Site icon Szallas.hu Blog

Ókori Róma Horvátországban – Top 10 szállás Pula városában


Kevés olyan különleges város van Horvátországban, mint a történelmi érdekességekkel teli Pula. Szerencsére hazánkhoz is közel fekszik ez az ókori római csoda, így könnyen felfedezhetitek akár egy hosszú hétvége, akár egy tartalmas nyaralás alkalmával. Ez a Top 10 szállás, amire érdemes azonnal lecsapnotok, ha idén felejthetetlen horvát nyaralást szeretnétek átélni!

Pula megközelítése

Pula, vagy Póla rendkívül könnyen megközelíthető Magyarországról. Mindössze 611 kilométert kell levezetnetek ahhoz, hogy élvezhessétek a történelmi város különleges látnivalóit. Ez kicsivel több mint 6 óra vezetést jelent, ezért érdemes éjjel indulnotok, hogy kora reggelre már a dalmát tengerparton legyetek.

Szinte végig autópályán mentek majd, de természetesen van olyan útvonal is, ahol felfedezhetitek a horvát vidék szépségeit. Repülővel nem éri meg utazni, ugyanis nincs közvetlen járat, amit még igénybe vehettek, az a busz, vagy a vonat, de utóbbi esetében több átszállással is számolnotok kell.

Lássuk, hol érdemes megszállnotok, ha Pulát választjátok a nyaralás helyszínéül!

Kétszintes apartman zöld környezetben – Apartman Pino Pula

A Vidkovac domb tetején található az Apartman Pino Pula, melynek ablakaiból gyönyörű kilátás nyílik a tengerre. A kavicsos strand 700 méterre, míg a nyüzsgő, méltán népszerű Saccorgiana strand 1,1 kilométerre fekszik a szállástól, így pár perc séta után a hűs habokban pihenhetitek ki az év fáradalmait. Az apartman jól felszerelt, pirítós sütő, turmixgép és elektromos grill is a kényelmeteket szolgálja, ha ezt választjátok a nyaralásotok helyszínéül.

A személyzet a visszajelzések alapján nagyon kedves, valamint a környezet és a ház is rendkívül tiszta, csendes, és meseszép helyen található. A parkolás miatt sem kell aggódnotok, ugyanis a szálláshely ingyenes parkolót biztosít a vendégei számára. Kell ennél jobb hely a kikapcsolódáshoz?

Saccorgiana strand

A Saccorgiana-öbölben található strand mindenki számára tökéletes pihenést biztosít, legyen szó gyerekes családról, vagy bulizni vágyó fiatalokról. A rendkívül közkedvelt helyen található egy tengerparti bár és egy játszótér, valamint a vízisportok szerelmesei is megtalálhatják a számításaikat, ha ide látogatnak.

A strand kijelölt területén tudtok úszni a kristálytiszta vízben, a parton pedig bérelhettek napágyat – és ernyőt, vagy meghúzódhattok a fenyőfák árnyékában.

Távol a város zajától, csendes kis utcában – Apartman Denis Pula

Pula külvárosában található az Apartman Denis, amely kényelmes szobákkal és tengerre néző terasszal várja a vendégeit. A legközelebbi étterem 200 méterre, a legközelebbi élelmiszerbolt pedig 220 méterre található, így nem kell messzire mennetek egy kis finom horvát csemegéért.

A csendes elhelyezkedés mellett saját parkolóval, mosógéppel, síkképernyős TV-vel és tágas alapterülettel rendelkezik a szállás, amely egy picit messzebb, pontosan 1,7 kilométerre található a kavicsos és sziklás strandtól.

Az apartman tulajdonosai kedvesek, angolul, olaszul, horvátul és németül is beszélnek, valamint pótágyat is biztosítanak a számotokra, ha szükség lenne rá. Pula legtöbb látnivalója 5 kilométeren belül található, így a merészebbek akár gyalogosan is felfedezhetik a környéket.

Saját udvarral – Apartments Bovarović Pula

Az Apartments Bovarović, két kényelmes apartmannal rendelkezik, amelyek egy hatalmas, meseszép, zöld udvarral kiegészülve válhatnak nyaralásotok helyszínévé. A teraszról gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, így egészen közelről élvezhetitek a napfelkeltét és naplementét egy pohár bor társaságában.

A legközelebbi kavicsos és sziklást strand is 1,3 kilométerre található, így egy kényelmes sétával könnyen a partra érhettek. A szobák modern megjelenésűek, jól felszereltek és tiszták, így csak a legszükségesebb holmikat kell bepakolnotok, hogy tökéletes legyen a pihenésetek!

Pulai Colosseum

Ha nem ismernénk a térképet, Pula központjában járva azt is gondolhatnánk, hogy Rómában vagyunk, ugyanis egy, a Colosseumhoz nagyon hasonló amfiteátrum itt is megtalálható. A Római Birodalom öt legnagyobb arénája közé tartozott, fénykorában akár 23 ezer néző is képes volt együtt végig izgulni a gladiátor viadalokat. Szerencsére jobb állapotban van, mint az olasz társa, így érdemes felfedezni kívülről és belülről is!

Pulai Colosseum

Extra nagy szálláshely – Apartamani Silvana Pula

Saját, kijelölt parkolórésszel rendelkezik az Apartamani Silvana, amely tisztaságával és jól felszerelt szobáival várja az ide látogatókat. A szállás tulajdonosa rendkívül kedves, mindenben a segítségetekre lesz, legyen szó útbaigazításról, vagy a legjobb ételek lelőhelyéről.

Összesen 6 apartman közül tudtok választani, a legnagyobb 44 négyzetméteres, ahol kényelmesen elférhettek a pihenésetek alatt. A legközelebbi strand 1,3 kilométerre található, a városközpont 5 perces sétával könnyen megközelíthető, Pula látványosságai pedig 4-5 kilométerre találhatóak.

A szálláson 150 euró kauciót kell fizetnetek érkezéskor, ami károkozás hiányában teljes egészében visszajár a nyaralás végén.

A tengerparton, meseszép környezetben – Hotel Park Plaza Arena Pula ***+superior

Gyönyörű, modern belsővel rendelkezik a Hotel Park Plaza Arena, amely közvetlenül a tenger partján helyezkedik el. Körülötte hatalmas, zöld fák magasodnak, így egyszerre élvezhetitek a tenger lágy ölelését és a természet gazdagságát.

Számos kerékpárút, sportpálya és csendes kis öböl található a közelben, így az aktív pihenést előnyben részesítők számára tökéletes választás. A szobák reggelivel vagy félpanzióval foglalhatóak, és gluténmentes opcióval is készülnek az ide érkező vendégeknek. 

A hotel saját parkolóval rendelkezik, ahol biztoságban hagyhatjátok az autótokat, sőt, ha elektromos változattal érkeztek, teljesen díjmentesen lehet tölteni a helyszínen. Helyi specialitásokkal, wellness részleggel és kedves személyzettel találkozhattok, ha emellett a szállás mellett döntötök.

Tengervizes medencével, közel a központhoz – Hotel Park Plaza Histria Pula

Szintén közvetlenül a tengerparton található a Hotel Park Plaza Histria, amely wellness szolgáltatásokkal, szaunával, és egy komplett fitnesz centerrel várja a pihenni vágyókat. Különlegessége, hogy a medencéje tengervizes, így, ha nincs kedvetek azt a 100 métert legyalogolni, ahol a tenger található, csobbanhattok egyet közvetlenül a hotel területén is. 

A szobák nagyrészéből gyönyörű kilátás nyílik a tengerre, és Pula központja 1 kilométeren belül elérhető. A bőséges büféreggeli vegetáriánus és gluténmentes ételekkel is kiegészíthető, valamint félpanzióval is foglalhattok, ha meg szeretnétek kóstolni a hagyományos, mediterrán ízvilágot

A főút közelében, hatalmas birtokon – Apartmani Ana Pula

A 10 ezer négyzetméteres területen található Apartmani Ana 2 ezer négyzetméteres kerttel rendelkezik, ahol kedvetekre pihenhettek a nyaralás alatt. Összesen 9 autó fér el a parkolóban, valamint 5 apartman lett kialakítva a vendégek számára. Az apartman medencével is rendelkezik, a legközelebbi strand ugyanis 2 kilométerre található. 

A szálláson kialakításra került egy nyári konyha, ahol kedvetekre süthettek, főzhettek, grillezhettek, vagy akár bográcsozhattok is. 

Jól felszerelt, modern szállás – Apartmani Matošević Pula

Három kényelmes, jól felszerelt, tiszta apartmannal rendelkezik az Apartmani Matošević, amely Pula csendes külvárosában található. A strandok autós távolságra találhatóak (kb. 10 km), ezzel érdemes számolnotok, ha erre a szállásra esik a választásotok. 

A hely tulajdonosa rendkívül kedves, ott lakik ő is az apartman területén, azonban a korábbi vendégek beszámolói alapján egyáltalán nem zavaró a jelenléte. Pula történelmi városrésze 3 kilométeren belül található, így akár gyalogszerrel is felfedezhetitek a római kori építményeket.

Herkules kapu és Segius diadalív

A római kori építészet nem csak az amfiteátrum képében maradt fent Pula utcáin. Az ókori városrészben utcáról-utcára vándorolva különleges ókori építményeket fedezhetünk fel. Ilyenek például a Herkules kapu és a Segius diadalív, amely pár perc sétára fekszik egymástól. Előbbi egy rendkívül jó állapotban fentmaradt emlék, még utóbbi az egykori római óváros végét jelezte az erre közlekedőknek. Itt nyaranta egy piac is helyet kap, így érdemes erre járni, ha pár érdekes ajándékot szeretnétek vásárolni.

Segius diadalív

Saját terasszal a város szélén – Apartmani Mirijana Pula

Az ókori városközponthoz közel helyezkedik el az Apartmani Mirijana, amely kedves tulajdonossal, saját terasszal várja az ide érkező turistákat. Az apartman ellátás nélkül bérelhető, a legközelebbi étterem 500 méterre található, bevásárolni pedig egy 300 méterre lévő élelmiszerboltban tudtok. 

A strandok autós távolságra fekszenek, de 500 méteren belül egy vasútállomás és távolsági buszmegálló is a rendelkezésetekre áll. A szálláson minden szoba erkélyes, választhattok lakosztály és szimpla apartman szoba közül. 

Felfedezőknek ideális – Apartman Emilija Pula

Az Apartman Emilija tökéletes helyen fekszik: mindössze 300 méterre található tőle a Gortan és a Valkane strand, valamint maximum 3 kilométeren belül elérhető az ókori városközpont, így gyalogosan vagy biciklivel is könnyen felfedezhetitek a környéket. Az apartmannak saját erkélye van, amely a gyönyörű, zöld udvarra néz, így mindennap élvezhetitek a kellemes meleget, anélkül, hogy elhagynátok a szobátokat. 

Nem kell messzire mennetek, ha megéheznétek, ugyanis 200 méterre található egy étterem és egy élelmiszer bolt is. Az apartman tiszta, jó felszereltségű, és 54 négyzetméter, ahol bőven elfértek majd a nyaralás alatt. 

Gortan és Valkane strandok

A Gortan Cove Beach az azonos nevű öbölben található, a Lungomare sétány része. Környéke többnyire sziklás, számtalan fenyőfa ad árnyékot a fürdőzőknek, azonban a központi része kavicsos. Sekély mivolta miatt minden korosztály számára ideális, azonban népszerűsége miatt érdemes azzal számolnotok, hogy főszezonban zsúfolt lehet.

Közelében található egy bár, ahol frissítőket, koktélokat fogyaszthattok fürdés után, valamint sok ingyenes parkolóhely van a közelben, így akár autóval is érkezhettek. 

Gortan beach

A Valkane Pula egyik legjobban felszerelt, kékzászlós strandja, amely szintén a Lungomare sétány részét képezi. A strand egy része sziklás és kavicsos, azonban nagyrésze betonból készült. A part egy részén különleges rámpák lettek kialakítva, megkönnyítve ezzel a mozgáskorlátozott vendégek közlekedését.

Ezen a szakaszon két bár is található, ahol frissítőket fogyaszthattok a nap bármely szakában. A strandon vízimentő szolgálat működik, amely az úszók biztonságáról gondoskodik, emellett a közelben található buszmegállóból közvetlenül elérhető a városközpont.

További szálláshelyek Pula városában >>

Felfedeznétek Pula történelmi városát? Válasszatok a fenti szállások egyikéből és pihenjetek Horvátország egyik legszebb helyén ezen a nyáron! Ha további helyszínek is érdekelnek benneteket, nézzétek meg az elérhető apartmanokat és hoteleket, és töltsetek el pár kellemes napot a dalmát tengerparton. >>

Még több szállás Pula városában:

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Exit mobile version