Site icon Szallas.hu Blog

TOP 7 legjobb magyar sípálya – itthon is élvezheted a téli sportokat!


Hasítani a lejtőn, gyönyörködni a havas tájban, beülni egy forró italra a hüttébe… Valljuk be, a síelés ugyanúgy kell télen, mint a strandolás nyáron. Nem is feltétlenül kell külföldre menni érte! Az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettek a magyar sípályák fejlesztésére, nőtt a választék és javult a pályák minősége is. Meglátjátok, itthon is lehet jókat csúszni, akár síelés, akár snowboard vagy szánkózás a terv. A téli sport szerelmeseinek: a 7 legjobb magyar sípálya!

TOP 7 legjobb magyar sípálya az egész családnak

Egy kiadós síelés Magyarországon is lehetséges, nem kell órákat utazni a határon túlra – mutatjuk a kínálatot!

TOP 7 legjobb magyar sípálya

Eplényi Intersport Síaréna: a leghosszabb és legnépszerűbb sípályák Magyarországon

Ha ti is azok közé tartozok, akiket frusztrálni szokott, hogy 10 percig kell felvonózni, aztán 3 perc alatt leér az ember – irány az eplényi sípálya, mert itt húzódik a leghosszabb, megállás nélkül síelhető szakaszunk. Amellett, hogy a pályák viszonylag hosszúak, a kiváló karbantartásnak hála nagyon jó minőségűek is. Az sem baj, ha felszerelés nélkül érkeztek, itt tudtok kölcsönözni, és síszervíz is rendelkezésetekre áll. Nem mellékes bónusz, hogy a parkolás ingyenes, és a hóágyúknak köszönhetően itt a leghosszabb a szezon. Nagy kedvenc még az esti, kivilágított lesiklás és a napozóterasz is, ahol jó időben süttethetitek magatokat!

Apartmanok és vendégházak Eplényben >>

Felvonó Eplényben

Mátraszentistván: igazi családi síparadicsom

A csaknem 10 hektáron elterülő mátraszentistváni síparkban lényegében minden van, a panorámától kezdve a hócsúszdaparkig. Az egészen kicsik igénybe vehetik a síóvodát és a tanulóliftet, a nagyobbak számára pedig meredekebb pályák is akadnak. Külön vonzereje a helynek, hogy gyönyörű erdei környezetben csúszhattok. A síparkot korszerű technológia és sok-sok szolgáltatás jellemzi, valamint hóágyúzzák, és éjszakai kivilágítás is van.

Itt találjátok a mátraszentistváni és környékbeli szállásokat >>

Mátraszentistváni Sípark

Kékestető Sícentrum: csússzatok Magyarország legmagasabb pontjáról!

Bár a Kékestető nem egy Alpok, mégis hazánkban a kékestetői pályarendszer az, ami a leginkább hozza az alpesi hangulatot. Ez részben annak köszönhető, hogy mégiscsak Magyarország legmagasabb pontjáról hasíthattok lefelé! Ráadásul itt található a 2. leghosszabb lesiklószakaszunk is. Éttermek és szállások bőven vannak, illetve alpesi hangulatú bárokban tudtok pihenni és melegedni. Van éjszakai lesiklás is, de a motorosszán-túra is népszerű program.

Szállások a sícentrum mellett Gyöngyösön >>

Oktatópálya a Kékestetőn

Visegrád-Nagyvillám: a legszebb fekvésű, panorámás síterepünk

Nem lehet rossz úgy síelni, hogy közben a Duna és a Fellegvár látványa tárul elénk, ugye? A visegrádi terep elsősorban kezdőknek ideális, az enyhe lejtésű és széles pályáknak köszönhetően. De nem csak síelni lehet ám – ha csak a száguldás a fontos, az eszköz már mellékes, próbáljátok ki a bob-vagy szánkópályát. Mivel van műpálya és hóágyúznak is, így kevés hó esetén is szuper választás. 

Itt találjátok az összes visegrádi szállást >>

Kivilágított esti síelés Visegrádon

Bánkúti Síklub: A Bükk büszkesége

A Bánkúti Síklub a Bükki Nemzeti Park legszebb és legmagasabb részén terül el, jobbnál-jobb túraútvonalakkal körülvéve. Magyar viszonylatban a bánkúti pályarendszer egészen nagynak és komplexnek számít, tanulótól a profiig mindenki megtalálja a magának való pályát. Van oktatás, kölcsönzés, és esti kivilágított sízés is. Ha pedig a sífutás vonz, ez a legjobb terep rá Magyarországon!

Szállások a bánkúti sípályák közelében >>

Zempléni Kalandpark, Sátoraljaújhely: ahol hó nélkül is síelhettek

Ha nem szeretnétek, hogy az időjárástól függjön a síelés, menjetek biztosra a Zempléni Kalandparkban! A zempléni az ország legnagyobb kalandparkja, amelynek sípályái a Magas-hegyről indulnak lefelé. Itt található az ország leghosszabb és legszélesebb műpályája is, ami minden évszakban síelhető. Ha ennyi nem lenne elég a téli sportokból, ejtsétek útba a libegő állomásánál lévő jégkorcsolyapályát, vagy barangoljátok be Magyarország első és egyetlen símúzeumát is.

Szállások Sátoraljaújhelyen >>

Sípálya a Zempléni Kalandparkban

Dobogókő: Az első magyar sípálya, a fővárosiak kedvence

Nem mondhatni, hogy a dobogókői sípálya a legújabbak közé tartozik: a téli sport kedvelői már 1923-ban felavathatták a lejtőt, ugyanis ez volt a legelső sípályánk! Mivel közel van Budapesthez, így főleg a régióból érkezők szeretik, de a szuper környezet miatt másnak is érdemes kipróbálnia. A meredekebb részeket enyhébb szakaszok váltják, a hegytetőn pedig a hangulatos, Makovecz Imre tervei alapján épült Zsindelyes Vendéglő melegkonyhája vár.

Dobogókői szállások >>

Panoráma a Dobogókői Sícentrumtól

Ugye, hogy itthon is van bőven opció a téli sport szerelmeseinek? A havas táj, a karbantartott pályák, és a hangulatos hütték elérhető közelségben várnak! Foglaljatok bármely sícentrum szomszédságában >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version