Site icon Szallas.hu Blog

Könnyed, őszi kikapcsolódás a szomszédban – TOP 10 wellness hotel Romániában


Meseszép hegyek, kristálytiszta levegő, különleges látnivalók. Nem kell messzire utaznotok ahhoz, hogy különleges élményben legyen részetek, hiszen a szomszédunkban található Románia számtalan természeti kincset rejt, amit egy wellness kényeztetés közben fel is fedezhettek. Bemutatjuk most nektek a TOP 10 wellness szállást Romániában, amit ősszel bátran lefoglalhattok pár napra, vagy akár egy hosszabb pihenésre is!

Román hotelek wellness részleggel >>

1. Tiszta levegő a Sólyom-szikla közelében – Hotel O3zone Băile Tușnad****

Ha Ti is a meseszép Tusnádfürdőn szeretnétek eltölteni pár relaxáló napot, válasszátok a Hotel O3zone Băile Tușnad**** szállodát. A fürdő a különleges Sólyom-szikla közelében található, így tényleg természetközeli élményben lehet részetek a pihenés alkalmával.

A wellness részlegen ellenáramoltatós medencével, egy professzionális jakuzzival, szaunával, valamint élménytusolókkal repítenek el benneteket a trópusokra! Emellett különböző masszázsok, spa kezelések és pakolások is igénybe vehetőek, amelyek után érdeklődjetek érkezéskor a recepción. A szálláson a román, angol, német és olasz mellett magyarul is beszélnek, így a kommunikáció miatt sem kell aggódnotok.

2. Távol a város zajától – Pleiada Boutique Hotel Iași*****

A Pleiada Boutique Hotel Iași***** egész évben vár benneteket egy csendes kikapcsolódásra. Meleg idő esetén a romániai szállás saját, hatalmas teraszán fogyaszthatjátok el a reggelit, az ebédet és a vacsorát is, melyeket kiváló helyi és nemzetközi specialitásokból állítanak össze. A recepción angolul és románul beszélnek.

Ha autóval érkeznétek, a hotel parkolójában ingyenesen elhelyezhetitek a gépjárműveteket, de közel van a vasútállomás (7 km), valamint a reptér is (10 km).

3. Hegyvidéki környezetben – Hotel Carpathia Club Sinaia****

Románia híres meseszép tájairól és hegyvidékeiről, így, ha ilyen környezetben szeretnétek kikapcsolódni, akkor irány a Hotel Carpathia Club Sinaia****! A pazar helyen található román szállás saját wellnessközponttal rendelkezik, így egy kis kényeztetésért ki sem kell lépnetek a szálloda ajtaján! Fedett medencével, jakuzzival, valamint különböző szaunákkal tehetitek tartalmassá és pihentetővé a kikapcsolódásotokat.

4. Meseszép szállás Erdélyben – Septimia Resort – Hotel, Wellness & SPA Odorheiu Secuiesc

A Hargita hegység lábánál, Sepsiszentgyörgyön található Septimia Resort – Hotel, Wellness & SPA Odorheiu Secuiesc kellemes környezetben vár benneteket az év minden napján! Legyen szó családi pihenésről, romantikus elvonulásról vagy üzleti útról, ez a szállás Romániában minden vendéget szeretettel vár!

Számtalan wellness szolgáltatás közül választhattok. Különböző úszómedencék, jakuzzik, szaunák, sódézsák, valamint gőzfürdő és sószoba is várja a pihenni vágyókat. Meleg időben a kültéri medencéket is igénybe vehetitek.

5. A Medve-tó közelében – Ensana Sovata****

Szováta elsőként megnyílt négycsillagos szállodája az Ensana Sovata**** akár üzleti, akár magánútra is kiváló alternatíva lehet. Különlegessége abban rejlik, hogy a wellness részlegen található medencék sós vizűek, amelyeket a 200 méterre lévő Medve-tó táplál.

Gyógyító kikapcsolódás a Medve-tónál >>

Számos szépészeti és kényelmi szolgáltatást biztosítanak a számotokra, ha ezt a román wellness szállodát választjátok. Masszázsok, iszappakolások, mozgásszervi és bőrgyógyászati kezelések, valamint egy szépségszalon és fodrászat is a rendelkezésetekre áll. Természetesen a klasszikus wellnessélményt keresők is megtalálhatják a számításaikat, élményfürdő, gőzfürdő, szolárium, különböző szaunák, valamint úszómedence is található a szálláson. A hotelben magyarul, angolul és románul is beszélnek.

Látogassátok meg a Medve-tavat, túrázzatok a környéken, és fedezzétek fel Erdély szépségeit!

Könnyed kikapcsolódás Romániában >>

6. Központi helyen – Hotel Paradis Cluj-Napoca****

Kolozsvár központjában, mégis csendes helyen található a Hotel Paradis Cluj-Napoca**** román wellness szálló, amely 28 szobával rendelkezik. A hotel mindössze 5 perc autóútra található a városközponttól, ezért azok számára tökéletes lehet, akik szeretnék a szabadságuk alatt felfedezni Kolozsvár nevezetességeit.

A szálláson található wellness részleg gyerekmedencét, jakuzzit, úszómedencét és finn szaunát is tartalmaz. A recepción magyarul, angolul és románul beszélnek.

További Pazar szállások Romániában wellness részleggel >>

7. Ideális a családnak – Hotel Aqua Thermal Spa & Relax Băile Felix

A Hotel Aqua Thermal Spa & Relax Băile Felix modern wellness részleggel vár benneteket egy kis őszi kikapcsolódásra. Pihenjetek szaunázással, gőzfürdővel, gyógynövényes fürdővel, vagy masszázszuhannyal, majd válogassatok a szálloda bőséges ételkínálatából, amelyben nemzetközi és helyi specialitások is helyet kapnak!

Ha gyerekkel érkeznétek, játszószoba és játszótér is a kicsik kedvére lesz, valamint a wellness részlegen található gyerekmedencében is szabadon pacsolhatnak.

8. Történelmi környezetben – Montis Hotel&Spa Turnu Ruieni

A Montis Hotel&Spa Turnu Ruieni az év bármely szakában tökéletes pihenőhelynek számít, hiszen a városban, ahol fekszik, 1000 főnél kevesebben élnek. Ha szeretnétek egy kicsit elvonulni a világtól és csak a pihenésre koncentrálni, ezt a hotelt nektek találták ki.

A román szálláson hatalmas terek, kényelmes szobák, és természetesen egy wellness részleg gondoskodik arról, hogy tényleg egy picit kiszakadjatok az otthoni teendők körforgásából. A hotel 7 éves korig teljesen ingyenes, így az sem probléma, ha gyerekkel utaztok, azonban a pótágyazási lehetőségről mindenképpen előzetesen érdeklődjetek. A recepción és a szálláson angolul, románul, olaszul, németül és franciául is beszélnek.

A környéken kirándulva felfedezhetitek Sebesvár romjait, de a közelben lévő Karánsebes városába is ellátogathattok, ahol számos templom, kaszárnya és műemlék található. Kiváló történelmi kirándulás lehet a család számára!

9. Pihenés és szórakozás egyszerre – Hotel Eden Câmpulung Moldovenesc***

Az ország északi részén található Hotel Eden Câmpulung Moldovenesc*** mindössze 2 kilométerre található Moldvahosszúmező belvárosától, így ideális kikapcsolódási lehetőséget biztosít azoknak, akik pihenni vágynának, és azoknak is, akik szeretnék aktívan tölteni a szabadságukat. Az összesen 36 szobával rendelkező szállás 76 fő befogadására képes, így családias környezetben vár minden vendéget.

A szálloda wellness részlege is az ide érkezők kényelmét szolgálja, ahol úszómedencét, jakuzzit és finn szaunát is találhattok.

10. Pezsgés Temesváron – Hotel Boutique Casa del Sole Timișoara****

Temesvár központjában található a Hotel Boutique Casa del Sole Timișoara****, amely 26, ízlésesen berendezett szobával kényezteti a vendégeit.

A wellness részlegen úszómedence, jakuzzi és szauna is található, valamint reggelivel és reggeli nélkül is foglalható a szállás. A szálloda munkatársai magyarul, románul, angolul és szerbül is beszélnek.

Ha kulturális programra vágytok, akkor sem kell messzire mennetek, ugyanis a Nemzeti Operaház 1,4 kilométerre, a Hunyadi-kastély szintén 1,4 kilométerre, a Temesvári Ortodox Egyház pedig mindössze 1 kilométerre található. Emellett a város érdekessége, hogy összesen 14 híd szeli át, érdemes őket felfedezni!

Minden adott ahhoz, hogy ősszel Romániában pihenjétek ki a fáradalmaitokat egy wellness szálláson, és felfedezzétek az ország különleges helyszíneit! Nézzétek meg az összes medencével és jakuzzival felszerelt hotelt a Szallas.hu kínálatában >>

TOP 10 látnivaló Erdélyben >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version