Site icon Szallas.hu Blog

Hova utazzak? A 2021-es év Top 10 turisztikai települése Magyarországon a programkeresések alapján


Rengeteget utaztál az elmúlt évben belföldön? Akkor biztosan érdekel, melyik volt az a top 10 turisztikai település Magyarországon 2021-ben, amely hatalmas népszerűségnek örvendett. Mutatjuk a leglátogatottabb magyar városokat!

Siófok, a Balaton megunhatatlan fővárosa

Ha a Balaton-parton pihensz, feltétlenül látogass el Siófokra is. A város legnépszerűbb része a Petőfi sétány és a Plázs Siófok, de a Bella Állatpark, a Fordított Ház és a Víztorony is mindenképpen kerüljön fel a listádra. 

Foglalj szállást Siófokon >>

Ha jó koncertekre, pezsgő éjszakai életre és hajós élményekre vágysz, Siófok garantáltan nem hagy unatkozni. 

Siófoki Víztorony és Kávézó

Romantikus élményekkel vár Balatonfüred

Balatonfüred kiváló úti cél, ha szeretned a Balaton vizét, ha romantikus programra vágysz, vagy megkóstolnád ősszel a helyi borokat. 

Szállások Balatonfüreden >>

A Balatonfüredi Hajóállomás melletti Tagore sétány emblematikus része a városnak, akárcsak Bujtor István szobra, illetve a halász és a révész szobra. A Jókai Mór Emlékház, a Vitorlázeum és a közeli kilátók miatt mindenképpen érdemes több napot szánni a városra.

A halász és a révész szobra

Fedezd fel Eger történelmi kincseit!

A leglátogatottabb magyar városok között szerepel természetesen Eger is, a történelmi látnivalóknak és Szépasszonyvölgy kincseinek köszönhetően.

Eger legjobb szálláshelyei >>

Az egri vár, a minaret, és a Dobó tér a város legnépszerűbb látnivalói, de Eger templomai és bájos utcái is a kirándulók kedvencei. A 200 pincét számláló Szépasszonyvölgy kiváló egri borokkal és kulináris élményekkel teszi felejthetetlenné az egri kikapcsolódást. 

Dobó tér, Eger

Egynapos kikapcsolódás Gyula városában

A gyulai vár és az Almásy-kastély feltétlenül legyen rajta a városnézős listádon, a várban még azt is megnézheted, hogy dolgozik egy igazi kovács. A vár előtt található egy gyönyörű tó, amelyben vízibiciklizni is lehet, illetve a parton piknikezésre is van lehetőség. Séta közben a világórát és a szökőkutakat is ejtsd útba.

Foglalj szállást Gyulán >>

Ha a Gyulai Várfürdőt is felkeresnéd, számolj legalább kétnapos kikapcsolódással, ugyanis a városnézésre is biztosan rá kell szánnod egy napot, hogy minden látnivalót felkereshess. 

Világóra, Gyula

Számtalan meglepetést tartogat Budapest

Ha Top 10 turisztikai település Magyarországon, akkor természetesen Budapest is szerepel a legnépszerűbb turisztikai célpontok között.

Szállást keresel Budapesten? >>

A Városliget, a Budai Várnegyed és a Margitsziget éppen olyan kihagyhatatlan célpont, mint az Erzsébet-kilátó, a Szemlő-hegyi barlang, vagy éppen az Andrássy út.

Budai Várnegyed

Természeti kincsek és városnézés Debrecenben

Debrecen izgalmas úti cél a város nevezetes épületei, szakrális kincsei és a szabadtéri, természet közeli programjai miatt. 

Teszteld Debrecen szálláshelyeit >>

A városban mindenképpen keresd fel a Nagytemplomot, a Déri Múzeumot és a Kossuth téren Szabó Magda szobrát. A Nagyerdei park, a ködszínház és a víztorony a nyári éjszakák legnépesebb helyszínei. 

Debreceni Református Nagytemplom

Mediterrán hangulattal kényeztet Pécs

Ha igazi mediterrán hangulatra, hangulatos koncertekre és finom ételekre vágysz, emellett szeretsz kirándulni és várost nézni is, Pécs az egyik kedvenc magyar városod lesz.

Pécsi legjobb szálláshelyei >>

A városnézős programok közé a dzsámi és a dóm mellett vedd fel az ókeresztény mauzóleum, a tv torony és a Barbakán felfedezését is. 

Ókeresztény mauzóleum, Pécs

Tata látnivalói nem hagynak unatkozni

Tata bájos kisváros, amely számos látnivalóval kényezteti a kirándulókat. A Fényes tanösvény cölöpsétányai, kilátója és gazdag növényvilága a természeti értékek miatt hangulatos célpont, de az Öreg-tó partján tett séta is friss levegővel és nyugalommal vár.

Itt szállj meg, ha Tatán jársz >>

A várat és a felújított Esterházy-kastélyt gyerekekkel is érdemes felkeresni, akárcsak a Cseke-tó partjának látnivalóit. 

Tatai vár

Mesébe illő kirándulóhelyek Lillafüreden

Lillafüred az egyik legnépszerűbb hazai turisztikai célpont Magyarországon a kastélyszálló, a Hámori-tó, a függőkert és a vízesés miatt. Ha aktív kikapcsolódásra vágysz, Lillafüred azt is megadja neked.

Foglalj szállást Lillafüreden >>

Tudtad, hogy Lillafüreden két cseppkőbarlangot is felkereshetsz? Az Anna-barlang és a Szent István Cseppkőbarlang bámulatos cseppkőképződményekkel örvendezteti meg a látogatókat. 

Hámori-tó, Lillafüred

Izgalmas programokat kínál Nyíregyháza

Ha gyerekekkel látogatsz Nyíregyházára, a Nyíregyházi Állatpark és az Aquarius Élményfürdő felkeresése remek programnak ígérkezik. A Sóstói Múzeumfalu, a székesegyház, és a Sóstói erdő is mindenképpen kerüljön fel a listádra. 

Nyíregyháza legjobb szálláshelyei >>

Nyíregyháza sokkal több élménnyel vár, mint amit egy nap alatt átélhetsz, így a legjobb döntés, ha szállást foglalsz, és több napot szánsz a városra. 

Nyíregyházi Állatpark

A top 10 turisztika település Magyarországon kiváló szálláshelyekkel várja a látogatókat. Nézz körül a szállások között, és élvezd a kikapcsolódást!

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version