Site icon Szallas.hu Blog

TOP vidéki programok az augusztus 20-ra – szállás- és programtippek az ország minden tájáról


Szeged, Hévíz, Mosonmagyaróvár, Baja és Nagymaros is különleges és sokszínű ünnepi programokkal vár idén, de többek között hoztunk még siófoki és székesfehérvári programokat is. Mutatjuk a legjobb vidéki eseményeket, ahol a család minden tagja megtalálhatja a magának való szórakozást. 

Lássuk, hova érdemes utazni idén augusztus 20-án! 

Szeged – 4 napon át tartó programok 

Szeged nemcsak az államalapítás ünnepén kedvelt célpont, hanem egész évben számtalan turista látogatja meg a várost. Idén már augusztus 19-én megkezdik az ünnepsorozatot a Széchenyi téren, ahol a megszokott gasztronómiai és kézműves piac mellett rengeteg programmal várják az ideérkezőket. 

Augusztus 19-én az Apostol együttes koncertezik 20 órától, augusztus 20-án szintén 20 órától a Kozmix szórakoztatja a közönséget, majd a zárónapon az Animal Cannibals rímjeivel telik meg a Széchenyi Tér. Mindhárom koncert felhőtlen kikapcsolódást biztosít azoknak, akik Szegeden töltik majd az államalapítás ünnepét.

Ahogy minden évben, idén is a Szegedi Szabadtéri Színház programja lesz a legnagyobb durranás, 2022. augusztus 19-én és 20-án az Anconai szerelmesek című zenés komédiát játsszák majd, ami az elmúlt 20 év talán egyik legkedveltebb darabja. Az olasz vásári komédiák ötvözete a magyar humorral egészen parádés, és természetesen felcsendülnek a hetvenes évek jól ismert, olasz slágerei is. A jegyár 5 990 Ft és 6 990 Ft között alakul.

Szállástippek Szegeden augusztus 20-ra:

Szent János Hotel, Szeged

Novotel Hotel, Szeged

További szegedi szállások >>

Baja – különleges operett augusztus 20-án!

Augusztus 20-án azokat várják a városba, akik szeretnének egy kicsit visszautazni az időben, és megismerni a magyar történelem egy részét. Baján ugyanis egy ikonikus darabot, Sissi, a magyar királyné történetét tekinthetjük meg két felvonásban a Bajai Városi Színházteremben. Az előadást a Monarchia Operett (Kollár Erik vezetésével) valósítja meg, akik több mint 10 éve alakultak, és céljuk, hogy népszerűsítsék hazánkban az operett műfaját. 

Huszka Jenő operettje igazán különleges, hiszen egy gyönyörű történetet dolgoz fel, ráadásul számtalan magyar vers és népdal került a zenei repertoárba. A jegyek ára 4 990 Ft és 9 990 Ft között alakul.

Baja és környéke látnivalók – mi fér bele egy hétvégébe? >>

Baján töltenéd az augusztus 20-át? Válassz a szállásaink közül:

Duna Wellness Hotel, Baja

Hotel Elizabeth, Baja

További bajai szállások >>

Középkori programok Székesfehérváron

Az országban az egyik leghosszabb programsorozattal Székesfehérvár várja a látogatókat. A Székesfehérvári Királyi napok ugyanis már augusztus 12-én elkezdődik és 10 napon át különleges eseményeken vehetünk részt. 

Ezek közül az egyik a Királyi Napok Folkfesztivál, amelyet augusztus 13. és 17. között rendeznek meg, valamint minden évben tömegeket vonzz a Nemzeti Emlékhelyen zajló Koronázási szertartásjáték, amely idén augusztus 19-21. között tekinthető meg Székesfehérváron. Előbbi során számtalan koncerten ismerhetjük meg a folk zene különlegességeit az Zichy-színpadon, utóbbi pedig idén különleges technikai elemekkel bővül. 

Aki még nem járt a székesfehérvári Bory-várban, annak kiváló alkalom lehet augusztus 20-a a romantikus lovagvár meglátogatására. A délelőtt 10-kor induló kisvonatos túra során számtalan érdekességet tudhatunk meg a vár titkairól, valamint a városról is megtudhatjuk mindazt, amit tudni érdemes. Az épületben helyet kapott hét torony, harminc kisebb-nagyobb helyiség, köztük három műterem, számtalan szobor, kép, régiség és különböző műtárgyak is, amelyek maguk is kiváló mesélői a kornak.

Megtetszettek a programok? Irány Székesfehérvár:

Best Western Plus Lakeside Hotel, Székesfehérvár

Hotel Platán, Székesfehérvár

További székesfehérvári szállások >>

Hévíz – Bor és gasztronómiai programok augusztus 20-án

Nem csak fürdésre lesz lehetőségünk augusztus 20-án Hévízen, ugyanis idén is Bor- és gasztrokorzó várja az idelátogatókat. Neves borászokkal, megújuló gasztronómiai fogásokkal és kínálattal találkozhatunk az államalapítás ünnepén, valamint kézműves vásárt és gyerekprogramat is rendeznek. 

Aki pedig borozás közben kikapcsolódna, minden este különböző stílusú zenekarok és előadók várják Hévízen. Augusztus 18-án az elektronikus zene kedvelői járnak jól, ugyanis Dj Voksán Virág szórakoztatja majd őket este 9-től, augusztus 19-én Odett várja majd a popzene kedvelőit a Rákóczi úti színpadon szintén este 9-től, augusztus 20-án pedig a népzene szerelmesei merülhetnek el a Muzsikás Együttes koncertjében már este 8-tól. 

Tündérrózsák földjén – Aktív nyaralás Hévízen és környékén >>

Hosszú hétvége Hévízen? Még nem késő lefoglalni:

Lotus Therme Hotel & Spa, Hévíz

Park Hotel, Hévíz

További hévízi szállások >>

Kiskunfélegyháza – Rengeteg fellépővel szórakozhatunk

A Félegyházi napokat augusztus 19-én és 20-án rendezik meg, ahol idén a zenéé lesz a főszerep. Pénteken 19:30-tól Molnár György Táncdalfesztivál koncerten élvezhetjük Zalatnay Sarolta, Poór Péter és Gallusz Niki előadását, majd utánuk este 10 órától a New Level Empire lép fel. 

Másnap, augusztus 20-án már délután 5-től színes zenei felhozatallal készül a város. 17:00-tól Farkasházi Réka szórakoztatja a legkisebbeket, majd 19:00-tól Tóth Andi lesz az, aki megmozgatja a bulizni vágyókat. 20:00-tól a Magna Cum Laude adja a talpalávalót, majd 22:00-tól tűzijátékkal zárulnak az augusztus 20-ai programok.

Töltsétek az augusztus 20-át Kiskunfélegyházán:

Belvárosi Apartmanszálló, Kiskunfélegyháza

További szállások Kiskunfélegyházán >>

Nagymaros – Pezsgők és borok augusztus 20-án

A Dunakanyarban lévő város idén is méltó módon ünnepli az államalapítás ünnepét. Augusztus 19-én már délután 2-től megnyitja a kapuit a Borutca, ahol 13 borvidék 20 borászata várja az idelátogatókat. 

Zenei koncertek, kézműves vásár, és a Duna lágy morajlása lesz a partnere annak, aki Nagymarost választja az augusztus 20-ai programok helyszínéül.

Bor, mámor, Nagymaros? Töltsétek az augusztus 20-át a városban:

Szigeti Vendégház, Nagymaros

További szállások Nagymaroson >>

Mosonmagyaróvár – Fényfestés és Magyar utca

Mosonmagyaróváron számos ingyenes koncert és minden korosztály számára elérhető programok várják azokat, akik a városban szeretnék tölteni augusztus 20-át. Augusztus 19-én és 20-án is különleges fényfestést, és természetesen egy hatalmas tűzijátékot is megcsodálhatnak majd az idelátogatók, valamint az államalapítás ünnepén a Magyar utca ingyenes programjai várják a legkisebbeket. Délelőtt a Mofém fúvószenekar koncertje, majd Sárkányölő Sebestyén előadása következik. 

Ezek mellett két fizetős koncerten is szórakozhat az, aki Mosonmagyaróvárra látogat augusztus 19-én vagy 20-án. Pénteken a szószátyár Geszti Péter legjobb dalait hallgathatjuk meg a Várszínpadon, ahová 2 500 Ft a belépő, majd augusztus 20-án a Tankcsapda csap a húrok közé ugyanezen a helyszínen, amit szintén 2 500 Ft-ért tekinthetnek meg a rockbanda rajongói. Mindkét koncert este 9-kor kezdődik.

Egy jó buli Mosonmagyaróváron? Még nem késő lefoglalni a szállást:

Hotel Minerva, Mosonmagyaróvár

Nimród Hotel, Mosonmagyaróvár

További mosonmagyaróvári szállások >>

Hortobágy – Hídvásár különleges kézműves termékekkel

Aki sohasem járt még Hortobágyon, augusztus 20-a kiváló alkalom arra, hogy megismerje a magyar táj egyik ékkövét. Ahogy minden évben, idén is országos hírű kirakodó – és népművészeti vásárral várják a látogatókat, akik a népi-, kézműves-, bio-, termékek mellett a régiségekkel és modern kori vívmányokkal is megismerkedhetnek. 

A vásár nevét természetesen a világszerte híres Kilenclyukú híd adja, amely méltó helyszínt biztosít a magyar és külföldi vendégeknek is. Természetesen a gasztronómia szerelmesei is megtalálják a számításaikat a városban, ugyanis különleges ételekkel és fogásokkal várják őket Hortobágyon.

Hortobágy a világ legjobb 2021-es utazási célpontjai között >>

Hortobágyon töltenétek az augusztus 20-át? Foglaljatok még ma: 

Hajdu Lovasudvar, Hortobágy

Még több Hortobágyi szállás >>

Siófok – Bor és kenyér ünnepe a siófoki hajóállomáson

A város legnagyobb ünnepét rendezik meg minden év augusztus 20-án, ahol színes zenei és gasztronómiai programokkal találkozhatunk, valamint számtalan gyerekprogram is helyet kap a repertoárban. Idén is a siófoki hajóállomáson rendezik meg a legtöbb programot, valamint itt kapnak helyet az árusok is, azonban az ikonikus balatoni sétány több pontján is lesznek rendezvények.

Aki nevetéssel töltené az augusztus 20-át, annak mindenképpen ajánljuk Siófokot, hiszen a Dumaszínház nagyágyúi éppen a városban tartanak előadást. Kiss Ádám, Dombóvári István, Beliczai Balázs, valamint Musimbe Dávid Dennis szórakoztatják majd a Kálmán Imre szabadtéri Színpadon a látogatókat. Jegyek online válthatóak az eseményre, áruk 4 190 Ft és 4 990 Ft között alakulnak.

Augusztus 21-én pedig a Jókai Park 5. szám alatt a Catsby Zenekar – A Zöld nyár illata című koncerten vehetünk részt, ahol megismerhetjük, milyen az, ha kombinálják az elektroswinget egy kis színpadi jelenléttel. Az esemény ingyenesen látogatható, és mindenkinek ajánlott, aki szeretné megismerni ezt a különleges stílust.

19+1 bakancslistás nyári program Siófokon >>

Látogassatok el ti is Siófokra augusztus 20-án:

Doris Hotel, Siófok

Hotel Korona, Siófok

További szállások Siófokon >>

Igal – Gyógyfürdőben bulizhatunk augusztus 20-án

Aki Igalra látogat, a jókedv mellé mindenképpen csomagolja be a fürdőruháját is, ugyanis augusztus 19-21 között az Igali gyógyfürdőben a Strand Fesztiválon élvezhetjük a színes fellépők és kézműves foglalkozások sokaságát. 

Augusztus 19-én és 20-án a retro szerelmeseinek kedveznek a szervezők, ugyanis pénteken Balázs Klári és Korda György lépnek majd fel, míg augusztus 20-án Weisz Viktor és Kovács Kati szórakoztatják majd a fürdőzőket. Vasárnap, azaz augusztus 21-én pedig Szabó Ádám lesz az, aki zárja a hosszú hétvége programját. 

Igalra mennétek augusztus 20-án? Foglaljatok szállást, és indulhat a buli:

Napsugár Ház Panzió, Igal

További szállások Igalon >>

Ünnepeljük meg méltóképpen augusztus 20-át! Válasszatok a számtalan különleges program közül, és élvezzétek a kikapcsolódást az augusztusi hosszú hétvégén! 

Ha mégis úgy döntenétek, hogy a fővárosban ünnepeltek, ott sem maradtok program és szállás nélkül >>

(Képek: Szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version