Site icon Szallas.hu Blog

Top 10 húsvéti program a Matyó húsvéttól a Tavaszi Várkapu Tárogatóig


Bár a húsvéti ünnep főleg a piros tojásról és a locsolkodásról szól, azért országszerte több különlegesebbnél különlegesebb programot is találhatunk ezen a hétvégén. Idén is lesz Matyóhúsvét Mezőkövesden, Tavaszi Várkapu Tárogató a Füzéri várban, Bogácson pedig húsvéti locsolóparty és éjszakai fürdőzés várja a vendégeket. A legnagyobb érdeklődés ezúttal is a Hollókői Húsvéti Fesztivált övezi majd, ahol idén is felelevenítik a régi népszokásokat és a locsolás hagyományát. Érdemes előre gondolkodni és időben lefoglalni a szállásokat, hiszen a szemfülesek már januárban megtették ezt. Mutatjuk, hova érdemes utazni 2020. húsvét vasárnapján és hétfőjén: top 10 húsvéti program, amit Te is imádni fogsz!

Top 10 különleges húsvéti program

1. Hollókői Húsvéti Fesztivál

2020. április 10-13. között Hollókő Ófalujának parasztházai és macskaköves utcái megtelnek élettel! A Hollókői Húsvéti Fesztiválon gazdag folklór, húsvéti gasztro programok palóc módra, régi népszokások, koncertek és családi programok várják az érdeklődőket. A fő húsvéti program ezúttal is az elmaradhatatlan locsolkodás lesz, amikor is Hollókő falujában nő nem marad szárazon! A rendezvény négy napos lesz, így már a nagypénteki és nagyszombati programok is várják a látogatókat!

Hagyományos húsvét Hollókőn

Szállást keresel a környéken? Itt tudsz nézelődni >>

SZÁLLÁSTIPP: Castellum Hotel Hollókő ****

2. Húsvét a Hortobágyon

A csokinyuszik mellett igazi nyulat is láthatsz a hortobágyi Pusztai Állatparkban, ahol április 10-11-én izgalmas húsvéti programok várják a Kelet-Magyarországon kirándulókat. 10-én tojásfestés, tojáskeresés, nyusziteke és almahalászat is szerepel a programtervben, másnap pedig Tanyasi Talpalón vehetnek részt a gyerekek. Egy térkép segítségével körbejárhatják a Pusztai Állatparkot, a játékos feladatok során megismerkedhetnek az itt élő állatokkal, megtudhatják, hogyan készül a hortobágyi karikás ostor vagy megnézhetik,

Szürkemarhákkal is találkozhatsz a Hortobágyon

Szállást keresel a környéken? Nézd meg a hajdúszoboszlói szállásokat >>

SZÁLLÁSTIPP: Hotel Délibáb Hajdúszoboszló**** 

Hotel Délibáb Hajdúszoboszló**** 

3. Matyó Húsvét Mezőkövesd

Újabb hagyományőrző húsvéti fesztivál, ezúttal a Matyóföld fővárosában, Mezőkövesden! Éld át a matyó húsvét hangulatát 2020. április 12-13. között és szemezgess az izgalmas programok között!

ÁPRILIS 12. vasárnap

Hadas városrészben:
10.30-11.15 Galagonya Bábszínház előadása: Szorgalmas és a rest leány
13.00-16.00 Mezőcsát Népi Együttes, Százrózsás Néptáncegyüttes, Rozmaring Néptáncegyüttes, Karító Néptáncegyüttes, Tobán Népművészeti Egyesület műsora
16.30 Sztárvendégünk KOCSIS TIBOR műsora

Mezőköves, Hadas városrész (fotó: Bene Marianna)

ÁPRILIS 13. hétfő

Hadas városrészben:
10.00-15.15 Matyó Néptáncegyüttes, Lajtha László Néptáncegyüttes, Matyó Népi Együttes, Matyó Nagymamaklub műsorai
16.00 FARKASHÁZI RÉKA ÉS A TINTANYÚL interaktív gyermekkoncertje

ÁPRILIS 12-13. mindkét nap 10.00-16.00

Hadas városrészben:

Matyó Múzeumban: Népélet régi képes levelezőlapokon c. kiállításhoz kapcsolódó kézműves foglalkozás
Matyó Portán (Mártírok u. 19-21.): pipícs sütés, népviseletbe öltöztetés

Tölts el több napot Mezőkövesden! Mutatunk néhány remek szállást >>

SZÁLLÁSTIPP: Balneo Hotel Zsori Thermal és Wellness Mezőkövesd

Balneo Hotel Zsori Thermal és Wellness Mezőkövesd

4. Tavaszi Várkapu Tárogató Füzér

Idén húsvétkor is szélesre tárulnak a Füzéri vár kapui, amely esemény egyúttal a tavaszi időszak kezdetét is jelenti. A négynapos hosszú hétvégén a család minden tagjának akad húsvéti program és látnivaló!

Foglalj szállást Füzér településen és a környéken >>

A füzéri vár

5. Húsvéti éjszakai fürdőzés, húsvéti locsolóparty a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben

2020. április 11-én megrendezésre kerül a Családi Húsvét Bogácson. Játékos vetélkedők, kézműves foglalkozások és számos szórakoztató programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt a Bogácsi Közösségi Házban. A nap végén 19:30-23:30 között Húsvéti locsolós partyn és éjszakai fürdőzésen is részt vehetnek a vendégek. Itt garantáltan senki nem marad szárazon!

Szállások Bogácson és környékén >>

Bogácsi gyógyfürdő

6. Szeri Húsvét Ópusztaszeren

Az ópusztaszeri skanzen utcáján sétálva húsvéti tojásfestés, kalácssütés, ételszentelés, régimódi locsolkodás, bábszínház, mesekert, lovaskocsizás, népzene és néptánc várja az érdeklődőket április 12. és 13-án. Senki ne lepődjön meg, ha korhű ruhákba öltözött menyecskékkel és legényekkel találkozik, akik játékukkal felelevenítik az ünnepi szokásokat.

Nézz körül a környékbeli szálláshelyek között >>

7. Szalóki húsvét

Egerszalók minden évben remek úti cél, nincs ez másként tavasszal sem! A Barlanglakásoknál és a Sáfránykertben szuper húsvéti programkavalkád ígérkezik tojásfestéssel, népi játékokkal és tojáskereséssel. Ott a helyed!

Nézd meg a szabad szálláshelyeket Egerszalókon! >>

8. Nyuszibuli és tojástánc Tihanyban

Tihanyba nem csak levendulaszüret idején érdemes menni! Húsvétkor is remek programok várhatók a Balaton parti településen, lesz nyuszibuli és tojástánc, jókedv és kacagás.

Nehogy lemaradj róla! Foglald le időben a szállásod! >>

9. Húsvéti forgatag a Szennai skanzenben

Garantáltan nem fog unatkozni az, aki a Szennai Skanzenben tölti a húsvéti ünnepeket. Húsvét szombatján és vasárnapján a tojásfestés hagyományos technikáival, húsvéti játszóházzal és szagos víz készítéssel várják a látogatókat, míg hétfőn megelevenednek a régi falu húsvéti locsolkodással és tojással kapcsolatos szokások.

Szállások a környéken >>

Szennai Skanzen

10. Ibolya Nap – Húsvét a gödöllői kastélyban

Budapest környékén is lesznek izgalmas húsvéti programok! Gyermekeknek szóló kalandtúrákkal, „A kastély urai és úrnői” címet viselő játékos tárlatvezetéssel és ibolyagyűjtéssel várnak mindenkit Gödöllőn, a Grassalkovich-kastélyban április 11-13. között

Ne maradj le a szállásokról, nézz körül a szallas.hu kínálatában! >>

Gödöllői Grassalkovich-kastély

Ezzel nincs vége a húsvéti programok sorának, a szallas.hu oldalán még rengeteg izgalmas rendezvényt és kirándulás tippet találtok. Érdemes körülnézni! >>

Ha pedig több napra tervezitek a húsvéti kikapcsolódást, foglaljatok mihamarabb szállást! >>

(fotók: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version