Site icon Szallas.hu Blog

TOP 10 őszi kirándulóhely Magyarországon


A nyaralások végeztével egyre többen húznak túrabakancsot (vagy legalábbis kényelmes sportcipőt) és sétálnak, túráznak a közeli erdőkben, hegyekben. Szerencsére Magyarországon számos ideális kirándulóhely létezik az Őrségtől Lillafüredig, most ezek közül választottunk ki 10 kihagyhatatlan környéket. Indulásra fel!

Budapest környékén

János-hegyi Libegő

Sokszor még a budapestiek sincsenek tisztában azzal, milyen csodát rejt a János-hegy. A libegőről csodás kilátás nyílik a városra, a végállomástól pedig illik felsétálni az Erzsébet-kilátóhoz vagy más sétaútvonalat választani az őszi erdőben.

Még több látnivaló a fővárosban >>

Hármashatár-hegy

A II. és III. kerület határán végighúzódó Hármashatár-hegyen cél nélkül is érdemes bolyongani, de ha valaki csak célirányosan szeret haladni, ajánljuk a Kecske-hegyen található Oroszlán sziklát, ahová egy 384 méter magas kellemes erdei út vezet fel vagy pedig a Látó-hegy tetején található Árpád-kilátót.

Visegrád

Visegrádi vár

Visegrád amellett, hogy remek kirándulóhely, történelmi és kulturális látnivalókban is bővelkedik. Itt található a Királyi-palota, illetve a Salamon-torony, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatni, már csak a panoráma miatt is.

Eltöltenél pár napot Visegrádon? Szálláshelyeinket ide kattintva találod.

Dobogókő

Dobogókő az egyik legkedveltebb kirándulóhely Budapest környékén, köszönhető ez a jól kiépített turistautaknak és a kellemes természeti környezetnek. Egyes ezoterikus nézetek szerint itt található a Föld szívcsakrája, emiatt sokan keresik fel meditáció vagy relaxálás céljából is.

Dobogókő közeli szálláshelyeinket itt találod>>

Rám-szakadék

Rám-szakadék

A Dömös melletti Rám-szakadék nem tartozik a könnyű túrák közé, ám a vadregényes táj és a különleges szurdokvölgy minden fáradságot elfeledtet a vándorral. A szurdokban összesen 112 méteres szintkülönbséget kell leküzdeniük a túrázóknak, de több erdei pihenő és kiépített korlátrendszer segíti a haladást.

Ha bebarangolnád a Dunakanyart, 120 szálláshely közül válogathatsz ITT.

Vidéken

Lillafüred

Lillafüred az ország egyik legromantikusabb kirándulóhelye, hiszen található itt cseppkőbarlang, erdei vasút, gyönyörű erdei túra utak, és a Hámori-tó, mellette a kecses Palota Szállóval. Sőt, Lillafüred büszkélkedhet az ország legnagyobb vízesésével is, egy újabb ok, hogy ősszel ellátogassunk oda.

Van 9 lillafüredi szállásajánlatunk is>>

Írott-kő Natúrpark

Kőszegtől nyugatra, a magyar-osztrák határ mellett található az Írott-kő Natúrpark, melynek legmagasabb pontjáról, a 883 méter magas Írottkőről hihetetlen kilátás nyílik a környékre. Kőszegből több túraútvonal is vezet ide attól függően, hogy könnyebb vagy nehezebb, gyalogos vagy kerékpáros utat tervezünk.

Tisza-tó

A Tisza-tónál a nyár a főszezon, már ami a fürdőzőket érinti, de a madárátvonulások megfigyelésére az ősz az ideális évszak. Gyalogos vagy vízi túrák várják a kirándulókat, emellett érdemes útba ejteni Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrumot, ahol nem csak a gyerekeket varázsolja el a vízi élővilág.

Te is megnéznéd? Tisza-tavi szálláshelyeinket itt találod.

Őrség

Mesébe illő utcák, kerítés nélküli házak, takaros falvak fogadják az Őrségbe látogatókat. Az Őrség központja, Őriszentpéter ideális kiindulási pont lehet a kirándulásokhoz, hagyományos őszi program a gombaszedés és az tökfesztivál, de aki jobban szereti a kulturális értékeket, az Őrségben számos Árpád-kori templom(rom) is látogatható.

További látnivalók Őriszentpéter környékén >>

Az Őrségben érdemes több napig is barangolni, itt válogathatsz szállásajánlataink közül.

Szalajka-völgy

Szalajka-völgy

Tavak, patakok, vízesések, színes lombkoronájú erdők, no meg persze friss levegő és madárcsicsergés vár mindenkit az őszi Szalajka-völgyben, ahol sétálhatunk gyalog, de kipróbálhatjuk az erdei kisvasutat is, amely 5 km hosszan repít a hegyek-völgyek között.

Eltöltenél pár napot a természetben? Nézz be szilvásváradi szálláshelyeinkért ide>>

5 ok, amiért Szilvásváradot látni kell >>

 


Exit mobile version