Site icon Szallas.hu Blog

TOP 10 tengerparti város Horvátországban


Soha nem késő elkezdeni a nyaralás megtervezését. A legtöbben talán vízpartra vágyunk a nyári kánikulában, és ma már nemcsak a Balatonban vagy a Velencei-tóban csobbanhatunk, hanem a közeli horvát tengerpart is bárki számára elérhető és megfizethető kategória. Ha tehetném, én már tavasszal elindulnék (akár egy plitvicei kirándulással összekötve) a szomszédos Horvátországba, egyrészt így elkerülhetők a tömegek, másrészt ha fürdeni nem is, gyönyörködni már április-májusban is lehet a tengerben. De teljesen megértem azt is, ha valaki az éves, jól megérdemelt nyári pihenését szeretné valamelyik horvát tengerparton eltölteni, ehhez hoztam most néhány ötletet: Top 10 tengerparti város Horvátországban!

TOP 10 tengerparti város Horvátországban

Porec

Az isztriai város máig megőrizte az ősi római városszerkezetet, legfőbb nevezetessége a 6. században épült Euphrasius bazilika, amely a bizánci építészet egyik legszebb példája a Földközi-tenger térségében.

Szállások Porecben >>

Porec, Horvátország

Pula

Pula kulturális látnivalói közül kiemelkedik az amfiteátrum, amely 23 ezer néző befogadására volt alkalmas,  ezenkívül a Sergius-diadalív és az Augustus templom is figyelemre méltó, mindkettőt az 1. században, Augusztus idején építették.

Szállások Pulában >>

Pula, Horvátország

Zadar

A Budapesttől 630 km-re fekvő Zadar óvárosa  tele van látnivalókkal és történelmi emlékművekkel. Érdemes megnézni a Szent Donát körtemplomot és az előtte elhelyezkedő Fórumot, valamint a tengerparti sétány is kellemes időtöltést ígér.

Szállások Zadarban >>

Zadar

TIPP:  Az egyik jelentősebb horvát kavicsos strand a Zadar területén található Kolovare, ahol vízi mentőszolgálat, egészségügyi pontok, zuhanyzók, cukrászdák és kávézók is működnek.

Split

Horvátország második legnagyobb városában egymást érik a templomok és múzeumok, és ha elfáradunk a kulturális látnivalók felfedezésében, számtalan óvárosi étteremben és kávézóban pihenhetünk és gyönyörködhetünk Split szépségében.

Szállások Splitben >>

Split, Horvátország

Dubrovnik

A fallal körülvett várost az Adria gyöngyszemének is nevezik és sokáig Velence riválisa volt. Területén múzeumok, paloták és elegáns nyaralók váltják egymást. Nevezetessége a Stradun, avagy Placa Dubrovnik, a 300 méter hosszú, kávézókkal és üzletekkel tűzdelt főutca, amely 500 éves kora ellenére is megőrizte korabeli kinézetét.

Szállások Dubrovnikban >>

Dubrovnik óvárosa

TIPP: A Dubrovniki-öbölben fekszik a 72 hektáros, fával borított Lokrum sziget, ahol egy erőd, egy botanikus kert, egy kolostor és egy nudista strand is található.

Rovinj

Az isztriai kisváros képe már messziről festői látványt nyújt, közelebbről szemlélve csak még inkább rabul ejti a turisták szívét. Macskaköves utcáin élmény sétálni, működő halászkikötőjében pedig megcsodálhatjuk, hogyan szövik a hálót a halászok.  A kikötőben egyébként csónakok is bérelhetők, amelyekkel áthajózhatunk a közeli szigetekre.

Szállások Rovinjban >>

Rovinj

Opatija

Opatija (magyarul Abbázia) nevét egy kolostorról kapta, amelyből mára csak az 1420-ban épült Szent Jakab-templom maradt meg. A város egyik legnépszerűbb látványossága a Lungomare 12 km hosszú parti sétány, melynek mentén Opatija legpatinásabb épületei helyezkednek el.

Szállások Opatijában >>

Opatija

Trogir

Trogir történelmi városközpontja az UNESCO kulturális világörökség-jegyzékében is szerepel. A város főterén áll a Szent Lőrinc-székesegyház, mely a 13. és 15. század között épült román-gótikus stílusban, emellett az óvárosban gyönyörű romantikus stílusban épült templomokat, reneszánsz és barokk épületeket csodálhatnak meg az idelátogatók.

Szállások Trogirban >>

Trogir

Krk (sziget)

Bár nem város, Krk szigete mégsem maradhat ki egy TOP10-es válogatásból. Az Adriai-tenger második legnagyobb szigetén 68 település található, népszerű üdülőhelyei Omišalj, Njivice, Malinska, Šilo és Baška. Érdemes kirándulni a Biserujka cseppkőbarlangba, Krk városba vagy a Punattal szemben fekvő apró Košljun-sziget kolostorába.

Szállások Krk szigetén >>

Baška, Krk

TIPP:  Baskaban található a Kvarner-öböl egyik legszebb kavicsos strandja, a Kék zászlóval elismert Vela plaza. Az 1,8 km hosszú strand ideális a gyermekes családok és az úszni nem tudók számára egyaránt.

Korčula (sziget)

A fenyőerdőkkel borított Korcula szigete kedvelt hely a kerékpárosok körében, emellett bővelkedik búvárkodásra alkalmas helyekben is. A legenda szerint itt született a híres utazó, Marco Polo szülőháza ma is megtekinthető a sziget fővárosában.

Szállások Korculán >>

Korcula

Még több hasznos tipp a Horvátországba utazóknak ⇒ Erre figyelj, ha Horvátországba utazol



Exit mobile version