetőség is adott.

A családosok mellett baráti társaságoknak is tökéletes lehet ez a szállás, hiszen bár egy csendes utcában és nyugodt környezetben helyezkedik el, a központ alig pár perc sétára található. Ha itt szállunk meg, akkor érdemes ellátogatnunk a Berekfürdői Termál- és Strandfürdőbe is, amely az ország egyik legrégebben üzemelő gyógyvizes fürdői közé tartozik.

Lipicai Apartmanházak Szilvásvárad

A szilvásváradi szállás amellett, hogy a gyerekeket ingyen fogadja 2 éves korig és a kisállatokat is örömmel látja, arra is nagyon figyel, hogy a saját éttermében mindenki megtalálja a számára megfelelő finom falatokat. Gluténmentes, laktózmentes és vegetáriánus fogások közül is válogathatunk, de ha kedvünk támad kiélni a bennünk lakozó szakácsot, akkor arra is van lehetőség. A szálláson grillezhetünk és bográcsozhatunk is.

A kisgyerekes családok mellett azoknak is ajánlák a helyet, akik a lovaglás, a természetjárás és az aktív sportok kedvelői közé tartoznak, hiszen alig pár száz méterre az apartmanoktól lovagolhatunk, teniszezhetünk, kirándulhatunk, bobozhatunk, vagy éppen biciklit is bérelhetünk.

Kemencésház Noszvaj

A Kemencésházban Netflix előfizetéssel, hatalmas kerttel, szaunával és fürdődézsával gondoskodnak a vendégek tökéletes kikapcsolódásáról. A kisgyermekeket 3 éves koig ingyenesen fogadják. A szálláson a kényelmük érdekében hordozható kiságyat és fürdetőkádat is találunk. A felnőtteknek és a gyerekneknek is kiváló program lehet a birtokon élő állatok simogatása.

Ha valakinek kedve van, akkor még a gondozásukba is besegíthet, ezzel belelátva a Kemencésház juhainak, kecskéinek, nyuszijainak és tyúkjainak életébe. A birtokon kutyák és macskák is élnek, de a saját kiskedvencünket sem kell otthon hagynunk. A házban kuytusokat térítésmentesen szállásolnak el.

Még több faház, amely szaunával, dézsafürdővel és jacuzzival vár >>

Mako-Garden Villa Szarvaskő

Ezt a különleges szálláshelyet a 90-es években Makovecz Imre, a magyar organikus építészet megteremtője tervei alapján építették. A hatalmas belső terek és a jellegzetes faszerkezetek mellett a több mint 4 ezer négyzetméteres zöld terület, a saját kerti tó és a komplett kerti konyha biztosítja, hogy az ideérkezők valóban emlékezetes élményben részesülhessenek.

A gyerekeket egészen 14 éves korig ingyen fogadják. A kicsiket hordozható kisággyal és fürdetőkáddal, a felnőtteket infraszaunával és napozóterasszal várják.

Csillagkabinok Viszák

Három egyedi kabinház rejtőzik az Őrség egy pici falujában, Viszákon. A Csillagkabinokat a falu kieső részén, egy 6 ezer négyzetméteres birtokon találjuk egy fákkal körülölelt zöld szigeten. Reggel madárcsicsergés mellett ihatjuk a kávénkat a házhoz tartozó teraszon, majd nekivághatunk egy közeli túrának.

A legkisebbeket hordozható kisággyal, gyerekfellépővel, fürdetőkáddal, és asztali etetőszékkel várják, de azokak is igyekeznek a kedvére tenni, akik nagyobb gyerekkel érkeznek: ez a szállás ugyanis 18 éves korig ingyenes.

Eperkert Vendégház Parád

A Mátra szívébe épült ház a tulajdonos nagymamája előtt állít emléket. A kertben szorgosan termesztette az epret és gondoskodott a virágokról. Az eperből végül a család legnagyobb örömére lekvár készült, amelyet olyannyira szerettek, hogy a vendégházat is emiatt nevezték el Eperkertnek.

A házat tavaly teljesen felújították, de igyekeztek megőrizni a házban a nagymama kedvenc színeit és mintáit. Itt biztosan meghitt és családias hangulat vár rátok. A kicsiket asztali etetőszékkel, bébiétel melegítési lehetőséggel és gyerekágyneművel várják. A szállás központi helyen található, de ha valaki kirándulni szeretne a környéken, akkor sem kell messzire mennie a fantasztikus lehetőségekért.

Barna Faház Tarnaszentmária

A faház Egertől 20 kilométerre, a Tarna patakhoz közel, egy zsákutcában rejtőzik. A reggeli napfényt és a kávénkat a kertben élvezhetjük egy asztalnál ülve a fák lombjai alatt vagy akár egy függőűgyban is nyújtózkodhatunk.

Tökéletes választás, ha szeretnénk egy kicsit elvonulni a családdal távol mindentől és mindenkitől. A házikót főként 3-5 fős családoknak ajánlják, akik számára baba etetőkészletet, babajátékokat és hordozható kiságyat is biztosítanak. A kicsiket 1 éves korig ingyen fogadják.

Reméljük, sikerült meghoznunk a kedved ahhoz, hogy következő üdülésedet egy faházban töltsd el. Válogass még több közül az oldalunkon! >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version