Site icon Szallas.hu Blog

TOP 10 kevésbé ismert látnivaló a Dunakanyarban – medencés szállásokkal


A Dunakanyar az ország egyik legszebb térsége. Természeti és történelmi kincsekkel, állatbarát programokkal és rendhagyó kiállításokkal várja a látogatókat. Kapd fel a hátizsákod, mutatjuk, melyik az a TOP 10 kevésbé ismert látnivaló, amit érdemes célba venned! 

TOP 10 rejtett kincs a Dunakanyarban

Készen állsz a színes programkínálatra? A következő programok és látnivalók minden korosztály számára izgalmas kalandot tartogatnak. Már csak azt kell eldöntened, hogy milyen sorrendben fedezed fel őket! 

Retro élmények a szentendrei Retro Design Centerben 

A szentendrei Retro Design Center egy interaktív kiállítás, amely a 70-es és 80-as évek használati tárgyait, játékait, bútorait és autóit mutatja be. A játékos részlegben műanyag játékok, Moncsicsi, pedálos Moszkvics, Gazdálkodj Okosan, és Rubik kocka vár, emellett az orsós és kazettás magnó, illetve a hanglemezekkel borított fal is érdekes látványosság. 

A kiállítás külső részén érdemes felfedezni a hippi Barkast, a pink kabriolet Wartburgot, a rally Moszkvicsot, a kempinges életképet és a lengyel piaci kispolszkit. A 30 autóból 6 nyitva áll a látogatók előtt. 

Retro Design Center, Szentendre

Kirándulj a Vasas-szakadékban Szentendrén! 

A Vasas-szakadék egy szűk, 20-30 méter hosszú természetes sikátor a Visegrádi-hegységben, Szentendre és Pomáz határában. A Cseresznye-hegy északi oldalán elhelyezkedő szakadék kevésbé ismert látnivaló a Dunakanyarban, a szakadék közelében négy barlang is található. 

A kirándulóhely a Lajos forrástól a sárga sáv jelzést, majd a sárga omega jelzést követve érhető el, a félnapos program remek választás családoknak, baráti társaságoknak. 

Vasas-szakadék, Szentendre

Dunai panorámával vár a zebegényi Sárkánydomb

Népszerű zebegényi kirándulóhely a Kós Károly-kilátó és a Trianon emlékmű, ám a Sárkánydombról ugyanolyan mesés kilátás nyílik a Pilisre és a Dunára. Naplemente idején is érdemes felkeresni a Sárkánydombot, akkor ugyanis még szebb látvány tárul a szemed elé. 

A Sárkánydomb legismertebb rendezvénye a Zebegényi Sárkányfesztivál, amely rengeteg családot vonz a dombra évről évre. A terület szabadon és ingyenesen látogatható, remek helyszíne lehet egy családi pikniknek vagy egy meghitt randevúnak.

Zebegény, Sárkánydomb

Fedezd fel a visegrádi Ördögmalom-vízesés birodalmát! 

Az Ördögmalom-vízesés Visegrád egyik legszebb részén, az Apátkúti-patak völgyében található. A kirándulóhely kisebb gyerekekkel is kiváló úti cél. Felkeresése nem jár hosszú túrával, ám a terep az esős időszakok után igen csúszós lehet. 

A parányi zuhatag csupán 2,5 km-re található Visegrád központjától, könnyen megközelíthető autóval, motorral, és kerékpárral is, valamint a közelben buszmegálló is található. Egy kis sétával elérhető távolságra fekszik a Bertényi Miklós Füvészkert és a Kaán-forrás.

Ördögmalom-vízesés, Visegrád

Sibrik-dombi római erőd és ispáni vár – Irány Visegrád!

Sokszor jártál már a visegrádi Fellegvárban, a Királyi Palotában és a Salamon-toronyban, de a Sibrik-dombról most hallasz először? A Salamon-torony közelében elhelyezkedő dombon állt egykor Visegrád első vára és temploma, de a terület a római limes részeként is fontos szerepet töltött be. 

A Sibrik-domb ideális célpont, ha szereted a történelmi emlékeket, a terület megközelíthető autóval, kerékpárral, illetve gyalogosan is. 

Sibrik-domb, Visegrád

Állati élmények Nagymaroson, a Törökmezői Kis-Állatparkban

Törökmező Nagymaros településrésze, itt található a Törökmezői Kis-Állatpark, amely bakancslistás helyszín. Az ingyenesen látogatható állatparkban 35 állatfaj található meg, közel 120 egyedével. 

Háziállat simogató, színpompás madarak, és egzotikus állatkülönlegességek várják az érdeklődőket, emellett látványetetésre, állatbemutatós előadásokra és pónilovaglásra is lehetőség nyílik. 

Törökmezői Kis-Állatpark

Romantikus randevú a váci Zenepavilonnál

Nem tervezel nagyobb túrát, de szívesen romantikáznál a pároddal a Duna-part közelében? Ideális úti cél lehet számotokra a váci Zenepavilon.

A Zenepavilon a Szent Erzsébet sétány közelében található szelfipont, amely naplemente idején még hangulatosabb a látogatók számára. 

Zenepavilon, Vác

Kalandos barlangtúra az esztergomi Strázsa-hegyi-barlangban

A Dunakanyar egyik fokozottan védett természeti kincse és rejtett látnivalója a Strázsa-hegyi-barlang, amely Esztergom külterületén, a Nagy-Strázsa-hegy délnyugati részén található. A Sátorkőpusztai-barlangtól kb. 40 méterre fekvő barlang bejáratát Tündérkapunak és Angyalszájnak is nevezik.

A hévizes eredetű barlang bejárata hét-kilenc méter magas, a bejárati teremnek 200 négyzetméter az alapterülete. A barlang egyes források szerint 100 méter hosszú, 35 méter függőleges kiterjedésű, 10 méter magas és 25 méter mély. Egy része szabadon is látogatható.

Strázsa-hegyi-barlang, Esztergom

Pihenj a Dédai-tó partján, Esztergom közelében! 

Búbánatvölgy, Esztergom városrésze sokak számára kevésbé ismert látnivaló a Dunakanyarban, pedig a völgyben akár egész napos programot is szervezhetsz. A völgyben fekvő tavak közül a Dédai-tó az egyik legnépszerűbb, ám így is rejtett természeti kincse a térségnek. 

A tavak környékét megközelítheted autóval, kerékpárral és akár görkorcsolyával is, a terület babakocsi- és kutyabarát. A horgászoknak érdemes pecabottal érkezni a tóhoz! 

Dédai-tó, Esztergom

Bájos kis házikókkal vár a Sződligeti horgásztó

A Sződligeti horgásztó igazi mesebeli helyszín. A varázslatos környezete miatt Mesetónak is hívják. A parányi nádfedeles házikók, és a kis szigetek látványa megragadó, a tó biztosan azonnal felkerül majd a kedvenc látnivalóid listájára.

A Sződligeti Horgásztó május 1-től október 31-ig minden szerdán, szombaton és vasárnap tart nyitva, 9-17 óráig. A tóparti séta és a mobiltelefonos fotózás ingyenes.

Sződligeti horgásztó

TUDTAD? Egy napijeggyel az egész Dunakanyart beutazhatod.

Medencés szállások a Dunakanyarban

Örömmel felfedeznéd a Dunakanyar rejtett látnivalóit egy többnapos kikapcsolódás során? Foglalj szállást, élvezd a friss levegőt és gyönyörködj a Dunakanyar látványában! Mutatjuk a mi kedvenc medencés helyeinket:

Panorámás szállás Visegrádon – Silvanus Konferencia és Sport Hotel 

Családi pihenés Visegrád központjában – Honti Panzió 

Állatbarát szállás Leányfalun – Edenrock Stairs Panzió 

Gödi hotel ősfás parkkal – Aphrodite Hotel 

Medencés hotel dunai panorámával – Bellevue Hotel Esztergom

Melyik az a látnivaló a Dunakanyarban, amit azonnal felvennél a bakancslistádra? Foglalj szállást a közelben és élvezd a kikapcsolódást! 

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version