Site icon Szallas.hu Blog

TOP5 látnivaló a Bodeni-tó körül


A Bodeni-tó nem tartozik a magyarok legnépszerűbb úti céljai közé, mégis jó lesz, ha megtanuljuk a nevét, ugyanis a környék rengeteg természeti és kulturális látnivalót kínál az ide érkező turistáknak.

A Bodeni-tó

A svájci és sváb-bajor fennsíkok között húzódó tavat Németország Baden-Württemberg és Bajorország tartománya, Ausztria Vorarlberg tartománya és Svájc St.-Gallen, Thurgau és Schaffhausen kantonja határolja. Hosszabb (69 km) tengelye délkeletről északnyugat felé halad.

A tó körül történelmi városok, kikötők és izgalmas múzeumok sorakoznak, és most ezekről végre magyar nyelven is olvashatunk és gyűjthetünk még több információt az utazás előtt. Néhány hete készült el ugyanis az első magyar nyelvű útikönyv a Bodeni-tóról. A szerzők, Bagó Tünde és Szalai Krisztián 5 éve élnek a tó németországi oldalán és élményeiket, fotóikat egy 340 oldalas könyvben gyűjtötték össze.

A Bodeni-tó – Több mint útikönyv szerint ez a TOP 5 látnivaló a tó körül:

1. Konstanz történelmi belvárosa és a kikötő

Konstanz városa

A városban lépten-nyomon a konstanzi zsinat korának emlékeibe botlik a látogató. A kikötőben s az utcákon pezseg az élet, kiállítások és koncertek, élmények és élvezetek veszik körül az ide érkező turistát.

2. A Pfänder-hegy Bregenzben

Kilátás Bregenzre és a tóra

A hegy, amelynek „lábát” a Bodeni-tó nyaldossa, rálátást biztosít Lindaura, az Appenzell-vidékre, az Alpokra, Bregenz városára s a tó egészére.

3. Grófok virágszigete, Mainau

Mainau, a virágsziget

Több millió virág, többtucatnyi virágkompozíció, arborétum, lepke- és pálmaház, kastély s élménypark bűvöli el a szigetre érkezőket.

4. A Zeppelin Múzeum Friedrichshafenben

Friedrichshafen városa

A tervektől a levegőbe emelkedésig, az első úttól a menetrend szerinti utazásokig, a személyzeti munkától az utasok világáig s a földtől a levegőig mutat meg mindent a Zeppelinekről Friedrichshafen múzeuma.

5. Középkori emlékek Stein am Rheinban

Stein am Rhein középkori hangulata

A lovagok, szerzetesek és városlakók lakhelye és élete a múzeumokban, a városi legendák pedig a falakra festve hozzák vissza a középkort a svájci településen.

 


Exit mobile version