Site icon Szallas.hu Blog

Ezt nem ússzátok meg szárazon! TOP 10 hazai aquapark


Tudtátok, hogy Magyarország számos remek fedett és szabadtéri csúszdaparknak ad otthont? Nem? Akkor mutatjuk, hogy hol találjátok hazánk legjobb vízi parkjait, melyekben hűsítő medencékbe csobbanhattok és átélhetitek a száguldás élményét is! Figyelem! Kihagyhatatlan aquapark lista következik Budapesttől vidékig!

TOP 10 hazai aquapark 

1. Adrenalinbomba mindenkinek: Aquaréna, Mogyoród

Budapest közelében, 11,5 hektárnyi területen szédületes vízi élményekkel vár rátok hazánk legnagyobb aquaparkja, ahol 26 különböző pályán összesen 1,5 kilométeren maxolhatjátok ki a csúszdázások örömét! A Repülőszőnyeg névre hallgató csúszdán még Aladdin pulzusa is megemelkedne, ahogy a Szabadesés és a vizuális effektekkel felturbózott Fekete lyuk is tartogat izgalmas pillanatokat. Ám nem muszáj száguldással tölteni az egész napot: ugrálhattok sziklaszirtről, elmerülhettek a hűsítő medencékben vagy sportolhattok is a parton. A döntés a Tiétek!

Bővebb információért kattintsatok IDE >>

Szállások Budapest környékén >>

Aquaréna, Mogyoród

2. Modern megoldások: Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, Miskolctapolca

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Miskolctapolcai Strandfürdő, mely egyedülállóan modern elemekkel gazdagodott. Az Ellipsumban ráadásul korosztályonként is felejthetetlen élményekre lelhettek. A Ramazuri csarnokban például nem csak a gyorsaságotokat, hanem az ügyességeteket is próbára tehetitek csúszdázás közben vagy egy másik dimenzióba is átléphettek a virtuális szemüvegeknek köszönhetően! Eredjetek Atlantisz nyomába vagy lépjetek be a Maják Birodalmába! Természetesen mindezek ne tartsanak vissza titeket attól, hogy a sakk-, a pezsgő- vagy a wellness medencét is kipróbáljátok!

Bővebb információért kattintsatok IDE >>

Szállások Miskolctapolcán >>

Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, Miskolctapolca

3. Szabadeséstől az Amazonas medencéig: Hungarospa Hajdúszoboszló

Természetesen nem maradhatott le a listáról a külföldön is híres Hajdúszoboszló, mely 30 hektáros területen nyújtózik el, miközben 15 élménymedencét kínál a fürdőzni vágyóknak. Napozzatok a mediterrán tengerparton, vagy térjetek be a frissen átadott Prémium zónába a VIP kalandokért. Mik ezek? Nos, az Amazonas medencében például pezsgő élményekre leltek, míg a Plitvice részlegen úszkálva varázslatos vízesésben gyönyörködhettek. A vakációra pedig természetesen az aquaparkban tehetitek fel a koronát, ahol 15 óriáscsúszda csavarja el a fejeteket. Köztük: a Szabadesős alagút, az Űrcsónak vagy a Vízhurok!

Bővebb információért kattintsatok IDE >>

Szállásötletek Hajdúszoboszlón >>

Hungarospa Hajdúszoboszló

4. Télen-nyáron: Aquaworld, Budapest

Minden évszakban átélhetitek a wellness élményeket a fedett, budapesti Aquaworldben, melynek égisze alatt 15 medence és 11 adrenalin fröccsre csábító csúszda rejtőzik. A látványnak sem utolsó környezetben igazi trópusi hangulatba kerültök majd, ahol a sodrófolyót és a hullámmedencét is letesztelhetitek. Ha pedig megnyugodnátok egy kicsit, akkor érdemes közelebbről megnézni a nyugalom szigetét: a pihentető szaunavilágot.

Bővebb információért kattintsatok IDE >>

Budapesti szállásokat itt találtok >>

Aquaworld, Budapest

5. Az egész családnak: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Egyik személyes kedvencünk a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, mely valóban minden korosztálynak tartogat meglepetéseket. Az éltető termálvizeket az idősebbek, a családi élményfürdőt pedig a család minden tagja élvezni fogja. Ráadásul nem csak bent, de kint is számos csúszda segítségével emelhetitek meg az adrenalin szintet. Mérkőzzetek meg a négypályás versenycsúszdákon, tapasztaljátok meg a súlytalanság élményét, és ne feledjétek el kipróbálni a rendszeres időközönként induló hullámmedencét sem! A legkisebbek pedig a vízi várat, a kalandmedencét, valamint a játszóteret is imádni fogják!

Bővebb információért kattintsatok IDE >>

Sárváron is találtok bőven szálláshelyet >>

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

6. Csúszás előtt fantasztikus kilátás: Napfényfürdő Aquapolis, Szeged

A napfény városa tárt karokkal készül az érkezésetekre, ugyanis a település fürdőjében 9 beltéri és 4 kültéri csúszda került kialakításra, melyek összesen több, mint egy kilométernyi csúszófelületet biztosítanak! A 30 méter magas toronycsúszdák pedig kilátóként is funkcionálnak, ugyanis 360 fokos körpanorámával ajándékozzák meg a nézelődőket. Itt valóban minden korosztály megtalálja a számításait, ugyanis a gyermekmedencében még két bébi csúszda is helyet kapott. Ha pedig szeretnétek egy kicsit elbújni a világ elől és igénybe venni a sokszínű szauna kínálatot és jakuzzit, akkor az exkluzív spa részleget kell keresnetek, ahová csak 16 éven felüliek léphetnek be!  Pihenjetek a rönkszaunában, az aromaszobában vagy teszteljétek le a legjobb testkezeléseket is!

Bővebb információért kattintsatok IDE! >>

Szállások Szegeden >>

Napfényfürdő Aquapolis, Szeged

7. Óriásfánkoktól a sodrófolyóig: Gyulai Várfürdő

Suhanjatok óriási fánkokon, vessétek bele magatokat a fényalagút szemkápráztató homályába, ha pedig igazán bátrak vagytok, akkor az ugrómedence sem rémít meg titeket! Kisebb gyerkőcökkel érkezők esetében külön öröm lehet, hogy akár az egész család egyszerre csúszhat le a széles, négyszemélyes csúszdán. Ha pedig már úgy érzitek, végleg az erőtök végére értetek, akkor frissüljetek fel a vízi bárban, majd feküdjetek el a masszázspadokon, vagy csak ringatózzatok a sodrófolyó megnyugtató hullámain!

Bővebb információért kattintsatok IDE! >>

Gyulai szálláshelyet itt találtok >>

Gyulai Várfürdő

8. Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője: Cascade Barlang és Élményfürdő, Demjén

Exkluzív és különleges hangulatú csúszdázásban lehet részetek, ha Demjénbe utazva útba ejtitek a Cascade Barlang és Élményfürdőt, mely 1500 négyzetméternyi vízfelületével biztosan elvarázsol majd titeket. Vegyetek nagy levegőt, mert szélsebesen értek majd le a Turbó csúszdán, hogy utána a Tündérbarlang titkait is kifürkészhessétek! Miután elmerültetek az éltető gyógyvízben, levezetésként térjetek be a Titkok barlangjába, ahol a lágy zene és a megnyugtató környezet teljesen feltölt majd titeket!

Bővebb információért kattintsatok IDE! >>

Szállástippek Demjénben >>

Cascade Barlang és Élményfürdő, Demjén

9. Vízi és szárazföldi élmények: Aqua Land Termál és Élményfürdő, Ráckeve

Strandoljatok gyönyörű zöld környezetben, Budapesttől nem messze, Ráckevén, ahol a vízi kalandokat 4 szuper csúszdával is kiegészítették! Élményekre szomjazóknak az ufó csúszdát, bevállalós adrenalin hajhászoknak pedig a Kamikaze csúszdát ajánljuk, míg a gyerkőccel utazóknak a családi lesiklás lesz a legjobb választás. Még többre vágytok? Akkor töltődjetek fel a gyógyvizes medencékben, egyensúlyozzatok a víz fölött átívelő kalandpályán, finom falatokért pedig fedezzétek fel az Ízek utcáját is! Ne aggódjatok, mert szárazföldi örömökben sem lesz hiány: a foci- és strandröplabdapálya, valamint a remek játszótér is csak arra vár, hogy felfedezzétek!

Bővebb információért kattintsatok IDE! >>

Ráckevei szállást itt találtok >>

Aqua Land Termál és Élményfürdő, Ráckeve

10. Egy csipet tengerpart, csúszdázással felturbózva: Aquacinema Gyógy-és Wellness Fürdő, Kisvárda

Őrületes, ötemeletes toronyból 14 csúszda vezet a kristálytiszta, hűsítő medencékbe az Aquacinema Gyógy-és Wellness Fürdőben, ahol még a legkisebbekre is gondoltak. Az alsó szintről induló csúszdákat ugyanis már 2 éves kortól lehet használni. Kerüljetek tengerparti hangulatba és mártózzatok meg a hullám- vagy balimedencében, majd frissüljetek fel a pezsgőfürdő buborékai között, esetleg szaunázzatok egyet, ha épp úgy tartja kedvetek! A feszített víztükrű, 50 méteres versenymedence ráadásul ideális lesz azoknak is, akik szeretnék egy kicsit átmozgatni magukat két csúszdázás között.

Bővebb információért kattintsatok IDE! >>

Kisvárdán is bőven akad szálláshely >>

Aquacinema Gyógy-és Wellness Fürdő, Kisvárda

Ha pedig az ország többi aquaparkját is szívesen kipróbálnátok, itt találtok szuper szálláshelyeket >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version