Site icon Szallas.hu Blog

Újra vár a balatoni nyár! Iránytű a TOP 16 strandhoz


Szikrázó napsütés, hűsítő csobbanások, zseniális büfék és számtalan vízi- és szárazföldi kaland csábít benneteket idén is a Balaton legjobb strandjaira! Már csak azt szeretnétek tudni, hogy merre vegyétek az irányt? Akkor kövessetek minket és kóstoljatok bele a nyárba!

TOP strandok a Balatonnál  

1. Családias környezet: Balatonberény Községi Strand

Árnyas fák, hatalmas zöld területek és színes virágok szegélyezik 350 méter hosszan a Balatonberény Községi Strandot, mely tavaly kiérdemelte az 5 csillagos Kék Hullám Zászló minősítést. A sekély, lassan mélyülő víz tökéletes választás a családosok számára, amit csak tovább fokoz a szuper játszótér, a sportpályák és a gyermeköböl kialakítása.

2. Sport minden mennyiségben: Platán Strand

9,5 hektáron nyújtózik végig az ingyenesen látogatható, balatonboglári Platán Strand, mely homokos és füves partszakaszával egyből elrabolja majd a szíveteket. A napvitorlákon, az okospadokon és a kalózhajós játszótereken túl rengeteg aktív kikapcsolódási lehetőséget is rejt a fürdőzőhely.

Röplabdázzatok, tollasozzatok, lábtengózzatok vagy vízibiciklizzetek kedvetekre! Ha még mindig marad energiátok, akkor a szabadtéri edzőparkban vagy a futópályán levezethetitek!

3. SUP kaland a hullámokon: Nagystrand

Homoktakaróval borított öböl és kristálytiszta, komótos tempóban mélyülő víz fogad benneteket a balatonfenyvesi Nagystrandon, ahol két, 11 méter magasból induló csúszda tornázza fel az adrenalinszintet. A sportrajongók biztosan értékelni fogják, hogy teqballozásra, kosárlabdázásra vagy egy kis SUP evezésre is bármikor benevezhetnek.

4. Vízi paradicsom: Nyugati Strand

Terítsétek le a törölközőket a balatonföldvári Nyugati Strand gyepszőnyegére vagy a csodás napozóteraszra, és már kezdődhet is a lazítás! Csobbanjatok a lassan mélyülő magyar tengerben, vagy szeljétek a habokat a vízibiciklik, a SUP-ok és a katamaránok hátán! A sok mozgás után persze jól jön majd egy kis harapnivaló, amit a kiváló büfékben szerezhettek be lángos, hekk vagy épp kürtőskalács formájában!

5. Tengerparti élmények: Napfény Strandfürdő

Egyszerre érezhetitek magatokat egy tengerparton és egy élményfürdőben is a balatonlellei Napfény Strandfürdőben, ahol homokos partszakasz, festői környezet, valamint megszámlálhatatlanul sok vízi- és szárazföldi kaland vár rátok. Úszkáljatok önfeledten a medencékben, száguldozzatok az óriáscsúszdákon, lazítsatok a szaunaházakban vagy ringatózzatok a sodrófolyó hullámain!

6. Mint egy tündérliget: Balatonőszödi szabadstrand

Nyugalmas, kevésbé zsúfolt helyet kerestek ahhoz, hogy megmártózzatok hazánk legnagyobb tavában? Megtaláltátok! A 8 hektáros, ingyenes Balatonőszödi szabadstrandon hangulatos ligetben töltődhettek fel vagy összemérhetitek ügyességeteket a sportpályákon is. Sőt! Ezen a helyen még napnyugta után is bátran (és persze körültekintően) fürdőzhettek egyet!

TIPP: Kipróbálnád a Balaton legjobb éttermeit? Ennél egy jó lángost? Kiváncsi vagy, hol a legfinomabb a fagyi? Jöhet egy pohár kéknyelű a badacsonyi naplementében? Imádsz jókat enni, inni, de annyi a lehetőség, hogy nem tudod merre indulj, mit próbálj ki? A Balaton 111 nevű térképünkön összegyűjtöttük a nyár kihagyhatatlan programjait >>

7. Akadálypálya a vízen: Panoráma Strand

A fonyódi Panoráma Strand – nevéhez hűen – elképesztő kilátást biztosít nektek lubickolás közben is a szomszédos Badacsonyra. Ez az 5 csillagos Kék Hullám Zászló minősítéssel bíró hely minden generáció kedvence lesz. A legkisebbek a kalózhajós vízi játszóteret és a homokvárépítésre alkalmas öblöt fogják igazán szeretni, a Balatonon ringatózó akadálypálya pedig a nagyobb lurkókat és a felnőtteket vonzza majd.

8. Bulizásra tervezve: Plázs

A pezsgő siófoki Plázson egész nap gondtalanul lazulhattok, amiben a frissítő medencék, a napozásra csábító nyugágyak, a hangulatos fröccsteraszok és a finom ételeket kínáló büfék lesznek a segítségetekre. Készüljetek fel, mert itt napnyugta után indul csak be igazán az élet, amikor a fergeteges koncertek és partik elkezdődnek!

9. Minden, ami kell: Zamárdi Nagystrand

3 kilométer hosszú partszakasz, lassan emelkedő vízszint, homokos sportpályák és játszóterek színesítik a Zamárdi Nagystrandon eltöltött vakációt, melyhez grátiszként a Tihanyi-félszigetre nyíló pazar panorámát is bezsebelhetitek. Az éhes hasatokat ráadásul kitűnő büfékben, éttermekben és bisztrókban tömhetitek meg a programok után.

10. Vízi csúszdától a minigolfig: Alsóörsi strand

Suhanjatok a vízi csúszdákon, pattanjatok kenuba, avassátok fel a pingpongasztalokat vagy ügyeskedjetek a minigolf pályákon a remekül kiépített Alsóörsi strandon! A legkisebb családtagoknak pedig játszótér, trambulin és izgalmas animációs programok csalnak majd mosolyt az arcukra.

11. Csoda strand a Szigligeti várral szemben: Balatonederics Strand

Árnyékot adó zöld oázissal, könyvtárral, vízparti játszótérrel és a Szigligeti várra néző mesés panorámával találkozhattok a méltán népszerű Balatonederics Strandon. Röplabdázzatok, focizzatok a süppedős homokban, béreljetek vízibiciklit vagy csak pihengessetek a Balatonban és a napfényben fürdőzve!

TIPP: A legszebb látnivalók mellé itt találod a legkényelmesebb balatoni szállásokat >>

12. Élmények tengerében: Esterházy Strand

Mediterrán, vízparti hangulatról álmodoztok, de nem szeretnétek külföldre menni? Akkor utazzatok el a magyar tengerhez és keressétek fel a balatonfüredi Esterházy Strandot! A parton elterülő élménymedencékből akár masszázságyon fekve is gyönyörködhettek a Tihanyi-félsziget látképében, koktélozhattok a drink bárban, valamint lakomázhattok a szuper büfékben és éttermekben!

13. Komfortos vakáció: Csopaki Strand

Óriáscsúszdák, napozóstégek, színvonalas sportpályák és víz fölé nyúló napvitorlák gondoskodnak a kényelmetekről a Csopaki Strandon. Legyetek örökmozgók, vízi csibék vagy lustálkodásra vágyók, ezen az 530 méteres partszakaszon biztosan megtaláljátok majd a számításaitokat! Sőt! Akár a kerti moziba is beülhettek! Amennyiben megéheznétek, válogathattok a strandbüfé slágerkínálatából vagy a helyi étterem magyaros fogásai közül is!

14. Kalandok mindenfelé: Diási Játékstrand

A szuper gyermekbarát gyenesdiási Diási Játékstrand 8 pályás trambulinnal, minigolffal, csocsóval, hajós játszótérrel, vízi csúszdával és homokos partszakasszal örvendezteti meg a legapróbb családtagokat. Ám a felnőtteknek is jócskán kijut a szórakozásból a kiváló sportpályáknak és a rengeteg vízi programlehetőségnek köszönhetően. Kölcsönözzetek kenut, kajakot vagy csúszdával felszerelt vízibiciklit és szeljétek keresztül a habokat!

15. Sziesztától a gasztroélményekig: Városi Strand

Kompromisszum nélküli lazítás egy 5 csillagos Kék Hullám Zászló minősítéssel, gasztrokalandokkal, Balaton formájú medencével és végtelen sportolási lehetőséggel rendelkező fürdőzőhelyen? Mindezt megtaláljátok a keszthelyi Városi Strandon! Ha azonban inkább sziesztáznátok az árnyékban vagy napfürdőznétek a parton, akkor a szuper könyvtárból kölcsönözhettek magatoknak olvasnivalót.

16. Unalom helyett programok: Lidó Strand

7 hektárnyi mesés zöld terület, 270 méteres partszakasz és jobbnál jobb programok sorakoznak a vonyarcvashegyi Lidó Strandon. Felejtsétek el az unalmat, mert ezen a helyen még vízisíelni és SUP-ozni is tudtok! A Balatonra épített, felfújható játszótér pedig nem csak a gyerkőcök, de a felnőttek ügyességét is alaposan próbára teszi majd.

Szállást keresel a Balatonon?

(Képek: Szallas.hu, shutterstock.com)


Exit mobile version