Site icon Szallas.hu Blog

Bűnös élvezetek a TOP balatoni strandbüfékben – szaftos hamburgerektől a ropogósra sült hekkig


Brutális burgerek, slágergyanús hekkek, strandolós lángosok, töltelékben dúskáló palacsinták és újragondolt, magyaros bisztrófogások a főszereplői azoknak a kiváló vendéglátóhelyeknek, melyeknek szinte lehetetlen ellenállni. Engedjetek a kísértésnek és térjetek be velünk a legtutibb strandbüfékbe! 

Megfűszereznétek a balatoni látnivalókat és programokat egy kis gasztrotúrával? Akkor ne habozzatok, mert a tökéletes nyaraláshoz bizony a pompás ízek is hozzátartoznak! Ezúttal nagyító alatt mutatjuk meg nektek a TOP strandbüfék sava-borsát!

TOP balatoni strandbüfék

1. Éhségűző halételek: Aszófői Halsütő, Aszófő

A Tihanyi-félsziget kapujában, a 71. számú főút mentén bukkanhattok rá az egész évben nyitva tartó Aszófői Halsütőre, ahol baráti árakkal és szenzációs ízekkel találkozhattok. A kínálatból azonban nem lesz könnyű választani, hiszen a balatoni életérzéshez tartozó hekken túl keszeg, süllő, pontyszelet, pisztráng, valamint harcsa- és fogasfilé is rendelhető a 4 féle saláta és a zseniális halászlé mellett. 

2. A nyár slágerei: Jóbarátok Halsütöde, Balatonalmádi

Falatozzatok a Balatontól pár lépésnyire az balatonalmádi Jóbarátok Halsütödében, ahol a fantasztikus ételeket a panorámás teraszon fogyaszthatjátok el! A szívvel-lélekkel összeállított étlapról kihagyhatatlan a fokhagymás harcsafilé friss salátával, de a többféle hal mellett a hagyományos strandbüfék csemegéiről és a hétvégi ajánlatokról sem érdemes lemaradni!

TIPP: Kipróbálnád a Balaton legjobb éttermeit? Ennél egy jó lángost? Kiváncsi vagy, hol a legfinomabb a fagyi? Jöhet egy pohár kéknyelű a badacsonyi naplementében? Imádsz jókat enni, inni, de annyi a lehetőség, hogy nem tudod merre indulj, mit próbálj ki? A Balaton 111 nevű térképünkön összegyűjtöttük a nyár kihagyhatatlan programjait >>

3. Széles kínálat: Party Csóka, Balatongyörök

Foglaljatok helyet a Balaton türkizkék vize mellett, élvezzétek a mesés kilátást, a hangulatos zenét és már érkezik is a balatongyöröki Party Csóka kedves pincére, hogy felvegye a rendeléseteket! Feltétben gazdag pizzák, szaftos burgerek, puha lángosok, kedvelt főételek, könnyű wrapok sorakoznak a menün, melyeket frissítő limonádékkal, házi szörpökkel vagy zamatos koktélokkal párosíthattok!

Party Csóka, Balatongyörök

4. Egy kis csavar: Kalóz Strandbisztró, Balatonudvari

Díjnyertes fogásokkal és ínycsiklandó bisztró ételekkel vár benneteket a balatonudvari Fövenyesi strandon rejtőző Kalóz Strandbisztró. A minőségről híres étterem gondosan válogatott, helyi termelőktől származó alapanyagokból gondolja újra a hagyományos magyar ételeket – némi csavarral és kreativitással felturbózva. A Harcsa&Krumpli-t a Kalóz Főlevest, valamint a kiváló desszerteket mindenképp teszteljétek le!

5. Stílusos gasztroörömök: Vitorlás Bisztró, Keszthely

Ebédhez, vacsorához, köztes étkezésekhez vagy egy kis borozgatáshoz is tökéletes megoldás a keszthelyi Városi Strandon megbújó Vitorlás Bisztró, ahol még a gyerekek számára is külön menüt tervezett a séf. Szemezgessetek a mennyei főételek közül, csapjatok le a mártogatós harapnivalókra és koronázzátok meg az élményeket egy vaníliára hangolt Őrségi fagylaltkehellyel!

6. Mindenkire gondoltak: Rév Büfé, Révfülöp

Barátságos légkörrel, szívélyes kiszolgálással és természetesen lenyűgöző ételekkel találkozhattok a révfülöpi Rév Büfében, ahol a langallók, a gofrik, a melegszendvicsek és a többi fogás is aprólékos gonddal készülnek. Ízleljétek meg a lángosvariációkat, vagy ha könnyebbre vágynátok, akkor remek tortillák és saláták is kerülhetnek a tányérotokra!

TIPP: A legszebb látnivalók mellé itt találod a legkényelmesebb balatoni szállásokat >>

7. Karakteres vendéglátóhely: Oszi Bácsi Keszegsütödéje, Szigliget

A családias hangulat és az állandó jó minőség miatt ma már nem csak a szigligetiek körében számít fogalomnak Oszi Bácsi keszegsütödéje. Higgyétek el: megéri kivárni a kígyózó sorokat is, hogy megkóstoljátok a kívül ropogós, belül puha és szaftos vajhalat, pisztrángot, süllőt és a többi csemegét is, melyekhez a pazar köretek tökéletesen passzolnak!

TOP strandok és szállások a Balaton partján:

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version