Site icon Szallas.hu Blog

10 különleges gyógyfürdő, amit érdemes kipróbálnod


Hátradőlve, semmire nem gondolva, egyedül, családdal, barátokkal, zenét hallgatva, vagy csöndre figyelve, beszélgetve és nevetve. Csak így érdemes pihenni és regenerálódni a szabad pillanatokban! Hazánk jobbnál jobb termál- és gyógyfürdői várják, hogy ősztől tavaszig felkeressük őket, most ehhez adunk néhány szuper ötletet, természetesen szállásajánlatokkal kiegészítve. 

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben négyféle gyógyvíz és 21 medence áll a vendégek rendelkezésére.

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

A létesítmény fedett és szabadtéri gyógymedencéiben valóban megmártózhatnak az egészségben a vendégek. Az Erzsébet gyógyvíz és az Árpád gyógyvíz egyaránt alkalmasak kopásos és gyulladásos ízületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma, valamint nőgyógyászati megbetegedések kezelésére. Nemrégiben további két gyógyvízzel gyarapodott Mórahalom. A Szent László gyógyvíz és a Hunyadi Mátyás gyógyvíz egyaránt jelentős mennyiségű ásványi anyag tartalommal rendelkeznek.

 

Szállást keresel Mórahalmon? A fürdőhöz közeli Írisz Apartmanházat javaslom >>

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

Észak-Magyarország egyik legnépszerűbb gyógyfürdője, a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő egész évben várja a vendégeket.

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, Mezőkövesd

2011-ben adták át a szaunavilágot, ahol a hagyományos finn szauna és gőzkabin mellett bioszauna, infraszauna, aroma kabin és sókabin áll a vendégek rendelkezésére. A szaunázás utáni felfrissülést a jégkút és a merülőmedence szolgálja. Ezek mellett jakuzzi és terápiás medence is igénybe vehető a fürdőben.

 

Szállást keresel Mezőkövesden? A fürdőhöz közeli Pandora Zsóry Apartmanokat ajánlom. Foglalás >>

Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő – Szeged

Szeged a napfény városa, és nem csak szép ívű folyójáról, hanem a termál és wellness fürdőjéről is híres.

Anna Gyógy-, Termál és Élményfürdő, Szeged

A több mint 100 éves felújított műemléképületbe belépve a harmónia veszi át a szerepet. A megújult Anna Fürdő jobb szárnyában található a termál részleg. Ez a szárny elsősorban a családok, baráti társaságok pihenését szolgálja. Gyógymedencéjében az Anna-kút elismert gyógyvize segít regenerálódni, vagy egyszerűen csak kikapcsolódni. A gyógymedence mellett gyermekmedence és úszómedence, és szauna is a vendégek rendelkezésére áll.

 

Szegedi szállást keresel? A fürdőhöz közeli Maya Panziót ajánlom.

Foglalás >>

Aquaticum Debrecen Strand és Termálfürdő

A termálfürdő különböző hőfokú gyógyvízzel, váltófürdőivel és gőzkamráival várja a vendégeket. Az egész évben üzemelő, szabadtéri gyógyvizes medence teszi tökéletesebbé a debreceni gyógykúra hatását.

Aquaticum Debrecen

A gyógykezeléseket a dögönyözőkkel és gombazuhanyokkal ellátott külső- és belső medencék teszik különlegessé. Két különálló, speciálisan kialakított medencében a vendégek körében igen népszerű víz alatti gyógytorna és súlyfürdős kezelés történik. A termálfürdő medencében 33, 35, 38 C-os termálvizes medencék közül választhatnak a vendégek.

Még több látnivaló a cívisvárosban >>

 

Debreceni szállást keresel? A fürdőhöz közeli Péterfia Panziót ajánlom. Foglalás >>

Balfi Gyógyfürdő – Sopron

A Kneipp-féle vízgyógyászati részleg adja különlegességét a soproni gyógyfürdőnek.

A Kneipp-féle leöntések során a vízsugár a hátra, a mellkasra vagy valamelyik végtagra irányul. A vízsugár lehet hideg, meleg vagy változó. Ez utóbbi esetén a meleg hatás hosszabb, 2-3 perc, a hideghatás rövidebb, mintegy 40 másodperc. A kezelés frissítő regeneráló hatású. A kezelések hatékonyságát, a regenerálódást segíti a taposómedence, a térdig érő hideg víz alja kavicsággyal bélelt. Ebben kakasjárással kell körbejárni 2-3 percig, majd a lábat pihentetni, felmelegíteni, és a medencébe kétszer-háromszor vissza lehet menni. Az eljárás különösen javasolható visszérbetegségben szenvedők számára, de jól javítja a fáradt lábat és a lúdtalpat is.

 

Soproni szállást keresel? Én a Hét Pecsét Fogadót ajánlom >>

Bio Flexum-Termál Gyógyfürdő – Mosonmagyaróvár

Európa öt legjobb hatásfokú gyógyvízzel rendelkező fürdői közé sorolják a mosonmagyaróvárit. Hét medencével és sokféle vízhőfokú vízzel várja a vendégeket.

Bio-Flexum gyógyfürdő, Mosonmagyaróvár

A szinte állandó északnyugati vagy délnyugati szél friss tiszta levegőt biztosít a zöldövezetben, természetes folyóvizek közelében fekvő fürdőnek. Az alapvetően gyógyászati célokat is szolgáló termálvízre gyógykezelések épülnek: szakorvosi rendelő, medencefürdő, szénsavas fürdő, súlyfürdő, víz alatti vízsugár-masszázs, gyógymasszázs, iszappakolás, elektroterápia, gyógytorna.

 

Szállást keresel Mosonmagyaróváron?  A termálfürdő területén található AQUA Hotel Termál& Family Resort&Kempinget ajánlom >>

Demjén Cascade Resort, Barlangfürdő és SPA

A 690 méter mélyről feltörő, több tízezer éves, 68 °C-os víz az ország legújabban feltárt gyógyvize.

Demjén Cascade Resort, Barlangfürdő és SPA

A vizsgált összetevők alapján nátrium-kalcium-hidrogénkarbonátos, kemény fluoridos, kénes gyógyvíz, melynek jelentős a vas és kovasav tartalma. A gyönyörű mozaikkal kirakott demjéni nyitott gyógyfürdő négy medencével, összesen negyvenkét élményelemmel – nyakrafolyókkal, hátmasszírozókkal, levegőbuzgárokkal, – mindennap naponta reggel kilenctől éjjel két óráig várja a vendégeket.

Fürdők Demjénben >>

 

Szállást keresel Demjénben? A gyógyfürdőtől karnyújtásnyira lévő Hotel Cascade Resort Spa & Conference Demjén****-t ajánlom. Foglalás >>

Gyulai Várfürdő – Gyula

A Fürdőkomplexum az egykori Almásy-kastély parkjában épült ki, mely ma természetvédelmi terület. A négygenerációs fürdőben minden korosztály megtalálja a maga számára legkellemesebb időtöltési lehetőséget.

Gyulai Várfürdő

A fiatalok, illetve családok részére számtalan szórakozási mód kínálkozik: gyermek víziparadicsom, pezsgő és hullámfürdő, strandröplabda-pálya, óriás- és kamikáze csúszda, fedett és nyitott uszoda, valamint változatos kulturális és strandprogramok. A felnőtt és az idősebb korosztály kellemes környezetben pihenhet, szaunázhat, sétálhat, napozhat, gyógyulhat és fürödhet. A Castello Szaunaparkban világszínvonalú szaunaszolgáltatásokkal várják a látogatókat, kültéren és beltéren egyaránt.

Látnivalók Gyulán >>

 

Szállást keresel Gyulán? A várfürdő közelében lévő Bene-Villa Apartmant ajánlom. Foglalás >>

Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda – Hódmezővásárhely

A Hódmezővásárhelyi Strandfürdő 2200 m mélyről jövő, 76 °C-os, alacsony keménységű, alkáli-hidrogénkarbonátokban gazdag vize alapozza meg a város több mint 75 éves fürdőhagyományát.

Török Sándor Strandfürdő – Hódmezővásárhely

Terápiás részlegen nemcsak a víz termikus és kémiai tulajdonsága jelentős, hanem évek óta szakorvosi javallatra az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet szakembereinek bevonásával víz alatti torna, tangentoros kezelések és masszázs is működik fürdőben, így gyógy- és termálvíz hatékony eszköze a helyi orvosi terápiának és rehabilitációnak. Elsősorban mozgásszervi betegségek kezelésében alkalmazható.

 

Szállást keresel Hódmezővásárhelyen? A fürdő közelében található Hotel Gingko Hódmezővásárhely****-t ajánlom. Foglalás >>

Jonathermál Gyógy-és Élményfürdő – Kiskunmajsa

Az 1960-as években meginduló szénhidrogén-bányászat melléktermékeként felszínre törő 72 °C-os nátriumhidrogén-karbonátos termálvíz hasznosítása 1984-ben kezdődött meg.

Kiskunmajsai Gyógy- és Élményfürdő

A kezdeti szabadtéri medencék mellett a későbbiekben kapott helyet a faszerkezetű csarnok, melyben egy 36, és egy 38 °C-os gyógymedence, valamint egy 25 méteres feszített víztükrű gyógy úszómedence, finn szauna, aroma szauna, gőzfürdő, hideg vizes mártózó medence található. A szabadban egész évben igénybe vehető gyógymedence várja a pihenni és gyógyulni vágyókat.

 

Szállást keresel Kiskunmajsán? A fürdő közelében található Pipacsos Vendégházat ajánlom! Foglalás >>

És nektek melyik a kedvenc gyógyfürdőtök? Írjátok meg kommentben!

Még több belföldi gyógyfürdő >>

Fürdőkhöz közeli szálláshelyek >>


Exit mobile version