Site icon Szallas.hu Blog

TOP cukrászdák a Balaton körül


Egy szelet levendulás krémes, egy gombóc körtés fagylalt és egy csésze forró kávé nélkül el sem tudod képzelni a balatoni kikapcsolódást? Mutatjuk, melyek azok a cukrászdák a Balaton körül, ahol fenséges ízek mellett élvezheted a balatoni szellő simogatását, akár az északi, akár a déli parton nyaralsz. Ne törődj a huncut kilókkal, ez kihagyhatatlan kaland lesz! 

Péklány Kézműves Pékség, Balatonfüred

Adalékmentes alapanyagokból szeretnél mennyei pékárút fogyasztani a Balaton partján? A Péklány Kézműves Pékség Balatonfüreden vízből, lisztből és sóból, valamint szeretetből készülnek a varázslatos kenyerek 32-36 óra alatt. A legminőségibb hozzávalók kerülnek a péksüteményekbe, amiket családi receptek alapján készítenek mindennap a vendégek nagy örömére.

Olyan különleges kenyereket is megkóstolhattok a helyszínen, mint a tökmagos, a hagymás, a diós, vagy a zsályás. Kóstoljátok meg a kínálatban található finomságokat, igyatok hozzá egy kávét vagy egy teát és élvezzétek a balatoni hangulatot! A közelben található buszmegálló és fizetős parkoló is, így érkezhettek tömegközlekedéssel vagy saját autóval is. 

Péklány Kézműves Pékség

Szállások a közelben:

Muskátli Apartmanok Balatonfüred

Ha egy tágas, világos, teraszos, hangulatos apartmant keresel a balatoni tartózkodásodhoz, akkor válaszd Muskátli Apartmanokat Balatonfüreden! Gyönyörű kilátás nyílik a szállásról hazánk legnagyobb tavára, valamint egy hatalmas kert is tartozik a vendégházakhoz, ahol tárcsázhatsz, vagy akár bográcsozhatsz is. Családoknak és baráti társaságoknak ideális!

Hotel Margaréta Balatonfüred****

Prémium minőségű pihenésben lehet részed, ha a Hotel Margarétába foglalsz szállást Balatonfüreden. Ez a szállás különböző wellness szolgáltatásokkal, drink bárral, kerti medencével, napozóágyakkal, valamint babaholmikkal várja az itt megszálló vendégeket, akik eltölthetnek egy felejthetetlen nyaralást az egyik legszebb balatoni üdülőhelyen.

Geleta Cukrászda, Balatonlelle 

Ha a balatonlellei Geleta Cukrászda kínálatából szemezgetsz, számíts rá, hogy különleges ízek és a szivárvány összes árnyalatában pompázó sütemények, illetve fagylaltok várnak. A kiváló minőségű alapanyagoknak köszönhetően a krémes, gyümölcsös és sós sütemények, a tortaszeletek, a házi készítésű csokoládék és lekvárok is édes élményt garantálnak. 

Akár a hagyományos ízeket, akár az aktuális trendeket részesíted előnyben, a Geleta Cukrászdában nem fogsz csalódni, a Triász nevű fagyijuk 2012-ben még az Év fagylaltja címet is elnyerte. 

Meseszép sütemények Balatonlellén

Eltöltetnél pár napot Balatonlellén? Ide bátran foglalhatsz:

Olivér Apartmanház Balatonlelle

Válaszd a Balatonlelle központjában található 4 apartmanból álló, klimatizált Olivér Apartmanházat, amely tökéletes lehet nagyobb társaságnak vagy családnak a nyárra. Az új építésű házban modern berendezés, amerikai konyhás nappali vár, a hozzá tartozó kertben pedig egy kerti kiülő és egy jakuzzi is a kényelmedet szolgálja majd. Pihenj egy nagyot és válaszd idén Balatonlellét!

RONI Apartman Balatonlelle

A strandoktól 10 perc sétára fekszik a RONI Apartman Balatonlellén, ahol csendes környezetben pihenhetsz. Az igényesen kialakított tetőtéri apartmanban pihenni vágyó családok és baráti társaságok is megszállhatnak. Egyszerre 4-5 ember tud kényelmesen kikapcsolódni a szép, tiszta, kényelmes vendégházban.

Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő

Balatoni fagylalt nélkül nem lehet teljes egy balatoni nyaralás, a Florida Fagyizó pedig igazi kuriózum a mennyei ízek és a színes fagylaltválaszték miatt. 

A hársmézzel, karamellizált mandulával és almával készülő, Mézesem nevű fagylaltjuk tarolt a 2021-es Balaton Fagyija versenyen, de a többi íz is azonnal belopja magát a szívedbe. Még a fagylaltos pult is olyan, mint egy izgalmas festmény. Akár a családdal, akár a barátokkal utazol Balatonmáriafürdőre, a Florida kihagyhatatlan úti cél! 

Mennyi, krémes fagylaltok Balatonmáriafürdőn

Pihenj meg Balatonmáriafürdőn:

Szenilla Apartman Balatonmáriafürdő

A város egyik csendes utcájában található a Szenilla Apartman, amely egy 8 lakásos társasház földszintjén, saját kerttel rendelkezik. Két hálószoba és egy nappali szolgálja majd a kényelmedet a nyaralásod során, emellett pedig egy nyugágy és egy kertibútor garnitúra is fellelhető a kertben. Ismerd meg ezt a kedves Balaton parti várost és kapcsolódj ki a családdal együtt!

FloraBella Apartmanház Balatonmáriafürdő

Szintén egy 8 lakásos társasházban található a FloraBella apartmanház Balatonmáriafürdőn, csak ez tetőtérben. Modern berendezéssel, amerikai konyhás nappalival és egy kedves kis terasszal lesz teljes a pihenésed. A közelben található étterem és kávézó is, így gyalogszerrel is megismerheted a Balatont és a környékét. 

Nosztalgia Fagyizó, Fonyód 

Örömmel ugrasz fejest a kulináris kalandokba, és kíváncsian várod, milyen íze lehet a kapros, mentás, bazsalikomos, vagy éppen a bodzás fagylaltnak? A fonyódi Nosztalgia Fagyizó kézműves fagylaltjai nagyrészt régi receptek alapján készülnek, az ízek évről évre visszacsalogatják a vendégeket. 

A kínálatban megtalálhatóak a hagyományos tejes és vizes fagylaltok is, a vizes változatok tejmentesek, ráadásul a fagyizóban glutén- és laktózmentes fagylaltok közül is választhatsz. 

Nosztalgikus hangulat, rendhagyó ízek

Fonyódi kikapcsolódáshoz: 

Margó Apartmanház Fonyód

Akár 10 fő számára is tökéletes kikapcsolódást nyújthat a Margó Apartmanház Fonyódon. A hatalmas udvaron játszhatnak a gyerekek, amíg a család többi tagja a teraszról figyelve pihenheti ki a munka fáradalmait. A kétszintes házban összesen 5 db kétágyas szoba található így együtt, de mégis elszeparálva nyaralhatsz.

Strand Apartmanok B7 Fonyód

Ha közvetlenül a Balaton partján képzeled el a nyaralásod, akkor válaszd a B7 Strand Apartmanokat Fonyódon! A teljesen felszerelt szállás 2 kilométerre található a városközponttól, így egy könnyed séta után gyorsan elérheted azt. Élvezd a gyönyörű, badacsonyi panorámát a családdal és pihenjetek egyet közösen!

Cafe Maran, Siófok 

Ha igazi kávérajongó vagy és a kedvenc balatoni városod Siófok, a Petőfi sétányon található Café Maran biztosan az egyik kedvenc balatoni kávézód lesz. A Café Maran valódi kávékülönlegességeket kínál a vendégeknek, így garantáltan nem kell csalódnod a minőségben, ráadásul a coffee art világához is közelebb kerülhetsz.

Érdemes az étlapot is böngészni, mert a kávéd mellé olyan szendvicset vagy péksüteményt választhatsz, amelynek már a puszta látványa is gasztroélmény. A látogatás előtt vedd figyelembe, hogy a kávézó csak hétvégén tart nyitva.

Rendhagyó balatoni kávézás Siófokon

Irány Siófok:

Balaton Colors Beach Hotel Siófok***

Ez a kis családias, Balaton parti szálloda sok szeretettel várja a kikapcsolódni vágyó családokat! Közvetlenül a kedvelt újhelyi strand mellett található, valamint a belváros sincs 1,5 kilométernél messzebb. Számtalan szolgáltatást élvezhetsz a helyszínen, valamint akár félpanziós ellátást is kérhetsz a foglalásodhoz.

Juhar Apartmanház Siófok

A Juhar Apartmanház Siófokon kedves szállásadókkal csendes környezetben várja azokat, akik élvezni szeretnék a balatoni hangulatot. Mindössze 15 perc sétával elérhető a belváros, így esténként megismerhetitek a nyüzsgő mindennapokat. Elsősorban családokat és nyugodtabb baráti társaságokat várnak, akik kikapcsolódásra vágynak.

Bubistro Specialty Coffee, Szántód

A déli part egyik legjobb kávézó-bisztrója a Bubistro Specialty Coffee, amely hatalmas kedvenced lesz, ha a brunch szerelmesei közé tartozol. A kutyabarát kávézó teraszán ülve új értelmet nyer a balatoni kávézás fogalma. Ha az úti célod Tihany, itt akkor is meg kell állnod egy kávéra, esetleg szálas teára, a fő attrakció azonban egyértelműen a The Barn kávé.

Az ételek legalább olyan ízletesek, mint a kávék, az itáliai paninik, a francia crossiant-ok, és a kakaós csigák tárt karokkal várnak, ráadásul mindenmentes sütemények közül is választhatsz. Április 1-től hétvégente várják a kávézni vágyókat, azonban látogatás előtt érdemes felkeresni a Facebook oldalukat, ugyanis a nyitva tartás változhat.

Kutyabarát bisztró Szántódon

Itt pihenhetsz Szántódon:

Kárpáti Apartman Szántód

2 perc sétára található a Rigó utcai szabadstrandtól a Kárpáti Apartman Szántódon. Egy keleti fekvésű napozóteraszon és egy nyugati fekvésű erkélyen élvezheted a jó időt, és az autód miatt sem kell aggódnod, amivel egy zárt parkolóba állhatsz. Innen könnyen megismerheted a Balaton többi részét is, közel van Tihany, Siófok és a Kőröshegyi Völgyhíd is!

Kárpáti Apartman Szántód

Tukán Apartman Szántód

Csendes, nyugodt helyen, kényelmes ágyakban pihenheted ki a munka fáradalmait, ha a Tukán Apartmant választod Szántódon. Élvezd a balatoni panorámát a teraszról, vagy használd a privát strandot, ami a szálláshoz tartozik. Fejedelmi kikapcsolódásban lehet részed, ha ide foglalsz!

La Téne Desszertműhely & Kávéház, Badacsonytomaj 

Badacsony tavasztól őszig népszerű a turisták körében, a La Téne Desszertműhely pedig nem okoz csalódást azoknak, akik minőségi kávéra és helyben készült süteményekre vágynak. 

A Desszertműhelyben a karamellás briós és a mandulás croissant éppen olyan jó választás, mint az újhullámos costa ricai kávé, vagy a kézműves fagylalt. Egy nyári randevút és egy családi kikapcsolódást is izgalmasabbá tesz a badacsonyi kávéház színes palettája. 

Friss kávé és sütemény Badacsonytomajban

Badacsonytomaj szállásai téged várnak:

Nobilis Vendégház Badacsonytomaj

Ha mindig is vágyad volt egy régi présházban megszállni, akkor ez most teljesülhet, ugyanis a Nobilis Vendégház korábban ilyen formában működött. A ház kétszintes, összesen 5 hálószobával rendelkezik, így egy nagyobb baráti társaság is kényelmesen elfér. A helyszínen lehetőséged van bográcsozni, szalonnát sütni és tárcsán sütni-főzni, de étterem és élelmiszerbolt is található 1 kilométeren belül.

Badacsony Kincse Vendégház Badacsonytomaj

Központi elhelyezkedésének köszönhetően a Badacsony Kincse Vendégház tökéletes szállás lehet azok számára, akik szeretnének a Balaton közelében kikapcsolódni. A hatalmas teraszon együtt pihenhet a család, ha pedig pancsolni támadna kedved, a Balaton mindössze 10 percnyi kényelmes sétával könnyedén elérhető.

The Rusty Coffee Box, Balatonakarattya

Nem is kell annál pihentetőbb élmény, mint amikor a kávédat úgy kortyolgatod, hogy közben a Balaton panorámája mosolyog rád. A Rusty Coffee Box olyan kávéélménnyel ajándékoz meg, amely újra és újra visszacsalogat a balatoni kávézóba, amely modern külsővel és mesés ízekkel várja vendégeit.

Az egyedi, minőségi kávékínálatban olyan kávéfajtákkal találkozhatsz, mint a chai latte, batch brew, cold brew vagy cortado, de a frissítő ZUZMO italt is érdemes megkóstolnod, ha Akarattyán jársz.

Panorámás kávézás Balatonakarattyán

Tölts el pár napot Balatonakarattyán:

Két Fenyő Vendégház Balatonakarattya

Ez a kényelmes apartman rendkívül tágas, 7 személy kényelmes pihenhet benne a nyár folyamán. Balatonakarattya csendes részén fekszik, mindössze 900 méterre a magasparttól. Tökéletes lehet családok és baráti társaságok számára, de akár párok is megtalálhatják a számításaikat ezen a kiváló helyszínen.

MaZso Vendégház Balatonakarattya

Tölts el pár kellemes napot Balatonakarattyán a Mazso Vendégházban, ahol egy 7 személyes jakuzzi is a kényelmedet szolgálja. Koncentrálj a pihenésre ezen a mindent kielégítő helyen, ahol egy rendkívül rugalmas és kedves szállásadó lesz a segítségedre.

G&D Kézműves Cukrászda és Pékség, Balatonkenese 

A Szó-testvérek, Gellért és Dániel különleges cukrászdája és péksége olyan kenyér- és süteménycsodákkal várja a helyi vendégeket és a kirándulókat, amiért érdemes sorba állni Balatonkenesén. 

A G&D Kézműves Cukrászda és Pékségben cukrászsütemények, bonbonok és fagylalt is kapható, a cukrászda ideális választás számodra, ha jókat beszélgetnél egy csésze forró kávé és egy fenséges kakaós csiga társaságában.

Provence hangulat, csábító finomságok (Kép: G&D Kézműves Cukrászda és Pékség Balatonkenese Facebook oldala)

Balatonkenese várja a pihenni vágyókat:

R&R Vendégház Balatonkenese

Közel a Balaton partjához és a balatonkenesei látnivalókhoz található ez a tágas Vendégház, amely egész évben várja a látogatókat. Az ház kialakítása az itt tartózkodó vendégek kényelmét szolgálja, a kedves házigazda pedig minden kérdésedre választ ad rövid időn belül.

Titkoskert Kenese Vendégház Balatonkenese

Egy kedves kis parasztház, közel a városközponthoz a szíved vágya? Akkor keresd fel a Titkoskert Kenese Vendégházat Balatonkenesén, ahol teljes felszereltség mellet élvezheted a pihenésed.

A kerti főzésre alkalmas bogrács és tárcsa gázzsámollyal és faszénnel is használható. Az apartmanban található szobákat hotel minőségű ágyakkal és régi bútorokkal rendezték be, hogy a kikapcsolódásod még teljesebb legyen.

Móni Süti Cukrászda, Gyenesdiás

Az édesszájúak körében igazi zarándokhely a Móni Süti Cukrászda Gyenesdiáson, ahova Sütis Móni mennyei süteményei csalogatják a vendégeket. A balatoni cukrászda nemcsak az ízekkel, hanem a színekkel is egyedi élménnyé varázsolja a falatozást, a tortaszeletek, piték és aprósütemények megkoronázzák a balatoni nyaralást.

A macaron, a rugelach és a kovászos babka nagy népszerűségnek örvendenek, akárcsak a házi szörpök, ráadásul a paleo sütemények liszt-, cukor- és tejmentesek. 

Színes süteménykínálat Gyenesdiáson

Gyenesdiás várja vendégeit:

Green Garden Vendégház Gyenesdiás

Töltsd családias hangulatban a pihenésed Gyenesdiáson a Green Garden Vendégház falai között. A három hálószobában könnyedén elfér egy nagyobb család is, de akár baráti társasággal is megszállhatsz itt. Szinte minden nevezetesség sétatávolságra van, így könnyedén megismerheted ezt a várost!

Horváth Apartman Gyenesdiás

A Keszthelyi-hegység lábánál fekvő rusztikus hangulatú, különleges klímájú bioház három hálószobával várja a vendégeit. Az apartmanhoz tartozik egy nagy kert, ahol csendben és nyugalomban pihenheted ki a hét során felhalmozott fáradalmakat. A közelben lévő erdőben nagyokat túrázhatsz, a településen pedig két családbarát strand is könnyedén a kikapcsolódásod szolgálhatja.

Várkávézó, Szigliget

A legendás szigligeti Várkávézó nem hiányozhat a balatoni TOP cukrászdák sorából, a vár tövében található vendéglátó egység országosan ismert természetes alapanyagokból főzött fagylaltjainak köszönhetően. 

A balatoni panoráma mellé igazán könnyű választani a 16 féle fagyi közül, amelyek egytől-egyig adalék- és gluténmentesek. A tökmagfagyi, a kéksajtos fagylalt és karamella mellett a dinnye, a körte és a banán is igazán népszerű. A vegán étrendet követők sem fognak csalódni, valamint azok sem, akik a frissen főzött kávé mellé egy kis tortára vágynak. 

Szigligeti fagylalt színes választékban

Szigligeti kikapcsolódás:

Pupos Apartman Szigliget

A Szigligeti vár közelében található ez a csendes kis szállás, ahol mindenki meglelheti a nyugalmát. A kedves szállásadó rendkívül rugalmas, segít az útba igazításban, vagy ha bármilyen kérdésed lenne a környékkel kapcsolatban. A jól felszerelt apartmanban 6 fő fér el kényelmesen, de egy pótágy és egy utazóágy elhelyezése is lehetséges, ha nagyobb társasággal érkeznél.

Nyugalom Szigete Vendégház Szigliget

Töltsd a nyaralásod Szigligeten, ahol a Nyugalom Szigete lesz a te szállásod. A ház a Balatontól 600 méterre található, a Királyné szoknyája domb, Kamonkő sziklái és a szigligeti kiskápolna között. Egy hangulatos lugassal egészítették ki a teraszt, ami mellett egy grillezőt és egy bogrács tűzhelyt is használatba vehetsz.

Apátsági Rege Cukrászda, Tihany

Az Apátsági Rege Cukrászda Tihany egyik legizgalmasabb színfoltja, a cukrászda teraszán ülve a színes választék mellett a panorámát is biztosan szeretni fogod. A házi sütemények mellett a meleg ételekkel is érdemes szemezni, a levendulás fogasfilé és a halászlé minden évben nagy kedvenc. 

Ha ezután még megeszel egy szelet házi csokoládétortát vagy levendulás krémest, garantáltan mosolyra görbül majd a szád, akárcsak a málnás sütitől, amely a paleo konyha kedvelőit is lázban tartja. 

Szendvics és szörp Tihanyban

Tihanyi pihenés:

Esz-Ti Apartman Tihany

Tihany üdülőövezetében található ez a remek vendégház, ahol 3 külön bejáratú apartmant vehetsz igénybe. A kertben lehetőség van sütögetésre és bográcsozásra is, valamint apartmanonként egy parkolóhely is biztosított. Használd ki a remek elhelyezkedést és ismerd meg Tihanyt közelebbről is.

Enikő Apartman Tihany

Fedezd fel Tihany szépségeit egy hétvége alatt! Szállj meg az Enikő Apartmanban a családdal és élvezzétek együtt a meseszép panoráma és kellemes környezet adta lehetőségeket. A szállásadó rendkívül kedves, a tágas térben pedig kényelmesen elférhettek akár öten is.

Enikő Apartman Tihany

Vedd a kezedbe a listánkat, készíts útitervet, és kóstold végig akár az összes Top balatoni cukrászda kínálatát! Ha mindez nem elég, akkor látogass el a balatoni kézműves pékségekbe is >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version