Site icon Szallas.hu Blog

Top 5 lenyűgöző búvárparadicsom Horvátországban + snorkeling és szállástippek


Mindig is vonzott a búvárkodás, és a snorkelezést is szívesen kipróbálnád? Horvátország valóságos búvárparadicsom, számos víz alatti korallzátonyt, kanyont, hajóroncsot, és barlangot tartogat számodra. Mutatjuk, hova utazz, hol szállj meg, és milyen különleges víz alatti élmények várnak rád!

Milyen élményekkel vár a búvárkodás?

Úgy tartják, hogy az első merülés mindenki számára felejthetetlen élmény, akkor dől el ugyanis, hogy a búvárkodás örök szerelem lesz-e számodra. 

Akár tapasztalt, haladó búvár vagy, akár csak kedvtelésből merülsz a nyaralások során, fontos tudnod, hogy az Adriai-tenger mesés úti cél azoknak, akik a türkizkék víz alatti tengeri élővilágot kémlelnék. 

Több búvárparadicsom is található Horvátországban

Mit jelent a snorkeling?

A snorkeling nem légzőkészülékes merülés, hanem szabadtüdős búvárkodás, amelynél bizonyos szabályok betartására mindenképpen figyelni kell (pl. sose snorkelezz egyedül!).  A maszkkal a felszínen, vagy nagyon a felszín közelében úszkálhatsz hosszabb ideig, ám így is gyönyörködhetsz a hajóroncsokban, a halakban, és az Adria természeti kincseiben. 

Tipp! A merüléshez szükséges biztonságos felszerelésről mindenképpen gondoskodj, mielőtt búvárkodni indulnál. Ehhez bátran kérj segítséget oktatótól, vagy vegyél részt szervezett búvártúrákon, búvár utakon! 

A merüléshez szükséges biztonságos felszerelésről mindenképpen gondoskodj!

5 lenyűgöző búvárparadicsom Horvátországban + szállástippek! 

Irány Rovinj – Lesd meg az „Adria Titanic hajóját”!

Haladó búvárok számára népszerű program a Baron Gautsch, vagyis az elsüllyedt osztrák-magyar személyszállító hajó roncsának felfedezése. Merülés közben algákat, korallokat és szivacsokat figyelhetsz meg a hajóroncs mellett.

Szállástipp! Az állatbarát Rooms and restaurant Feral Rovinj kényelmes szobákkal, ingyenes légkondival és parkolóhellyel vár a városközponttól 4,5 km-re. A szálláshely saját éttermében helyi specialitások, és mediterrán ízek várnak. A helyszínen kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség. 

Hívogat a Brac-sziget és a Lucica-barlang! 

Akár kezdő vagy, akár haladó, remek búvárprogramnak találod majd a 3 méteres mélységben rejlő Lucica-barlang két termének felfedezését. Ez a környék legnagyobb barlangja, egyik terme 37, a másik 42 méter mély. 

Szállástipp! A Kuća za Odmor Masa Milna barátságosan berendezett szobákkal, saját erkéllyel, klímával, medencével, kerttel, és sütögetési lehetőséggel várja vendégeit. A gyermekbarát szálláshely néhány perces sétára fekszik a közeli strandoktól. 

Láttad már a Margarina-zátony víz alatti korallzátonyát?

Ha nem, akkor éppen itt az ideje annak, hogy felfedezd a Susak-sziget közelében fekvő kanyont, a hajóroncsot, és korallzátonyt. Ezen a helyen a kezdőtől a haladó szintig mindenkinek ajánlják a búvárkodást. 

Szállástipp! Az Apartman Luce Mali Lošinj három apartmannal, összesen 8 férőhellyel várja azokat, akik számára fontos az ingyenes klíma, parkolás, és wifi, valamint kisállattal érkeznének. A kerthelyiségben tárcsán sütögetni is lehet. 

Kíváncsi vagy rá, milyen egy tengeri alagút?

A Susac-sziget Korcula és Lastovo között fekszik, itt érdemes a közelben búvárkodni, ha érdekel, hogyan fest egy tengeri tó, méghozzá egy 2 méter hosszú tengeri alagúttal. 5-35 méter mélyre merülhetsz, ezért ha snorkelezni szeretnél, itt azt is megteheted a víz felszínéhez közel maradva. A búvárkodást kezdőtől a haladó szintig bátran kipróbálhatod.

Szállástipp! Nagy társasággal szeretnél nyaralni és búvárkodni? Az Apartmani Mile Zaklopatica Lastovo 6 apartmannal és 18 férőhellyel vár. A szálláshelyen parkolási lehetőség, és udvar is van, a legközelebbi nem saját étterem 100 méterre fekszik. 

Tekintsd meg a víz alatti székesegyház fényeit! 

Pag nyugati részén találod a víz alatti „székesegyházat”, amely arról kapta a nevét, hogy a beáramló napfény úgy érkezik a barlangokba, mintha egy templom ablakait látnád. Igazán különleges látvány, semmiképpen ne hagyd ki! 

Szállástipp! A Hotel Plaža Pag egy családi szálloda, amely 38 szobával, saját kültéri medencével, a la carte étteremmel, kávézóval, saját garázzsal és gyermekbarát szolgáltatásokkal várja vendégeit. A helyszínen csónakbérlésre és kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség. 

5 tipp, hol snorkelezz Horvátországban! 

A snorkeling egyszerű, és családbarát hobbi, amit érdemes kipróbálnod, ha az Adrián pihensz. Az alábbi helyekben nem fogsz csalódni:

Ha megtetszett a búvárkodás és a snorkeling gondolata, tudnod kell, hogy Dubrovnik, a Pelsejac-félsziget, a Bisevo-sziget, és a Kornati-szigetek szintén remek búvárparadicsom Horvátországban. 

Böngészd végig a szállás.hu kínálatát, válaszd ki a kedvenc szálláshelyedet, és indulj útnak mihamarabb az élményekért! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version