Site icon Szallas.hu Blog

TOP 10 szállás Porečben pároknak és családoknak, ahonnan közel a strand


Ha olyan horvátországi nyaralóhelyet keresel, amely autóval is könnyen elérhető Magyarországról, válaszd Porečet az Isztriai-félszigeten. A város történelmi emlékeinek és természeti szépségeinek köszönhetően is népszerű a magyar turisták körében. Segítünk szállást választani, emellett a környék TOP látnivalóit is bemutatjuk.

Poreč kihagyhatatlan nevezetességei és szállásai

Poreč vidéke már a bronzkorban is lakott terület volt, ám fejlődése az i. e. II. században indult meg, a rómaiaknak köszönhetően. A Római Birodalom bukása után évszázadokig Velence és Bizánc uralta, de később az Osztrák-Magyar Monarchiához is tartozott.

A vérzivataros XX. században magáénak tudhatta Olaszország és Jugoszlávia, majd végül 1991-ben lett csak Horvátország része. 

Poreč óvárosa 

Poreč elbűvölő óvárosa egy félszigeten fekszik, elrendezését még a régi rómaiaknak köszönheti. Ebből az időből származik a Decumanus utca, mely hosszában kettéosztja az óvárost, és bájos kis utcák, sikátorok nyílnak innen.

Az egykori főutca az egyik leglátogatottabb látnivaló Porečben. Az óváros épületei leginkább a Velencei Birodalom emlékét őrzik, számtalan barokk és reneszánsz stílusú palota gazdagítja a képet. 

Világörökségi helyszín Porečben: a Szent Eufrázius Bazilika

Ha Poreč felfedezését a leghíresebb látnivalókkal szeretnéd kezdeni, vedd az irányt az óvárosban található Szent Eufrázius Bazilika felé! A VI. században épült bizánci stílusú templom 1997 óta az UNESCO Világörökségi Listáján is szerepel, szentélye és a diadalív mozaikja a bizánci művészet csodái.

Az épület nagy részét ma is eredeti formájában csodálhatjuk meg. Ha ide látogatsz és nincs tériszonyod, mássz fel a bazilika XVI. századi harangtornyába is, ahonnan szépséges panorámában gyönyörködhetsz.

A legjobb strandok

Tudtad, hogy a város méretéhez képest egész Horvátországban a „poreči riviérán” található a legtöbb szálloda és Kék Zászlós strand? Ez is bizonyítja, hogy ha nyaralást tervezel a horvát tengerparton, ez a 20 kilométer hosszú isztriai partszakasz pompás választás lesz. Általában elmondható, hogy a tengerpart erre kavicsos, sziklás, így célszerű fürdőcipőt húzni. 

A legtöbb strand Porečben Kék zászlós minősítéssel rendelkezik. Vizük kristálytiszta, a környezet csodaszép. Leghíresebbek a vadregényes Zelena Laguna, az árnyas Brulo strand, vagy épp a Pical strand, melynek különlegessége, hogy a város történelmi látnivalóival épp szemben található, így strandolás közben gyönyörködhetünk a városképben.  

TOP 10 szállás Porečben

1. Apartments Zrinka Poreč

Kényelmes és igényes poreči szállás az Apartments Zinka, mely főleg párok számára ideális. Elhelyezkedése remek, hiszen több strand is a közelben található. 

2. Apartments Ritoša Poreč

Családnak, pároknak egyaránt tökéletes horvátországi szálláshely az Apartments Ritoša, ahol a kisgyerekeseket babaágy, illetve gyermekbicikli is várja. A szálláshelyről öt strand is könnyen elérhető, köztük egy Kék Zászlós.

3. Hotel Flores Poreč****

Árnyat adó fenyőfák között áll a négycsillagos tengerparti szálláshely, a Hotel Flores, amelynek teraszáról szinte be is sétálhatsz a tengerbe, olyan közel van a part. Kitűnő választás a szállodák kényelmére vágyó családok és párok részére, annál is inkább, mivel itt még wellness szolgáltatásokat is igénybe vehettek.

4. Apartment Mirjana Poreč

Családok számára különösen jó szállás Porečben az Apartment Mirjana, ahová még kis házi kedvenceteket is magatokkal vihetitek, felár ellenében. Az egyik apartman teraszáról még a tenger is látható.

5.  Apartmani Finida Poreč

Színpompás növények kavalkádja gyönyörködteti a szemet a poreči Apartmani Finidában. Barátságos hangulatú és jól felszerelt horvátországi szálláshely, ahol két főnek ideális lakrészt ugyanúgy találsz, mint családi apartmant. 

6. Apartment Marija Porec

Horvátországi nyaralásod alatt semmi kedved főzéssel tölteni az időt? Semmi gond, hiszen az Apartment Marijától csak pár lépésnyire találsz is egy éttermet. Tágas teraszán kényelmes kerti bútorok várják, hogy elüldögélj bennük családod körében.  

7. Apartments Matea Poreč

Ha a trópusi életérzést is szereted, tetszeni fognak az Apartments Matea kertjében álló pálmafák. A tágas és jól felszerelt poreči szálláshelyen grillezhettek is.

8. Apartments Villa Ana Poreč

Nívós lakrészek és igényes berendezés fogadja az Apartments Villa Ana-ba érkező nyaralókat, így a pihenés máris garantált. A poreči apartmantól mindössze 150 méternyire hullámzik a tenger és a városközpont sincs messze.

9. Apartmani Barbara Poreč

Minden apartmanhoz tartozik terasz vagy erkély az Apartmani Barbarában, így a friss levegőn élvezhetitek a csendes környék nyugalmát. Ha indulnál a strandra, nem kell messzire menned, hisz sétatávolságra találod. 

10. Apartment Rose Poreč

Hangulatos, fából ácsolt, fedett teraszon élvezhetitek a horvátországi nyaralás együtt töltött perceit az Apartment Rose vendégeként. Remek kerti bútorok és kényelmes hintaágy is az ide látogató családok és párok pihenését szolgálja. 

Válaszd ki a legjobb szálláshelyet Porečben! Mindössze néhány kattintás, és a tiéd lehet az egyik legjobb opció!

Ezekre a helyekre is látogass el, ha Porečben foglalsz szállást:

(Képek: Szallas.hu, shutterstcok)


Exit mobile version