Site icon Szallas.hu Blog

Íme a 8 legjobb reggeliző és brunchozó az országban


Azt mondják, a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ha pedig más készíti el helyettünk, akkor tényleg maximálisan felértékelődik. Ezt az alapigazságot felfedezve egyre több ízorgiát kínáló, reggelire specializálódott hely nyit az országban. Ezekből a reggelizőkből és brunchozókból hoztunk nektek most egy válogatást.  

TOP reggelizők Budapesten

1. Törökméz, Budapest

Francia, olasz és magyar alapanyagok, gőzölgő kávé és isteni sütik. Ez a Törökméz Budapesten. A bájos, eldugott budai helyen megtalálható minden, ami szemnek és szájnak ingere. A fantasztikus ételek mellett ugyanis a designra sem lehet panasz. A családias hangulatú helyre nem csak reggelizni érdemes betérni, hanem ha későn ébrednénk, akkor az ebédet is megejthetjük itt.

2. Freyja, Budapest

Van, aki sósan szereti, van, aki inkább édesen. Egy isteni croissant valószínűleg képes mindenkit elcsábítani. Főleg, ha dán receptúra szerint készül, roppanós tésztával és 27 gyönyörű réteggel, ahogyan a Freyjában is sütik. Az itt kapható vajas, illatos croissant-ok magukban is meseszerűek, de ezen a csodahelyen szezonális alapanyagokból, édes és sós változatban is megkóstolhatod őket.

TIPP: A Freyját nem csak Pesten, hanem Budán is megtaláljátok. 

3. Zoska, Budapest

Ha az Astoria közelében ébredsz, akkor ne hagyd ki a Zoskát. Folyamatosan változó étlapjukat  úgy állítják össze, hogy mindenki megtalálhassa rajta a számítását. Azok is, akik a hagyományosabb ízvilágra vágynak, de azok is, akik mernek kísérletezni. Így kerülhet az asztalodra náluk a klasszikus rántotta, de akár sütőtökkrémmel, tökmaggal, mozzarellával, karamellizált lilahagymával felturbózott szendvics is. 

Ébredj vidéken! – TOP vidéki reggelizők

4. Creppy Palacsintaház, Miskolc

Az igazán későn kelőknek a Creppy elképesztő palacsintakínálata nyújt alternatívát egy késői reggelire Miskolcon. A délben nyitó ház a helyiek és a turisták nagy kedvence, hiszen ők még egy vörösboros marhapörköltet is képesek palacsintával megbolondítani. Folyamatosan megújuló étlapjukon rengetegféle egyedi készítésű, speciális palacsinta mellett a hagyományos típusokat is megtalálod.

5. Kelesztő, Szeged

A déli országrész otthonos hangulatú reggelizője a szegedi Kelesztő. A barátságos berendezésű helyen nemcsak bent, hanem kint, az árnyas fák ölelésében is eltöltheted a nap első étkezését. De még a másodikat is, hiszen az isteni reggelik mellett ebédmenüvel is készülnek. Asztalt foglalni viszont érdemes, főként szombatonként, mert a hely viszonylag kis alapterületet ölel fel.

És mit kóstolj meg az étlapról? A Magyaros Reggeli fantázianéven futó kolbászos, császárhúsos mennyei ételt például kovászos uborkával és foszlós kenyérrel kínálják, de a croque is izgalmas lehet az alapjául szolgáló kovászos toast miatt.

TIPP: A hely jelenleg szerda és szombat között tart nyitva. Az érvényes nyitva tartásról tájékozódjatok előzetesen!

6. Reggeli, Pécs

Ha nem csak enni szeretsz, hanem fontos számodra a fenntarthatóság, akkor a pécsi Reggeli lesz a te helyed. A zero waste működésre törekvő helyen a reggeli többnyire helyi termelők finomságaiból készül, az étlapjukat pedig mindig a szezonalitáshoz igazítják, és az elvitelt kérheted komposztálható dobozban is.

Ez az étterem a vegáknak és a gluténérzékenyeknek is tud alternatívát nyújtani. Ehetsz itt gluténmentes bundáskenyeret, vagy tofuból készült rántottát is. 

7. Morgen, Győr

A győri Morgen 2019 óta nyeri el az év boltja címet, amely a város egyik legjobb elviteles reggelizőhelyévé teszi. Nyolcfajta saját készítésű klasszikus és prémium szendviccsel várnak mindenkit, amelyeket isteni kávékkal is párosíthatsz.

Ezen a helyen még arra is lehetőséged van, hogy csomagolásmentesen kérd a reggelid, ami azt jelenti, hogy termoszban és egyedi szendvicszsákban kapod meg az általad választott finomságot.

TIPP: Ez a hely a hajnali pacsirtáknak is kedvez, ugyanis már reggel 6-kor kinyit.

8. Jóreggelt, Debrecen

Debrecen egyik hagyományos reggelizőhelyét a Péterfia utcában találod. A hely házi készítésű bageles szendvicsekben kifejezetten erős, de akik kedvelik az egyszerűséget, azoknak is megér egy pillantást. Ha erre jártok, mindenképpen ugorjatok be.

Ha úgy döntenél, hogy minden nap másik városban szeretnél ébredni és reggelizni, ne aggódj! Mi szállást biztosan tudunk hozzá mutatni neked >>

Szállásajánlónk egy különleges gasztrokaland mellé 

A történelmi belvárosban, újragondolt környezetben: Soho Apartmanház, Győr

Karnyújtásnyira a látnivalóktól: Ciszterci Ház, Pécs

A fürdő közvetlen közelében: Aqualiget Apartmanház, Szeged

Saját játszótérrel: Euro Panzió, Debrecen

Pezsgőmedencével és szaunával: City Hotel Miskolc ****

A reggeli után édességtúrára is invitálunk. Ismerd meg az ország TOP 5 + 1 cukrászdáját >>

(Képek: Szallas.hu, facebook.com, shutterstock.com)


Exit mobile version