VárosnézésekCsaládi kiruccanásKedvenc szállásokRomantikus kikapcsolódásToplisták

10 elragadó szálláshely a soproni városnézéshez

1 perces olvasási idő

„A leghűségesebb város” szépségéről ódákat lehetne zengeni. Akik még nem jártak a zegzugos utcákon és nem látták a csodás látnivalókat, feltétlen fel kell írniuk a bakancslistára a soproni kirándulást. Ám, ez a lenyűgöző, műemlékekben és élményekben gazdag város azoknak is tartogat újat, akik ismét visszatérnének az Alpokaljára. Kalandozzatok Sopronban, és ejtsétek útba a leghangulatosabb szálláshelyeket is!

10 elragadó szálláshely a soproni városnézéshez
Sopron belvárosa

Sopron, a leghűségesebb város

Az Alpokalja csodálatos vidéke számtalan izgalmas látnivalót tartogat az utazóknak. „A leghűségesebb város” nem csupán hazánk második műemlékekben leggazdagabb települése, de egyúttal a soproni borvidék központjának is számít, így az itt termelt kedvelt borfajta után „A kékfrankos fővárosának” is nevezik.

10 elragadó szálláshely a soproni városnézéshez
Tűztorony, Sopron

A város fölé magasodó, 58 méter magas Tűztorony Sopron ikonikus épülete. De érdemes felkeresni a változatos kiállításoknak otthont adó Fabricius-házat, a Fő tér déli oldalán elhelyezkedő Kecske-templomot, valamint a barokk emlékek közül kiemelkedő Storno-házat is.

TOP10 szálláshely Sopronban, amit egyszer ki kell próbálnotok

1. Testi-lelki feltöltődés: Fagus Hotel Conference & Spa**** +superior

A Lővérek szívében mesés wellnesszel és színvonalas szobakínálattal áll rendelkezésetekre a Fagus Hotel Conference & Spa**** +superior. Ez a természet ihlette szálloda exkluzív szaunaattrakciókkal, kényeztető medencékkel és más csodás szolgáltatásokkal bűvöli el az utazókat. Az ételek pedig elképesztőek!

2. Privát pezsgőfürdőzés, szaunával: Édes Kettes Wellness Vendégház

Még a leghidegebb időjárásban is hódolhattok a fedett jakuzzizás örömeinek az Édes Kettes Wellness Vendégházban. Itt azonban még nem érnek véget a wellness élmények. A szálláshelyen ugyanis gőzkabin és infraszauna is szolgálja a tökéletes pihenést. Romantikázzatok zavartalanul ebben a kétfős kuckóban

3. Patinás szálláshely: Pannonia Hotel****

A több mint 100 éves múltra visszatekintő patinás épület központi elhelyezkedésének hála minden könnyen és pár perc sétával megközelíthető. A 400 négyzetméteres wellness részlegben pedig testi-lelki feltöltődésében lehet részed. Jó hír az ételallergiásoknak, hogy a szálloda éttermében a finom falatok elkészítésénél speciális igényeket is figyelembe vesznek.

4. A XXI. század kényelme: Hotel Civitas****

Ínycsiklandó és bőséges reggelivel indul a nap a soproni Hotel Civitasban****, mely modern megjelenéssel és magas komfortszinttel biztosítja a felhőtlen pihenéseteket. A szobákba tea -és kávékapszulákat is elhelyeznek az érkezésetek előtt, melyeket bármikor elkészíthettek. Ráadásul, ha Sopron kincseit felfedeztétek, akkor a segítőkész recepciósok bármikor segítenek jegyet szerezni a színházi előadásokra, koncertekre is. 

5. Az elme csendje nyomában: Sopronbánfalvi Kolostor Hotel és Étterem

A több mint fél évezredes múltat felölelő Pálos kolostor falai között megáll az idő. Meditációra, útkeresésre és az elme lecsendesítésére ez a modern kényelemmel megáldott, különleges épület a megoldás. Szakadjatok ki a mindennapok forgatagából ezen a különleges helyen, ahol modern éttermet is találtok!

6. Barátságos hangulat: Hotel Palatinus***

A remek elhelyezkedésű Hotel Palatinus*** változatos és bőséges reggelivel, kényelmes szobákkal és barátságos hangulattal készül a látogatók érkezésére. A szálláshely ráadásul 3 éves korig ingyenes, így családdal is jó választás.

7. Erdőre tekintő ablakok: Ciklámen Apartman

Fedezzétek fel a Lővéreket behálózó kerékpár- és túraútvonalakat, melyekhez közel fekszik a Ciklámen Apartman! A kiváló felszereltséggel büszkélkedő soproni szállás 2 főt tud fogadni. A zuhanykabinos, törölközőszárítós fürdőszobában szükség esetére mosógépet is elhelyeztek. A hangulatos szobátok ablaka pedig épp az erdőre néz.

8. Gasztrokaland a helyszínen: Jégverem Fogadó

Itt bizony helyben vannak a finom ételek és a kiváló szálláshely is, így ideális kezdete és vége lehet egy kalandos városnézésnek a Jégverem Fogadó. A régi poncichter-negyedben fekvő épületben tiszta, ízléses szobákat alakítottak ki. Ha ezt a szállást választjátok, feltétlen félpanzióval foglaljatok!

9. Egy hely, ahová végleg beköltöznétek: Villa Botaniq

Négy mesebeli apartman áll a rendelkezésetekre a Villa Botaniqban, ahol biztosan leesik az állatok, ha beléptek. Az exkluzív, prémium megjelenés valódi luxusérzetet kelt bennetek, és szinte azt érzitek majd, hogy egy lakberendezési magazin címlapja elevenedett meg. A kültéri medence szezonális működik, egy jó grillezésre azonban bármikor befizethettek. 

10. Központban a kényelem: Centrum Apartman

A belváros szívében elhelyezkedő Centrum Apartman remek lehetőséget kínál azoknak, akik szeretnék felfedezni Sopron magával ragadó látnivalóit. A remekül felszerelt konyha, valamint az otthonos kényelem teszi igazán ellenállhatatlanná ezt a helyet – na és persze az esti borozás a hangulatos erkélyen!

Foglaljatok szállást a leghűségesebb városban és fedezzétek fel Sopron megannyi történelmi és kulturális kincsét >>

(Fotók: shutterstock.com, Szallas.hu)


Hogy tetszett a bejegyzés?
Tetszik
Tetszik
75%
Imádom
Imádom
25%
Vicces
Vicces
0%
Hűha
Hűha
0%
Nem tetszik
Nem tetszik
0%
84 bejegyzés

A szerzőről
Több mint 10 éve foglalkozom újság- és szövegírással, -szerkesztéssel, valamint kiadványok tördelésével. A szüntelen kíváncsiságom vitt előre, amikor 2019-ben szabadúszóként csatlakoztam a Szallas.hu csapatához. Azóta együtt hódolunk közös szenvedélyünknek, az utazásnak. Az évek alatt 200-nál is több cikket írtam élményekről, valamint szállásokról. Fedezzük fel együtt hazánk kincseit!
Bejegyzések
    Ajánlott bejegyzések
    Vidéki víkend

    Tavaszi ébredés Gyulán

    1 perces olvasási idő
    Kedvenc szállások

    Kapcsolódjatok ki tavasszal is – Top 15 apartman húsvétra

    2 perces olvasási idő
    Wellness + Hotelek

    Ahol a nyuszi is szívesen megszállna - Top 15 hotel húsvétra

    2 perces olvasási idő