Site icon Szallas.hu Blog

TOP 10 kihagyhatatlan program gyerekkel, Dél-Baranyában


Sokat utazunk Harkányba és Pécsre, idevalósi a rokonság egy része. Ottlétünk alatt igyekszünk minél színesebb program sorozatot biztosíani a gyerekeknek. Összegyűjtöttem most egy csokorba azokat a lehetőségeket, ahová a gyerekek szerint is érdemes ellágotatni az őszi-téli szezonba.

Zsolnay-negyed (Pécs)

Ajánlom a Planetáriumot, illetve a Labort (Interaktív Varázstérbe), ahol a játszórésztől kezdve a különféle kisérletekig minden biztosított a játszva tanuláshoz.

Zsolnay Kulturlis Negyed

A Varázsórában pedig különféle fizikai kisérletekkel találkozhatunk. Utána levezetésként irány a Nosztalgia Manufaktúra, ahol cukorkakészítés rejtelmeivel ismerkedhetünk és még kóstolhatunk is.

TIPP: A szallas.hu-n foglalóknak 20 % kedvezmény a belépők árából!

Bóbita Múzeum (Pécs, Zsolnay negyed)

Érdemes előre megvenni a jegyet, ha Pécsen töltünk néhány napot. Remek program a kicsiknek és nagyoknak. Érdemes megnézni a színház múzeum részét, ahol a gyerekek kipróbálhatják a régi bábokat, megtekinthetik az időszaki kiállításokat és az alapító Kós Lajos munkáját.

Pécsi állatkert

Egy bő fél napos program. Néhány éve teljesen felújíották az egész állatkertet. Három éves korig ingyenes és egész évben látogatható.

Pécsi Állatkert

Babakocsival is könnyen körbejárható, pelenkázó rész is kialakításra került. Játsztótér, látványetetés és még különféle programok várnak itt ránk.

TIPP: A szallas.hu-n foglalóknak 10 % kedvezmény a belépőjegy árából!

Kirándulástipp: Tettye (Pécs)

A mecseki fennsík a pécsiek kedvelt kirándulóhelye. Bővelkedik látnivalókban: középkori romok, arborétum: Pintér kert, ahol többek között a Mecsekben őshonos növényekkel ismerekedhetünk meg, mésztufabarlang, ahol kisebbfajta labrintusrendszer alakult ki. Nem messze a barlangtól egy hatalmas, jól felszerelt játszótéren szórakozhatnak a gyerekek, mi pedig gyönyörködthetünk a csodálatos kilátásban a Havi-hegyen, ami sokak szerint Pécs legromantikusabb helye.

Tüskeréti játszótér (Pécs)

Trambulin, labrintus játék, két játszóvár, homokozó, körhinta és még sok más játszóelem várja a kicsiket. Kerékpáros kreszpálya is helyet kapott itt, nyilvános mosdók is kialakításra kerültek.

Pécsi szállások >>

Siklósi vár

Nemrégen adták át a Játékországot, ahol a kicsik kedveükre építhetnek, kiránylánynak öltözhetnek vagy akár külfönféle „vári aprsógot” készíthetnek.

Siklósi vár

A vár töréntei kiállíátsán kivül, állandó vad és vadászati kiállítást is megtekinthetjük, bár ez a kicsiket annyira nem kötötte le. A várban és körülötte viszont nagyon sokat rohangáltak és játszottak.

TIPP: A szallas.hu-n foglalóknak 10 % kedvezmény jár a belépőjegy árából.

 Siklósi Termálfürdő

Semmiképpen se hagyjuk ki, ha erre járunk. Van itt medence kicsiknek és nagyoknak, mindenki kedvére válogathat. Fent az emeleten egy külön játszósarkot biztosítanak a gyerekeknek. A sószobába mindenképpen töltsünk egy kis időt, egyrészt meglepően nagy méretű, így kényelmesen elfér akár több család is, másrészt a gyerekeknek is jót tesz, kedvükre játszhatnak az itteni játékokkal.

Vylyan Picészet

Ha már erre járunk látogassunk el Villányba. Ajánlom a Vylyan Pincészetet, ahonnan Pazar kilátás tárul a szemünk elé. Abszolút felkészültek a gyermekes családokra, játszótér várja a kicsiket, ahol kedvükre játszhatnak míg a szülők megkóstolják a finom nedüket.

Máriagyüdi templom

A bazilikát és környékét szépen felújították, közvetlen alatta egy játsztórrel. Érdemes elkirándulni a stációkra, ami jó kis program a gyerekes családoknak.

Czukor Borsó

Ha pedig kellően elfáradtunk irány a Czukor Borsó cukrászda, ahol igazi különlegességekre bukkanhatunk és mindenki jóllakottan távozik.

Ős-Dráva Látogatóközpont

A látogatóközpontban megismerkedhetünk az őshonos állat és növényvilággal,a kiállítás interaktív, leköti a gyerekeket is. Kint lehetőség nyílik az őshonos magyar háziállatok megismerésére. Kisebb kirándulást is tehetünk a tanösvényeken.

Töltsünk el néhány napot Dél-Baranyában és ismerjük meg a környék látnivalóit. Foglaljunk szállást időben és tervezzük meg alaposan a kirándulást. Tegyünk bele néhány olyan programot is a fentiekből, ahol a gyerekek is garantáltan jól érzik magukat. Utazásra fel!

Szállást keresel a közelben? >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version