Site icon Szallas.hu Blog

TOP15 szuper program a nyári szünetre


A mamutoktól az erdők világáig, a kisvasutaktól a kalandparkokig, a tavak hűs klímájától az üveggyár forró hangulatáig, a barlanglakásoktól a várak magasságáig kalandozhatunk a nyáron a következő programlehetőségekket. Melyiket próbálod ki először? 

Kristálytorony Kalandpark – Bükfürdő

A Kristálytorony Kalandpark, Magyarország egyik legkülönlegesebb adrenalin kalandparkja, amely három szinten egészen 17 méter magasságig kínál élményprogramokat.

Kristálytorony Kalandpark, Bükfürdő

A torony nem csak magasságával büszkélkedhet, hiszen a kikapcsolódást segíti az óriás hinta, amely 200 méteres Flying Fox csúszással lett megbolondítva. S mivel a Kristály torony a bükfürdői Caramell Premium Resort****superior saját cukrászműhelyének kertjében kapott helyett, így a nagy izgalmak után kedvezhettek az ízlelőbimbóitoknak is.

Minden belépőjegy árából 10 % kedvezmény >>

Mesztegnyői Erdei Vasút – Mesztegnyő

A Mesztegnyői Erdei Vasút a Boronak melléki Tájvédelmi körzetben kanyarog közel 9 km hosszan. A kisvonattal olyan érintetlen tájakat ismerhettek meg, ahová gépkocsival eljutni lehetetlenség, így unikális, kultúrtörténeti emlékeket és természeti kincseket is feldezhettek.

Erdei Vasút, Mesztegnyő

A belső-somogyi homokvidék változatos tájain, gyertyános tölgyesek, kőris-szil ligeterdők, égerlápok között vezet a szép vonalvezetésű pálya, s a végállomásról induló két tanösvény a belső-somogyi erdő természeti és kulturális örökségével ismereti meg a kirándulókat.

A kisvasúti menetjegy árából 10 % kedvezmény >>

Barlanglakások és Sáfránykert – Egerszalók

Tegyünk egy időutazást az egerszalóki barlanglakásokban! A riolittufában kialakított házakat különböző helyi gyűjtésű tárgyakkal rendezték be.

Egerszalóki barlanglakásook

Az itt található Mesterségek Műhelyében a mezőgazdaságban és a ház körül használatos szerszámokat, kisiparos és kézműves mesterségek eszközeit vehetitek szemügyre. Különleges napokon pedig a kemencében sülnek finomságok miközben kézműveskedhettek vagy a Sáfránykertben gyógynövény bemutatón vehettek részt. A 3D-s barlang mozi és a mesebarlang pedig különleges élményekkel várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

20 % kedvezmény a látogatójegy árából >>

Mecsextrém Erdei Kalandpark – Pécs

A Mecsextrém Park Pécstől nem messze, a város zajától mentes, tiszta környezetben, a lenyűgöző mecseki erdőségben található.

Mecsextrém Erdei Kalandpark, Pécs

Magyarország egyik legnagyobb erdei kalandparkjáról van szó, amely egyedülálló élményt kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.  Tucatnyi játékelem közül választhattok, mert van itt erdei bob, alpesi kötélpálya, mászófal, x-jump, íjászat, lőszimulátor, rodeó bika, kalandvár, gokart pálya vagy 3D-karika, de az emberi mosógépet, a spinfizzt is kipróbálhatjátok.

15 % a belépőjegyek árából >>

A parádsasvári üvegmanufaktúra – Parádsasvár

A Mátra északi oldalán a parádsasvári üvegmanufaktúra őrzi a településen több mint háromszáz esztendős múltra visszatekintő üveggyártás hagyományait.

Parádsasvári üvegmanufaktúra

Éppen kis méretei és a barátságos, családias hangulata miatt nyújt közvetlen élményt a vendégeknek, így az országban egyedülálló módon ki is próbálhatjátok az üvegfúvást, s akár saját poharat is készíthettek magatoknak.

Minden belépőjegy árából 15% kedvezmény >>

Odalent Kalandpince – Gyula

Adott egy hűvös pincerendszer, vastag falakkal körülvéve, ahol most kipróbálhatjátok ügyességeteket.

Odalent Kalandpince, Gyula

A feladat, a szabadulás egyedül lehetetlen, kell, hogy legyen segítségetek mindig a bajban. A szabaduláshoz rendelkezésre álló 60 perc alatt logikai feladványok, zárak és lakatok állják utatokat, és itt nem az erő, hanem az ész lesz a fontos.

15% kedvezmény a jegy árából >>

Regéci vár – Regéc

Regéc Vára az ország egyik legnagyobb és legfestőibb megújuló vára, melynek építését a 1200-as évek végén kezdték.

Regéci vár

Egykori tulajdonosai között tudhatjuk a Szapolyai, a Serédy, az Alaghy és az Esterházy családot, I. Rákóczi György, Erdély fejedelmet és Thököly Imre oldalán Zrínyi Ilonát. Érdemes ellátogatni ide, hiszen a vár hűen őrzi az egykori nemesi és főúri élet minden kellékét.

Diák és nyugdíjas jegy árából 17 % kedvezmény >>

Visegrád Gokart és Kalandpark – Visegrád

A Visegrád Gokart és Kalandpark programjai a családoknak kedveznek. Találkozhattok itt Forma 1 Gokart futammal, a kalandpályákon több útvonallal és 20,40,60 méter hosszú csigás Canopy csúszásokkal.

Visegrád Gokart és Kalandpark

Aki íjászkodni szeretne, megteheti az egykori Római Limes vonalán található Quadriburgiumi őrtoronynál, az élménypark közvetlen szomszédságában. A 300 m2-es rendezvény sátor alatt pedig találtok cso-csót, biliárd asztalt, darts és köpőcsöves dartsot, ping pong asztalt, óriás sakkot, léghokit, rally szimulátort, boxgépet és tatto ballt.

A szolgáltatás árából 10 % kedvezmény >>

Katica Tanya Élményközpont – Patca

A Katica Tanya a Zselic szívében remek szórakozási, játszva tanulási és aktív pihenési lehetőséget nyújt a 0 és 110 éves kor közötti látogatók számára a több mint 70 játszóalkalmatosságnak köszönhetően.

Katica Tanya Élményközpont – Patca

A tanya legnépszerűbb játéka a 3 generációs óriás csúszda- és játszóház és a kültéri, fánkkal használható Szélvész csúszdák az adrenalin löketre vágyóknak, a 4 féle trambulin és az óriás ugrálópárnák, a kellemes felfrissülést nyújtó fröcsi játszótér, de van pedálos go-kart pálya, Telibe találda, óriás bolyongó és még sok-sok más érdekesség.

Minden jegytípus árából 15 % kedvezmény >>

Kecskeméti Vadaskert – Kecskemét

Igaz, hogy a Kecskeméti Vadaskert területileg az ország legkisebb állatkertje, de a hazai élőállat gyűjteménye az egyik legnagyobb az országban.

Kecskeméti Vadaskert

Az intézmény létesítése az I. Vadászati Világkiállítással kapcsolódik össze, amelyet a fővárosban rendeztek ugyan, de az ott bemutatott hazai élőállat-gyűjteményt Kecskemétnek ajándékozták, sőt ideköltözött a világkiállítás jelképe, a dámszarvas szobor is.

Minden korcsoport számára 10 % kedvezmény >>

Mini Hungary Park – Mórahalom

A mórahalmi Mini Hungary Park a nemzeti emlékezet parkja. A szabadtéri kiállítóhely a történelmi Magyarország 48 szép és fontos műemlékét mutatja be az eredeti méret átlagosan 1:25-ös kicsinyítésében.

Mini Hungary Park, Mórahalom

A földrajzi elhelyezkedéshez igazodik a 2,1 hektáros, a Duna és a Tisza folyását érzékeltető, a Balatont is jelző park. Templomok, várak, paloták valamint kastélyok és műemlékek várnak mindenkit – élő közelségben a régi idők emlékeivel.

25 % kedvezmény a felnőtt belépőjegy árából >>

Expedíció Velencei-tó – Gárdony

Kenutúrára invitállak titeket, amire az egyik legalkalmasabb terep a Velencei-tó vize.

Expedíció Velencei-tó, Gárdony

Remek lehetőség, hogy a gyermekek érdeklődését felkeltsük a természet iránt, illetve mindazoknak, akik a Velencei-tó nádrengetegében át szeretnék élni a nyár legnagyobb kalandját. Felfedezhetitek a Közép-Dunántúl egyik legszebb természeti értékét, a Velencei-tavat, ráadásul aktívan tölthetitek el a nyári szabadidőt.

Minden jegytípus árából 10 % kedvezmény >>

Seholsziget Élménypark – Nőtincs

Egy szigetnyi kikapcsolódás vár az egész családra, ha ellátogattok a Seholsziget Élményparkba.

Seholsziget Élménypark, Nőtincs

Az élményt a lovarda, alkotó- és kovácsműhely, játszóterek, mini állatkert, kis vonat, erdei madárösvény, Csillagfény sátortábor és a Postakocsi Vendégház biztosítja. A Seholsziget Élménypark olyan emberek számára épült, akiknek fontos, hogy családjuk, a természet közelében töltsék el szabadidejüket.

20 % kedvezmény a családi belépőjegyek árából >>

Tropicarium – Budapest

A Tropicarium Budapest egyik legegyedülállóbb látnivalója, ahol az állatkertbe látogatók megismerhetik az édesvizek halvilágát, a hazai faunát, a trópusi élővilágot, és a különböző tengeri fajokat.

Tropicarium, Budapest

A Tropicarium 3000 m2-en, 8 teremben több száz állatfajt mutat be és itt található Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma, ezenkívül egyedülálló programokkal csábítják a látogatókat, ilyen többek között a rájasimogatás és a 15 percenként megtapasztalható trópusi eső.

15 % kedvezmény a teljes árú jegyekből >>

Mátra Múzeum – Gyöngyös

A múzeumban beleláthattok a titokba, hogy hogyan éltek az emberek a Mátraalján közel 600 éven keresztül, emellett megismerhetitek a kastély régi tulajdonosainak, az Orczy családnak múltját, akik mind a város, mind az ország társadalmi, politikai életében nagy szerepet játszottak.

Mátra Múzeum, Gyöngyös

A gyűjtemény különlegessége, hogy itt látható a Magyarországon egyetlen majdnem teljes épségben előkerült mamutcsontváz. A mintegy 1200 négyzetméteres, háromszintes tárlat középpontjában azonban egy 15 méter magas épített kocsánytalan tölgy áll, amely – jelezve az élővilág szintezettségét is – összeköti a kiállítás három emeletét.

10 % kedvezmény az állandó kiállításra szóló jegyek árából >>


Exit mobile version