Site icon Szallas.hu Blog

50 eldugott, robinzoni nyaraló Horvátországban, pár lépésre a tengertől

Robinzoni álomszállás közvetlen a tengerparton, Dugi Otok

Robinzoni álomszállás közvetlen a tengerparton, Dugi Otok


Évek óta van egy bakancslistás kép a fejünkben: egy nyaraló Horvátországban, pár lépésre a tengertől! Képzeld el, hogy kiülsz a teraszra a reggeli kávéddal és a nap kellemesen melegíti az arcod. Nem hallasz mást, csak a tenger morajlását és néha egy-egy arra tévedő sirály hangját.

Ha te is a tökéletes tengerparti pihenést keresed, a horvátoknak van egy szava erre: FJAKA – Ez a teljes elégedettséget jelenti. Egy olyan édesen lusta hangulatot, amire mindenki vágyik egy nyaralás alkalmával. Ezt az állapotot szerintünk úgy a legkönnyebb elérni, ha kicsit eltávolodunk a tömegektől, elvonulunk eldugott, kevésbé ismert nyaralóhelyekre. Horvátország és az adriai szigetek remek úti cél erre.

Most összegyűjtöttünk neked 50 olyan halásztanyát, apartmant, kunyhót, eldugott nyaralót, amelyek alig pár méterre a tengertől, teljes nyugalomban és elszigeteltségben várják, hogy megérkezz.

Robinzoni halászkunyhók Horvátországban

Mit jelent a robinzoni szálláshely?

Ezek a szálláshelyek jellemzően eldugott öblökben vagy kis szigeteken helyezkednek el, megközelítésük gyakran csak csónakkal, komppal vagy földúton lehetséges és távol vannak a közutaktól. A házak általában teljesen elzártak a külvilágtól, de előfordul, hogy több épület egymás közelében áll.

Nevüket Daniel Defoe híres regényének hajótöröttje, Robinson Crusoe után kapták, aki évekig élt egy lakatlan szigeten a tengerparti kunyhójában. A robinzoni típusú szálláshelyek kiváló választások azok számára, akik érintetlen, gyönyörű környezetben, teljes csendben és nyugalomban szeretnének pihenni.


50 adriai nyaraló távol a város zajától

1. Romantikus halászkunyhó, apró, festői öböllel, Korčula szigetén

Romantikus hangulatú halászkunyhó saját mesebeli öböllel. Párok részére tökéletes helyszín egy meghitt nyaraláshoz. Horvátország gyöngyszeme.

2. Halászkunyhó nagyszerű kilátással, közvetlen lépcsővel a tengerbe, Horvátország, Hvar

Mintha egy filmben lennél! Ilyen érzés lesz a tenger mellett ébredni egy olyan szálláshelyen, ahol szó szerint csak pár lépés választ el a fürdőzéstől.

3. A nyugalom oázisa csodás panorámával, Korčula

Messze a város zajától, barátokkal vagy kiscsaláddal is átélheted a teljes kikapcsolódás élményét ebben az 5 szobás, 10 főnek is kényelmes szálláshelyen.

4. Idilli hangulat a hullámok zenéjével

Az 5 férőhelyes, vízparti Kuća za odmor Periska varázslatos kalandra csábít, melyben a modern otthon érzése keveredik a tökéletes mediterrán világgal.

5. Apartman elragadó kilátással az adriai tengerre

A tökéletes kikapcsolódás helyszíne ez az 5 fős apartman a festői Torac-öbölben, mely 10 főt tud fogadni.

6. Luxus apartman privát medencével, Horvátország

Legyen az álomból valóság! Brač szigete önmagában elbűvölő. Ez az 5 fős apartman lélegzetelállító kilátásával pedig olyan, mintha a mennyországban járnánk. Sütögess szabadtéren, és csobbanj a pezsgőfürdőben!

7. Barátságos apartman tengerre néző terasszal

A horvátországi Zadari-szigetcsoport gyöngyszeme ez a 6 fős apartman Dugi Otok-on, ahol páratlan kilátás mellett nézheted a naplementét. Ezen a robinzoni szálláshelyen ráadásul kedvencedet is szívesen látják.

8. Tengerre néző apartman a hangulatos Hvar-szigeti Toracban

Éld át a mediterrán álmot közvetlenül az öböl partján, meghitt környezetben! A 2 db 4 fős apartman ablakaiból nagyszerű kilátás nyílik majd a végtelen tengerre.

9. Öbölre néző, mesés terasz, Hvar-sziget

A House Hertában minden adott egy tökéletes kikapcsolódáshoz! Madárcsicsergés, varázslatos környezet, kristálytiszta tenger… Ez a bájos házikó csak arra vár, hogy felfedezzék. Telepedj ki a reggeli kávéddal a teraszra, és kémleld hajók után a horizontot!

10. Teraszos apartman zöld környezetben

Hamisítatlan „Robinzoni hangulat” a tenger szomszédságában, Tvrdni Dolac-ban. A barátságos apartmanoknok szabadtéri sütögetési lehetőséget is kínálnak, hogy a csillagok alatt élvezhessétek a nyár legjobb ízeit.

11. Modern és hangulatos halászkunyhó, Tvrdni Dolac

Gyönyörű, ízléses, 6 fős apartman, ahonnan a tenger lágy morajlását is hallgathatod a tengerre tekintő teraszról. Ez a szállás remekül felszerelt, így szinte biztosan ki sem akarsz majd mozdulni!

12. Stílusos tengerparti apartmanok Lavdara szigetén, Horvátország

Két, 5 fős apartman vár rád és szeretteidre Lavdara aprócska szigetén.

13. Hangulatos kőház és sós levegő

Csupán 50 méter választ el a kavicsos tengerparttól a 45 négyzetméter alapterületű Vendégház Brbinj-CDU579 látogatójaként. A két külön hálótérben összesen öten foglalhattok szállást. Ne hagyd ki! 

14. Elbűvölő halászkunyhó saját kavicsos stranddal, Lošinj

Autentikus halászkunyhó élmény vár rád ezen a helyes kis eldugott helyen, ahol saját kavicsos strandon élvezheted a lenyűgöző adriai panorámát. Itt senkit sem fog zavarni egy féktelen baráti társaság vagy a vidám gyerekricsaj.

15. Légkondis családi apartmanok Hvar szigetén

Ha kompromisszumok nélküli robinzoni szálláshelyre vágysz, ne keress tovább: ez a két, légkondival, illetve mosogatógéppel, ingyenes WIFI-vel és beltéri zuhanyzóval felszerelt apartman igazi adriai kincs. Modern, mégis otthonos kialakításuk tökéletesen zavartalan nyaralást biztosít párok, 1-2 gyerekes családok, vagy akár digitális nomádok számára az olajfák árnyékában.

16. Modern mediterrán apartmanok tengerre néző erkéllyel

A tenger és a természet közelsége teszi igazán kellemessé az itt töltött nyaralást. A 4 hálószobával és 2 fürdővel felszerelt 9 fős apartman tökéletes választás baráti társaságoknak, míg a 4 fős apartman családoknak lehet ideális.

17. Tengerre néző adriai nyaraló az egész családnak, Hvar szigetén

Többgenerációs családi nyaralást tervezel? Mutatjuk az ideális robinzoni apartmant: 4 szobás, 3 fürdős tengerre néző nyaraló (akár 8 főnek) ingyenes WIFI-vel, rengeteg térrel a közös kártyapartikhoz és családi vacsorákhoz.

18. Álomszép ház

Ennél közelebb már nem is lehetnél a tengerhez! Ez a gyönyörű ház ideális választás a strandolásra vágyóknak.

19. Robinson House Borik Pelinovik

Közvetlenül a kavicsos tengerparton magasodik a Robinson House Borik, ahol lehetőségetek lesz elvonulni a világ zajai elől. Az 50 négyzetméteres, 4 fős apartmantól nagyjából 4 km a városközpont.

20. Romantikus, tengerre néző öböl menti apartmanok, Korčula

Vérpezsdítő romantikára vágysz a béke szigetén? Ezek a robinzoni apartmanok garantáltan belopják magukat a szívedbe – különösen, ha meglátod a kilátást a teraszról!

21. Elragadó halászkunyhó Hvar szigetén, közvetlenül a tenger mellett

Ha szeretnéd a reggelid egy csendes, mesebeli öbölben, egy tengerre néző teraszon elfogyasztani, ne is keress tovább. Ez a szállás ráadásul állatbarát is.

22. Igazi mediterrán hangulatú apartmanok, közvetlenül a tengerparton, Hvar szigetén

Ezek a csodás apartmanok tökéletesen hozzák Horvátország mediterrán hangulatát. Ha szeretnél gyönyörű környezetben, önfeledten pihenni a családoddal, megtaláltad, amit kerestél.

23. Csodás, apró halászkunyhó Pašman szigetén, saját tengerparttal

 Elvonulásra vágysz? Ez az 5 fős apró halászkunyhó, saját tengerparttal, mediterrán kerttel garantáltan a kedvenced lesz.

24. Tengeri panoráma a medencéd öleléséből

A House Quercus ellenállhatatlan varázsa többek között abban a medencében rejlik, ahonnan gyönyörködhetsz a földöntúli, tengeri panorámában. Persze, ha szeretnél, 50 méterre csobbanhatsz is a sós vízben. 

25. Robinzoni apartmanok az olajfák ölelésében Pašman szigetén

Elbűvölő apartmanok, ahol a szabadtéren sütögethetsz és, ahová bármikor magaddal viheted kedvenceidet is.

26. Meseszép kőház közvetlenül a tengerparton – Ideális családi nyaraló

Pašman szigetén mesebeli kőház várja a különleges nyaralásra vágyó családokat.

27. Csodaszép családi nyaraló kilátással a tengerre, Šolta szigetén

Hangulatos terasz, kilátással a tengerre, saját tengerpart, igényesen berendezett apartmanok. Tökéletes célpont egy nyugodt családi nyaraláshoz – akár 8 főre is.

28. Luxus nyaralás a barátokkal vagy a családdal

Béreld ki a 8 fős Vendégház Žman-CDU501 épületét, ahol tökéletes feltöltődésben lehet részed a családdal vagy a barátokkal! Ez a medencés, exkluzív luxusnyaraló szenzációs álomvakációval kecsegtet. 

29. Lazítós nyaralás a parton

A légkondicionált, ízlésesen berendezett, barátságos apartmannal vár az Apartment Iva. A ház pedig mindennel felszerelt, amire csak szükséged lehet. 200 méterre található a legközelebbi étterem és élelmiszerbolt.

30. Mediterrán vendégház közvetlenül a tengerparton, Hvar szigetén

Az igazi mediterrán hangulatú horvátországi nyaraló. 8 férőhellyel, akár két családnak, vagy nagyobb baráti társaságok részére is tökéletes. Feküdj bele a függőágyba sziesztázni a teljes déli életérzésért!

31. Elszigetelt Robinzoni nyaraló Pašman szigeten

A hangulatos, 5 fős nyaralóház a gyönyörű Pašman szigeten található. Ez a két hálószobás üdülő tökéletes családok számára. Ki ne szeretne megpihenni az olajfák árnyékában, vagy elfogyasztani egy kellemes vacsorát a kerti sütőben készült ételekből? Itt csak az érintetlen természet és élővilága lesz a szomszédotok.

32. Családi nyaraló egy csodálatos öbölben, Hvar-sziget

Pihenj együtt családoddal Hvar-sziget eldugott kis völgyében, mely az Adriai-tenger csodálatos öblében helyezkedik el! A nyaralóház 3 apartmanjában akár 14 fő is elfér, tökéletes helyszín a családi események közös megünneplésére. Úszkálás a kristálytiszta tengerben, sütögetés a kertben, pihenés az olivafák árnyékában. Kell ennél több?

33. Hangulatos kis nyaraló, zavartalan környezetben, Korčula

Korčula szigetének egyik eldugott szegletében található ez a gyöngyszem, ahol pároddal elbújhattok a világ szeme elől. Ebben a gyönyörű érintetlen környezetben garantáltan nem fog senki zavarni titeket. Csodáljátok meg a naplementét összebújva minden este a házikó verandájáról!

34. Tengerparti deluxe nyaraló saját medencével, Korčula

Megtaláltuk neked álmaid nyaralásának a helyszínét! Gyönyörűszép tengerparti apartman, saját medencével, kilátással egy csodálatos adriai öbölre, érintetlen környezetben, teljes nyugalomban. Mi kellhet még?

35. Eldugott hangulatos nyaraló csodás környezetben, Telašćica

Erdővel körbeölelt nyaraló Telašćica természetvédelmi területén. Paradicsomi helyszín azok számára, akik kerülik a tömegeket, mert ezen a szálláshelyen csak az érintetlen természet lesz a szomszédod.

36. Fejedelmi panoráma a végtelen tengerre

Négyen is kényelmesen elfértek ebben az ízlésesen berendezett kuckóban, mely hangulatos, panorámás terasszal rendelkezik. Az üdülő tiszta és rendezett.

37. Mesebeli elhelyezkedés

Grillezz a hatalmas teraszon az 5 fős Vendégház Žrnovo-CDS588-ban, mely páratlan panorámával ajándékoz meg! A kényelmes kerti bútorokon pedig hátradőlve csodálkozhattok rá kilátásra.

38. Tengerre néző halászkunyhó hangulatos lugassal, Pelješac-félsziget

Egy igazi tengerparti szálláshely vadregényes környezetben, pálmafák ölelésében. A halászkunyhó jól felszerelt konyhájában finom vacsorát készíthetsz. Válaszd ezt az 5 fős robinzoni szállást!

39. Kellemes apartmanok a kavicsos strandon

Jól felszerelt szálláshelyre vágysz, ahol csak pár lépés a tenger? Megtaláltad! Ezekben a fantasztikus, horvát apartmanokban nem lesz gondod semmire.

40. Tengeri kilátás borozgatás vagy evés közben

Az 50 négyzetméteres, 6 fős, elszigetelt House Romano remekül illeszkedik a hamisítatlan robinzoni szálláshelyek sorába. A hatalmas, fedett terasz szenzációs sütögetéseknek, borozgatásoknak adhat otthont.

41. Tengerre néző bungalló privát terasszal, Hvar szigetén

Páratlan kilátás és szinte privát strand vár a Torac-öbölben, Hvar szigetén ebben a Robinzon stílusú apartmanban. A szálláshely saját parkolóhellyel rendelkezik és állatbarát, az öböl védettsége pedig igazi paradicsom a kutyások és nagyobb gyermekkel érkezők számára is.

A bungallóban 6 fő tud megszállni, 2 hálótérben. A felszereltség része az ingyenes wifi, a konyhasarok (főzési lehetőséggel) és a hűtőszekrény. Az estéket a privát teraszon élvezhetitek.

42. Tornácos halászkunyhó közel a homokos tengerparthoz, Horvátország

Igazi romantikus búvóhely a nyugodt adriai pihenéshez! A nyaralóház Stativalon található a Kornati-szigetcsoport egyik nyugodt szigetén. Közvetlen parti, a tengertől kb. 20 m távolságra van.

Külön előny, hogy a szálláshelyhez legközelebb eső strand homokos, így tulajdonképpen privát partszakasz is „jár” a mediterrán nyaralóhoz. Az árnyékot a zöldekkel befuttatott mediterrán tornác biztosítja. Hűtővel, tűzhellyel felszerelt konyhasarok áll rendelkezésre.

43. Tengerre néző nyaralóház Vis szigetén

Megtaláltuk a tökéletes nyaralás helyszínét! Ez a stílusos, állatbarát üdülőház az egyik kedvencünk! A szálláshely Oključna lankás dombjain található, Vis szigetén, távol a nyüzsgő város zajától. A apartmanban 4 fő tud megszállni egyszerre.

Jól felszerelt konyha, stílusosan berendezett, légkondicionált szobák és mediterrán lugas várja a vendégeket, ahol teljes nyugalomba merülve borozgathatsz a teraszon.

44. Vidám halászkunyhó a tenger mellett, Dugi Otok

A Zadari-szigetcsoport legnagyobb szigetén, Dugi Otokon található ez a rejtett nyaraló, amely az adriai halászkunyhók hangulatát idézi. Közel van a tengerhez, így biztosan érezheted reggel a teraszra lépve a sós víz illatát. Kiváló strandolási lehetőség sétatávolságban, apróbb kavicsos stranddal és kiépített mólóval.

Az apartman letisztult, mégis kényelmes, kiváló pihenőhely 4 fős családok vagy baráti társaságok számára. Kisállatokkal érkező vendégeket is szívesen fogadnak. A kertben olajliget és kerti grill is található, így barbecue partit is tarthatsz.

45. Családi nyaraló a tenger és az erdő ölelésében, Hvar

Ez a 3 tágas apartman Pobij településen található Hvar szigetén, zöld környezetben. A domboldalban fekvő teraszról meseszép kilátás nyílik a tengerre. A csendes, nyugodt öbölben sziklás és kavicsos partszakasz is akad.

46. Robinzoni szálláshely a javából

A kényelmes és tágas, több mint 80 négyzetméteres üdülőházban 2 külön hálótérben tölthetitek az éjszakákat – 50 méterre a víztől. Az 5 főnek alkalmas, extra nagy ház kiválóan felszerelt. 

47. Álomba illő, mesebeli kőházikó

A Pašman-szigetek igazi ékessége ez remekül felszerelt, ízlésesen berendezett, komfortos kőház, melybe garantáltan egyből beleszeretsz majd. A szálláshelyen grillezni is lehet. Ha pedig fagyit majszolnál, a mélyhűtőben nyugodtan tárolhatod az ételeidet.

48. Mediterrán ház fantasztikus panorámával az Adriára

Nyaralj Brač szigetén ezen a kivételes robinzoni szálláshelyen! A villa domb tetején található egy olajfa ligetben, így mesés kilátásod lehet a tengerre.

A bohém, tengerész stílusban berendezett tágas és világos apartman nyugodt pihenések helyszíne lehet, míg a hatalmas terasz alkalmas napozásra és délutáni koktélpartikra egyaránt. A szálláshelyhez saját, privát parkoló is tartozik.

49. Parti ház a lombok árnyékában, a természet szerelmeseinek

A Dumboka öbölben, Dugi Otok félreeső szegletében található ez a 4 fős part menti nyaraló, zöld környezetben. A természet szeretete a belső kialakításban is tetten érhető: egyszerű, letisztult stílus és fagerendák köszönnek vissza. A tengertől szinte csak pár lépcsőfok választ el!

Az apartmanban felszerelt konyha vár, grillezési lehetőség elérhető, ágyneműt pedig biztosítanak. A szálláshely állatbarát, örömmel fogadja a kisállattal érkezőket is.

50. Családi halászkunyhó panorámás terasszal, a tenger mellett

Ha zavartalan adriai panorámára vágysz, mutatjuk a tökéletes szállást Hvar szigetén! A tengerre nyíló kilátást az apartman saját teraszán élvezheted. Ez a modern apartman 5 fő számára is ideális, így tökéletes helyszín egy családi nyaraláshoz.

A ház előtt közvetlen sziklás a partszakasz, de a Lučica öbölben gyönyörű, kavicsos strand is található, ahol a gyermekes családok a leggyakoribb vendégek.

Horvátország igazán különleges és elérhető úti cél. Ha érdekelnek további gyönyörű apartmanok, ezt a cikket se hagyd ki >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version