Site icon Szallas.hu Blog

TOP 10 nyári program a Balaton körül


Kezdjétek a nyarat és a balatoni élményt 10 csodás programmal! Próbáljátok ki a napfürdőzést a csillogó fehér homokon, koktélozzatok a napozóstégen, élvezzétek a táncos éjszakákat a csillagos ég alatt, hódítsátok meg az élményparkokat, másszátok meg a balatoni kilátókat és várakat, kóstoljatok finom ételeket és borokat, gyűjtsetek gyógynövényeket és nevessetek sokat ezen a nyáron is a Balaton partján!

Plázs – Siófok

A siófoki Plázs minőségi szolgáltatásaival, egyedülálló, fehérhomokos strandjával és változatos, napközbeni és esti programjaival a balatoni nyár és pihenés egyik legfontosabb helyszíne.

Siófok – Plázs

A hely a lazulás központja, ahol június 16-tól újra élvezhetitek a csobbanós jókedvet és a hangulatos, zenével teli estéket, ahol ezen a nyáron is a hazai zenei élet krémjének koncertjeivel várnak titeket. Fellép a Punnany Massif, Ocho Macho, NB – Plázs Opening, Ákos, Révész & Závodi – Piramis évek, Majka & Curtis, Horváth Tamás és sokan mások.

10 % kedvezményért kattints ide >>

Levendula Major – Dörgicse

Dörgicsén egy lenyűgöző és titokzatos szakrális épületegyüttes romjainak közvetlen környezetében találhatjátok meg a Levendula Majort.

Dörgicsei Levendula Major

7 hektáron bio orvosi (Lavandula angustifolia) és hibrid (Lavandula intermedia) levendulát termesztenek. A levendula olajat már Kleopátra is használta füstölőként és parfümként, így nektek is érdemes kipróbálni. A bemutatókertben közel 30 különböző levendula fajt csodálhattok meg, a Szent Erzsébet Kolostorkert pedig számos gyógynövénnyel (citromfű, bors- és fodormenta, orvosi és muskotályzsálya, stb…) fogadja látogatóit. A teázóban és bioboltban saját termékekkel várnak mindenkit tavasztól őszig.

További részletek >>

Szigligeti vár – Szigliget

A 750 éves Szigligeti vár Magyarország egyik leglátogatottabb és méltán népszerű vára. Délen a Balaton partja, északon pedig a tapolcai tőzeges mezőség és hegyek határolják.

Szigligeti vár

Bárhonnan közeledünk Szigliget felé, a régi vár mindenhonnan szemünk elé tárul. Érdemes felsétálni a gyönyörű panorámáért vagy egy könnyed, nyáresti koncertért. A rekonstruált falak, terek, a barokk konyha, kovácsműhely és a várkápolna, a vár lábánál lévő kézműves udvar, a fegyverkiállítás és várgaléria tökéletesen visszaadja az egykori dicső múlt nagyságát.

A felnőtt belépőjegy árából 10% kedvezmény jár >>

Siófoki Víztorony és Kávézó – Siófok

A Víztorony Siófok legemblematikusabb épülete, amely a város szívében emelkedik a magasba. A torony 2012-ben, építésének 100. évfordulóján újult meg teljes egészében.

Siófoki Víztorony

A műemlék különlegessége, hogy a toronyba, az épület kilátó szintjeire 2 panorámalifttel juthattok fel ahol lélegzetelállító balatoni panoráma tárul elétek. A 45 méter magas építményben, négy teljes értékű szórakozási, kikapcsolódási lehetőség közül választhattok. A 360°-ban körbejárható nyitott kilátó rész, a Szentkirályi oxigén bár, a Panoráma kávézó és a Samsung élményközpont várja a magasban a látogatókat.

Még több információ>>

Balatonföldvár hajóállomás – Balatoni Hajózás Zrt. – Balatonföldvár

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) jogelődjét 1846-ban alapították, gróf Széchenyi István kezdeményezésének köszönhetően.

Balatonföldvári hajóállomás

A Balaton 22 legfrekventáltabb közforgalmi kikötője között 23 személyhajó és 4 komp szolgálja a vízi közlekedésben, turizmusban, rendezvényekben érintett vendégek kényelmes utazását, szórakozását. A menetrend szerint közlekedő hajók igénybevételével nem csupán egy kellemes utazáson vehettek részt, hanem egyúttal eljuthattok az élményt nyújtó Balaton parti települések döntő többségére is. 18 útvonalon közlekednek a menetrendi járatok, így könnyedén közlekedhettek a déli, illetve az északi part mentén is.

A szallas.hu oldalon foglalóknak 15% kedvezmény jár >>

Zobori Élmény Park – Zalaszabar

A Zobori élménypark Magyarország egyik legnagyobb élményparkja, ahol kültéri és beltéri kalandok is várnak titeket.

Zobori Élménypark – Zalaszabar

A Zalakarostól nem messze lévő parkot a Kis-Balaton mesés panorámája öleli át. Viszont a látvány mellett a kalandok végtelen tárháza vár titeket. Minden játékot kortól függetlenül használhat mindenki. Ti magatok állíthatjátok össze saját élménycsomagotokat és próbálhatjátok ki a Magyarországon egyedülálló száraz-vizes csúszdát, ami a csónakcsúszda nevet viseli. Nagyobb társasággal, vagy nagy családdal érkezve, vegyétek birtokba a Way Out szabadulószobát! Ha pedig rendíthetetlenül a száguldásra tennétek a napot, van még a jól ismert hófánk pálya amihez jogosítvány sem kell. Játékokról, kalandról, finom ételekről és szomjoltókról a park gondoskodik, nektek csak a kalandos kedveteket kell elhozni.

A teljes árú jegy árából 10 % kedvezmény jár >>

Folly Arborétum és Borászat – Badacsonytomaj

Az arborétum “olyan mint egy ékszerdoboz, kicsi, de minden darabja kincset ér” –Johann Gerd Krüssmann.

Folly Arborétum és Borászat

A balatoni mikroklíma, a Balatonról visszaverődő napsugarak, és a borvidékre jellemző mészköves és vörös permi homokkő talajon csodás nedűk születnek. S mivel maga az Arborétum ültetvényei is ezen a tájon terülnek el, így bor és természet szépsége teljesen összefonódtak. Miközben végigsétáltok a 100 éves cédrusok között, a fák árnyékában megpihenve gyönyörködhettek a káprázatos balatoni panorámában, de lehetőség van arra is, hogy közben megkóstoljátok a borvidék legszebb borait, így a Folly Buborékát, Olaszrizlinget, Budai zöldet, Kéknyelűt, és a többi ízletes boros tételt is.

Minden belépőjegy árából 10 % kedvezmény >>

Fordított Ház – Siófok

Siófokra érkezve ne hagyjátok ki a város egyik remek turisztikai attrakcióját a Fordított Házat!

Fordított ház, Siófok

Érdekes élményt nyújt pici gyerekektől fogva a szép korúakig minden korosztály számára. A feje tetejére állított házban természetesen a belső berendezés is minden részletében fordított képet mutat. Az ott eltöltött idő alatt, élvezhetitek a feje tetejére állított világnak az egyensúly érzékünkre gyakorolt hatását. Gyertek és játszatok a gravitációval!

Szallas.hu-n foglalóknak 10 % kedvezmény a belépőjegy árából >>

Balatoni Élménypark – Csopak

A Balatoni Élménypark 3,5 hektáron elterülő birtoka ideális helyszínt biztosít egy izgalmas és tartalmas programhoz az egész család számára.

Balatoni Élménypark – Csopak

A park élmény elemei között található játszóvár és hintapark, pedálos gokart, quadozási lehetőség, mászófal, trambulin, íjászat és bukócélos lövészet, minigolf pályák, tűzrakási lehetőségek, sportpályák, óriás sakk, illetve képességeknek és korosztálynak megfelelően több drótkötélpálya- így mini és gyermek-, csúszó- és extrém pálya is. A Kalandpark területén belül étterem és kávézó is üzemel a park nyitva tartásának megfelelően.

A belépőjegyek és karszalagok árából 10 % kedvezmény >>

Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem – Tihany

„Egy hely, ahol a lélek is jóllakik!” Egy nagyszüleink korát megidéző, egyedi hangulatú udvarban érkeztek, ha ellátogattok Tihany eme gyöngyszemébe.

Régi Idők udvara, Tihany

Az udvarban a paraszti élet minden szerszáma és használati eszköze között barangolhattok egy nagyot. Majd a sétát követően a paraszti miliőhöz illő ételeket, füstölt halakat, nyárson sült malacot kínálnak. Mindezt házi sörrel, jófajta pálinkával, házi levendulás szörpökkel kísérhetitek le.

A szallas.hu-n foglalóknak 10 % kedvezmény jár a számla végösszegéből >>

 


Exit mobile version