Site icon Szallas.hu Blog

Top 20 vidéki étterem, amiért érdemes autóba ülni – felejthetetlen gasztroélmények Budapesten kívül!


Ha különleges gasztroélményekre vágytok, nem kell feltétlenül Budapestre látogatnotok, hiszen számtalan olyan vidéki étterem van, ahol mennyei fogásokat ehettek. Különleges és izgalmas összetevők, nagyszerű kiszolgálás és pazar környezet vár benneteket, ha az itt felsorolt vendéglátóhelyek valamelyikébe foglaltok asztalt. Érdemes körülnézni a színes felhozatal között!

Top 20 vidéki étterem, amiért megéri útra kelni

1. Erhardt Étterem – Sopron

Cím: 9400 Sopron, Balfi utca 10.

Az évek során igazi gasztro zarándokhellyé nőtte ki magát a Sopronban található Erhardt étterem. A XVIII. században épült vendéglátóhelyhez tartozik egy vadszőlős-diófás kerthelyiség is, amellyel még különlegesebbé tehetik számotokra az itt eltöltött időt. Az étlapon megtalálhatóak a tradicionális magyar konyha jellegzetes fogásai újra gondolt köntösben, valamint az ínyenc ízeket kedvelők is találhatnak maguknak harapnivalót. Az alapanyagokat helyi termelőktől szerzik be, így garantált a felejthetetlen ízélmény!

Erhardt Étterem – Sopron

Családias vendégház Sopronban: Florand Rooms & Wine Sopron

A középkori pompát kedvelő vendégek számára lehet ideális a hófehér és a természetes fa adta tökéletes harmónia, ami a Florand Rooms & Wine egyedi és elegáns stílusát adja át. Töltsetek el pár napot a hűség városában, élvezzétek a szállás adta bőséges büféreggelit, vegyetek részt borkóstolókon, vagy sétáljatok a különleges Várkerületben.

Tipp: Foglalásod mellé 14 programkupont adunk ajándékba! Részletek >>

2. Roxy étterem – Siófok

Cím: 8600 Siófok, Fő tér 8.

Nem kell lemondanotok a finom falatokról a hideg időben sem, ugyanis a Siófokon található Roxy Étterem télen is várja a vendégeket. Tavasztól-őszig a tágas teraszon foglalhattok helyet, télen pedig a hangulatos belső térben fogyaszthatjátok el az ebédeteket, vagy vacsorátokat.

A folyamatosan megújuló étlapon az évszaknak megfelelő fogások kapnak helyet, választhattok pazar pizzák, klasszikus magyar fogások, vagy akár vadételek közül is. Bőséges adagok, ízletes fogások – ez a Roxy étterem!

Roxy étterem, Siófok

Közvetlenül a vízparton: Balaton Colors Beach Hotel Siófok***

A barátságos, családias kialakítású Balaton Colors Beach Hotel Siófokon az Újhelyi strand közelében található. A vendégek kényelmét finn és aroma szauna, jakuzzi, valamint beltéri medence is szolgálja, emellett pedig bőséges reggelivel és ingyenesen használható sporteszközökkel várják az ide érkezőket. A Balaton partja télen és nyáron is meseszép, bármely évszakban meglátogathatjátok!

3. Platán Bisztro – Tata

Cím: 2890 Tata, Kastély tér 6.

Ha különleges gasztronómiai élményre vágytok, mindenképpen látogassatok el a tatai Öreg-tó partján található Platán Bisztróba. A magas színvonalú hozzávalókból készült fogások Pesti István Michelin – csillagos séf keze közül kerülnek ki, így egy szimpla ebéd vagy vacsora is felejthetetlen ízélménnyé válhat. A speciális étrendet követő vendégek is megtalálhatják a kedvükre való fogást, mindössze egy rövid egyeztetés szükséges foglalás előtt az étteremmel.

Platán Bisztro, Tata

Szinte közvetlenül a tatai vár mellett: Váralja Apartman Tata

Mindössze 1 perc sétára található a tatai vártól a Váralja Apartman, amely 6-8 fő kényelmes befogadására képes. Amerikai konyhával és két hálószobával rendelkező szállásról közvetlen kilátás nyílik a meseszép Öreg-tóra, ahová akár kiskedvenceteket is magatokkal vihetitek. 

4. Anyukám Mondta Étterem – Encs

Cím: 3860 Encs, Petőfi Sándor utca 57.

Az encsi Anyukám Mondta Éttermet a Dudás testvérpár több mint egy évtizede üzemelteti. Különleges magyar és olasz fogásokkal, nemzetközi ételekkel várják a vendégeiket, és évről-évre bebizonyítják, hogy helyük van Magyarország gasztronómiai térképén. Legyen szó háztáji, magyar csirkéről, vagy eredeti, olasz pancettáról, a vérbeli vendéglátó fivérek nem tudnak hibázni!

Anyukám Mondta Étterem, Encs

Impozáns épület, kristálytiszta levegő: Hotel Vécsecity Hernádvécse****

A Cserhát lankái mentén, a különleges Hernád-völgyben bújik meg a Hotel Vécsecity, amely igazi élménybirodalom a pihenni vágyó vendégek számára. A modern wellnessrészleg mellett könnyen megférnek az antik hatású tárgyak és berendezések, ami igazán egyedivé teszi a szállást. Bőséges reggeli, kedves személyzet, kristálytiszta levegő – több nem is kell egy hamisítatlan kikapcsolódáshoz!

5. Kistücsök Étterem – Balatonszemes

Cím: 8636 Balatonszemes, Bajcsy-Zsilinszky út 25.

A Kistücsök étterem már több, mint egy évtizede üde színfoltja a hazai vendéglátásnak. Tematikus vacsoraestekkel, egyedi fogásokkal, finom borokkal várják az idelátogatókat, akik a Delikátesz nevű kis üzletből könnyen beszerezhetik a menüben szereplő hozzávalókat. A hely másik különlegessége a „Séfszoba”, ahol ti is figyelemmel kísérhetitek a fogások készítését, valamint pár szót válthattok az ügyeskezű séffel ebéd vagy vacsora közben.

Kistücsök Étterem, Balatonszemes

Étterem és szállás egyben: Kistücsök Food & Room Balatonszemes****

Nem kell messzire mennetek, ha a Kistücsökben elfogyasztott vacsora után megpihennétek egy kicsit, ugyanis az étterem 2021-ben megnyitotta négycsillagos szálláshelyét. Ismerjétek meg a környék borait, hozzávalóit, kiránduljatok a mesés Balaton partján, vagy csak töltsetek el pár napot a mesés, magyar gasztronómia bűvöletében.

Tipp: Még több Balaton környéki, vidéki étterem, amit egyszer ki kell próbálni! >>

6. Sauska 48 – Villány

Cím: 7773 Villány, 048/10 hrsz

A modern megjelenésű, letisztult belsővel, rendelkező Sauska 48 nyugodt és csendes környezetben helyezkedik el. Fedett teraszáról csodás kilátás nyílik a villányi szőlőhegyekre, amely a térség egyik különlegessége. Ételeire leginkább a hagyományos ízvilág jellemző, azonban a séfek külföldi tapasztalatainak hála egy kis csavarral szolgálják fel azokat. Érdekessége, hogy azért szerepel a 48-as szám az étterem nevében, mert a 48-as helyrajzi szám alatt található, illetve 48 fő befogadására alkalmas.

Sauska 48, Villány

Hangulatos zöldövezetben: Anonim Vendégház Villány

A Templom-hegy lábánál található vendégház két különálló épületből áll, így érkezhettek párosan, vagy nagyobb társasággal is, mindenki számára lesz hely a hangulatos zöldövezetben kialakított szálláson. Zárt parkolóval, grillezési és főzési lehetőséggel rendelkezik, rossz idő esetén pedig a tágas szobákban pihenhettek kedvetekre. 

7. Prímás Pince Étterem és Boralagút – Esztergom

Cím: 2500 Esztergom, Szent István tér 12.

Az Esztergomi Bazilika mellett elhelyezkedő étteremben az ínycsiklandó fogásokon kívül mennyei süteményekkel és kávékülönlegességekkel kényeztethetitek magatokat. Hagyományos és modern ételek, kedves kiszolgálás, pazar környezet várja a vendégeket. Legyen szó egy finom pisztrángról, szűzpecsenyéről, vagy a vegetáriánus konyha valamelyik eleméről, a Prímás Pince Étterem és Boralagút menüje mindenki számára tartogat meglepetéseket. 

Prímás Pince Étterem és Boralagút, Esztergom

Erdőre néző kilátással: Pilis Lelke Vendégház Esztergom

Ha szeretnétek elbújni egy kicsit a város zajától, mégis központi helyen foglalnátok, a Pilis Lelke Vendégház lesz a számotokra ideális szállás. A szaunával bővített szálláshely erdőre néző kilátással vár benneteket, a városközpont pedig mindössze 7 kilométerre található. Kapcsolódjatok ki a természet lágy ölén, és pihenjétek ki a hétköznapi fáradalmakat.

8. Pajta – Őriszentpéter

Cím: 9941 Őriszentpéter, Templomszer utca 7.

A modern megjelenésű Pajta elnevezése inkább egy hagyományos, egyszerű épületre utal, ám nem véletlenül zsebelte be a patinás Ybl-díjat a vendéglátóhely. Ennek megfelelően az étlapon is számos kiváló különlegességet találhattok, amelyet a környékbeli, szezonális alapanyagokból állítanak össze. A Pajtában enni örök élmény minden gasztro turista számára! 

Pajta, Őriszentpéter

Kedves tulajdonos egy kisfaluban: Mirabola Ház Őriszentpéter

Magyarország második legkisebb városában található Mirabola Ház bájos megjelenésével azonnal elnyeri majd a tetszéseteket. A kedves tulajdonosok mindent biztosítanak a számotokra, ami egy igazi, hétvégi kikapcsolódáshoz szükséges, a közelben lévő túraútvonalak pedig garantálják, hogy könnyen megismerjétek ezt a gyönyörű környéket. 

9. Sparhelt Bistro – Balatonfüred

Cím: 8230 Balatonfüred, Szent István tér 7.

A Sparhelt Bistro modern, minimalista stílusú és minőségi ételekkel várja vendégeit Balatonfüreden. Az étterem konyhája nagy hangsúlyt fektet az alapanyagok kiválasztására és a tálalásra. 

Az étlap nem túl hosszú, ám annál izgalmasabb. A hozzávalókat piacról frissen szerzik be, az ételekhez finom borokat kínálnak.

Az étterem 2023-ban megszerezte a legjobb ár-érték arányú éttermeknek járó, Michelin Bib Gourmand minősítést.

Sparhelt Bistro

Központi helyen: Hotel Golden Lake Resort Balatonfüred****+superior

Ha szeretitek a nyüzsgést, a Hotel Golden Lake Resort a ti szállásotok. Mindössze pár lépésre található a Tagore-sétánytól, ráadásul közvetlenül a vízparton fekszik, így a szobátokból hallhatjátok a Balaton halk morajlását. Wellnessélményekkel, családbarát szolgáltatásokkal és aktív pihenésre való lehetőségekkel vár benneteket a szálloda személyzete! 

10. Famous Steak, Burger & More – Szeged

Cím: 6720 Szeged, Kelemen László u 3. fszt. 1.

Igazi amerikai életérzést biztosít a Famous Steak, Burger&More Szegeden, ugyanis az étlapon található fogások egytől-egyig hatalmas adagokban kerülnek a vendégek elé. Különleges füstölésű sültek, ínycsiklandó hamburgerek, egyedi desszertek kaptak helyet a menüsoron, amit helyi borokkal egészíthettek ki

Famous Steak, Burger & More, Szeged

Belvárosban, mégis csendes helyen: Gabriel Apartman Szeged

Akár gyalogosan, akár kocsival érkeztek, a Gabriel Apartman minden esetben kiváló alternatíva lehet, ha szeretnétek egy kis időt eltölteni Szegeden. Tágas fürdőszobával és terasszal rendelkezik a szállás, a felszerelt amerikai konyhában pedig kedvetekre süthettek-főzhettek magatoknak. Napközben a teraszon kialakított díszkertből élvezhetitek a Városháza harangjátékát egy finom bor társaságában, este pedig felfedezhetitek a város rejtett kincseit.

11. Végállomás bistro & wine – Miskolc

Cím: 3534 Miskolc, Dorottya utca 1.

A Végállomás Bistro a Bükk lábánál, a lillafüredi Kisvasút egykori végállomásának épületében kapott helyet. A vendéglátóhely nappal bisztróként üzemel, ám 80 fős termének köszönhetően étteremként is remekül megállja a helyét. Naponta változó, bisztrómenüt kínálnak, amely két levesből és három főételből áll, amit vegetáriánus formában is elfogyaszthattok.

Végállomás bistro & wine, Miskolc

Bekuckózós szálláshely: Manland Vendégház Lillafüred

Egy jó könyv a kandalló mellett, egy forró fürdő príma kilátással, vagy csak egy egyszerű, bekuckózós hosszú hétvége Lillafüreden. Ha ezekre a hívószavakra felkaptátok a fejeteket, akkor a Manland Vendégházat nektek találták ki. Saját terasszal és udvarral rendelkező szálláshely modern megjelenéssel, kandallóval, saját konyhával, tágas fürdőszobával biztosítja számotokra a tökéletes pihenést.

12. Chloe New Yorkban – Nyíregyháza

Cím: 4400 Nyíregyháza, Luther utca 5.

New York egy kicsit Nyíregyházára költözött, legalább is, ami a Chloe New Yorkban belső terét és megjelenését illeti. A nagyvilági és a magyar konyha legjobbjai jelennek meg az étlapon, ahol megfér egymás mellett a gyros, a hamburger, a brownie, és a brassói aprópecsenye is.

Chloe New Yorkban, Nyíregyháza

Egy horgásztó közepén: Sziget Hotel Nyíregyháza****

Egy kis, hangulatos szigetre épült a Sziget Hotel Nyíregyházán, amely különleges bájával és impozáns megjelenésével azonnal magával ragad minden idelátogatót. Élvezzétek a panorámás kilátást a tóra, kényeztessétek magatokat a wellness szolgáltatások egyikével, és barangoljátok be a meseszép környéket pár nap alatt.

13. Munkácsy Étterem & Bár – Békéscsaba

Cím: 5600 Békéscsaba, Kórház u. 4.

A Széchenyi liget szomszédságában található étterem tökéletes helyszín lehet, ha egy kis kikapcsolódásra és finom falatokra vágytok. Hagyományos és nemzetközi ételek közül választhattok, amit egy összeszokott csapat tesz le az asztalra. Minőségi alapanyagok, finom borok, és minimalista elegancia vár benneteket Békéscsabán!

Munkácsy Étterem & Bár, Békéscsaba

Exkluzív enteriőr: Munkácsy Hotel Békéscsaba

A régi és új szárnyból álló Munkácsy Hotel exkluzív ékköve a városnak. A régi szárny korábban Békéscsaba társasági életének központja volt, az itt található Serházat felújították, hogy az itt pihenő vendégek számára prémium minőségű kikapcsolódást nyújtson. Az új szárnyban wellnessrészleg és fitneszterem is található, valamint a fentebb említett Munkácsy Étterem & Bár. A szálloda sok szeretettel látja a kisállattal érkező látogatókat is!

14. Macok Bisztró és Borozó – Eger

Cím: 3300 Eger, Tinódi Sebestyén tér 4.

Az egyszerre elegáns és fiatalos Macok Bisztró kiváló helyszín lehet romantikus vacsorának, vagy akár egy nagy, családi ebédnek is. Az étterem konyhája arra törekszik, hogy a legjobb alapanyagokat szerezze be az ételeihez a környékbeli termelőktől, így az étlapon inkább a hagyományos, újra gondolt ízekkel találkozhatunk. A menü az évszaknak megfelelő fogásokat tartalmaz, legyen szó egy finom szilvásváradi pisztrángról, vagy bükki sajtkülönlegességekről.

Macok Bisztró és Borozó, Eger

Wellness a város felett: Villa Citadella Wellness Panzió Eger

Páratlan kilátásban lehet részetek, ha a Villa Citadella Wellness Panziót választjátok szálláshelyeteknek Egerben. Kapcsolódjatok ki a város felett, élvezzétek a wellness szolgáltatások sokaságát és csodáljátok meg a meseszép egri látképet a reggeli elfogyasztása közben.

15. Várkonyi Bisztró és Bár – Gyula

Ha igazán házias ízekre vágytok, akkor a Várkonyi Bisztró és Bár a ti helyetek! A bisztró szakácsai a hagyományos magyar ízeket ötvözik a modern konyha elvárásaival. Legyen szó egy finom pörköltről, egy szaftos csülökről, vagy egy ínycsiklandó túrós csuszáról, itt biztosan olyan ételt kaptok, amit a vasárnapi ebéd közben is szívesen elfogyasztanátok. Gyertek kettesben, vagy a családdal, mindenki számára találtok olyan fogást, amit szívesen fogyaszt majd. 

Várkonyi Bisztró és Bár, Gyula (Fotó: varkonyibisztro.hu)

Központi helyen: Corso Boutique Hotel Gyula****

A sétáló utca végén található Corso Boutique Hotel dizájnos megjelenésével könnyen rabul ejt majd benneteket. Modern, letisztult szobákkal, színes falfestésekkel, és számtalan wellness szolgáltatással biztosítja a tökéletes pihenést. A pezsgő belváros csak egy lépésre van a szállodától, így könnyen felfedezhetitek Gyula lüktető mindennapi életét

16. Elefántos Étterem és Pizzéria – Pécs

Mennyei olasz ételekkel és mediterrán hangulattal vár benneteket az Elefántos Étterem és Pizzéria Pécsen. Eredeti, itáliai ízek, több mint 23 fajta pizza, különleges tengeri halak és ínycsiklandó tészták is megtalálhatóak az étlapon, amit minden gasztro turista imádni fog. Fedezzétek fel ezt a kis olasz csodát, és merüljetek el az étterem széles kínálatában.

Elefántos Étterem és Pizzéria, Pécs

Komfortos és barátságos: Hotel Barbakán Pécs***

Pécs szívében található a komfortos és barátságos Hotel Barbakán, amely mindössze egy karnyújtásnyira van a város látnivalóitól. A szálloda 24 órás portaszolgálattal és ingyenes parkolási lehetőséggel rendelkezik, a kényelmes szobákban pedig klíma, valamint vezetéknélküli internet adott. 

17. Taberna Infinito – Kisapáti

Cím: 8284 Kisapáti, Kisapátihegy

A Balaton egyik legizgalmasabb tapas bárja és étterme a Szent György-hegy oldalában található Taberna Infinito. A kutyabarát étterem teraszáról bámulatos kilátás nyílik a Badacsonyra és a tanúhegyekre. 

Az étterem a spanyol konyha specialitásait hozza el a magyar tengerhez, a klasszikus tapas-bárok hangulatát megidézve. A vendégek szűkebb étlapról választhatnak, az ízek viszont garantáltan visszacsalogatnak a Szent György-hegy oldalába.

Taberna Infinito, Kisapáti

Szálláshely mesés panorámával: Benu House Apartman Kisapáti

Érdemes megszállnia a Szent György-hegy lábánál fekvő házikóban annak, aki a Balaton-felvidék hegyeinek szőlőültetvényekkel tarkított fantasztikus látványában szeretne gyönyörködni. A csendes kis ékszerdoboz tökéletes választás azoknak, akik idilli környezetben pihennének egy dézsafürdős-szaunás apartmanban.

Folyóra néző szoba: Szent János Hotel Mohács***

Az egyedi megjelenésű Szent János Hotel Mohácson található, közvetlenül a Duna partján. Gyönyörködjetek a folyó szépségében, használjátok a frissítő szaunát, vagy a kényeztető jakuzzit és fogyasszatok a bőséges büféreggeli kínálatából. 

18. Patkós Csárda – Tiszafüred

A több mint 200 éve étteremként üzemelő Patkós Csárda üde színfoltja a Tisza-tó ökoszisztémájának. Házias jellegű, finom magyar fogásokat szolgálnak fel, ami az ellenállhatatlan halételektől kezdve, a finom pörköltökön át egészen az ínycsiklandó frissensültekig terjed.

Patkós Csárda, Tiszafüred

Felújított köntösben: Majorka Apartman Tiszafüred

A Tisza holtágától nem messze található a Majorka Apartman, amely tiszta megjelenésével, új és minőségi berendezéssel várja az erre látogatókat. A szálláshely egy csendes zsákutcában helyezkedik el, azonban közel van a városi strand és a belváros is, így egy rövid séta után könnyen elérhetitek ezeket. A vendégházhoz tartozik egy hatalmas udvar is, ahol az aktív pihenés hódolói könnyen kikapcsolódhatnak.

19. Aranyosidombi Udvarház – Poroszló

A Tisza-tó egyik legkedveltebb étterme az Aranyosidombi Udvarház, amely Poroszlón található. A kínálatban a saját gazdaságukban megtermelt hozzávalókat használják, így garantáltan ízfokozó és hozzáadott alapanyagoktól mentes ételeket fogyaszthattok. Tematikus ételekkel, szezonális fogásokkal kápráztatják el a vendégeket a szakácsok, akik nagy odafigyeléssel és hatalmas szívvel készítik el a kívánt menüsort.

Aranyosidombi Udvarház, Poroszló

Kéttornácos szálláshely: Tisza-tavi Menedék Vendégház Poroszló

A két épületrészből álló Tisza-tavi Menedék Vendégház a tóhoz közel található. Érkezhettek akár kettesben is, de érdemesebb nagyobb családdal, vagy baráti társasággal igénybe venni a szállást, ugyanis három hálószoba, két konyha, két fürdőszoba, és két tornác is a rendelkezésetekre áll. Az Ökocentrum pár perc sétára található, a szabadstrand is a közelben van, így könnyen kihasználhatjátok a szálláshely jó adottságait. 

20. Régi Posta Étterem – Debrecen

Debrecen egyik legrégebbi épületében kapott helyet a Régi Posta Étterem, amelynek kapuját átlépve egy több évszázados történelmi utazáson vehettek részt. Hagyományos ízekkel és bőséges adagokkal várják a vendégeket, akik ebédjüket vagy vacsorájukat a mediterrán stílusú teraszon is elfogyaszthatják. A fogások hazai, minőségi alapanyagokból készülnek, így egészen biztosan nem fogtok mellé, ha ezt a vendéglátóhelyet választjátok.

Régi Posta Étterem, Debrecen

Debrecen egyik legkedveltebb részén: Gold Downtown Apartman Debrecen

Az exkluzív Gold Downtown Apartman Debrecen egyik legkedveltebb részén helyezkedik el. Modern, letisztult berendezéssel rendelkezik, és a legtöbb városi látnivalótól mindössze pár kilométerre található. Foglaljátok le most egy hosszú hétvégére, és járjátok be a várost pár nap alatt!

A top vidéki éttermek listája számtalan különlegességet rejteget, fedezzétek fel őket párban vagy családi, baráti társasággal. Válasszatok hozzá kényelmes szállást, és töltsetek el pár napot Magyarország kulináris vidékein. Érdemes minden étterembe előre asztalt foglalni, nehogy lemaradjatok a finom falatokról, a szállásról pedig a Szállás.hu csapata gondoskodik!

A 10 legpazarabb étterem Magyarországon, ahová minden borkedvelőnek el kell látogatnia >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version