Site icon Szallas.hu Blog

TOP 7 stílusos art- és boutique hotel Horvátországban


Horvátországot általában a nyárral és a tengerrel társítjuk, pedig ennél sokkal többet rejt magában az ország. Egy városnézés a közeli Eszéken, esetleg egy wellness-hétvége az Isztrián egy izgalmas, egyedi szálláshelyen? Jöhet! TOP 7 stílusos art- és boutique hotel Horvátországban.

Spirito Santo Palazzo Storico Rovinj

Mitől különleges egy boutique hotel?

Bizonyára találkoztatok már a boutique hotel kifejezéssel, de talán nem teljesen egyértelmű, mit is jelent ez. Egy boutique hotel jellemzően inkább kicsi vagy közepes méretű, összesen 10-20 szobával. A fő ismertetőjegye, hogy különleges stílusban vannak berendezve a szobák; ez jelentheti azt, hogy minden szoba egyedi dizájnú, de jelentheti azt is, hogy tematikusan vannak berendezve. Egy boutique hotelben a különleges enteriőr mindig az élmény részét képezi!

TOP 7 stílusos art- és boutique hotel Horvátországban

Villa Giardino Heritage Boutique Hotel Bol **** 

Dalmácia legnagyobb szigete Brac, és itt található Bol hangulatos városa is, ami jól ismert az úgynevezett Aranyszarv strandról. A hotel tágas kerthelyiséggel és terasszal rendelkezik; ez utóbbira kiülve is elfogyaszthatjuk az éttermi á la carte ételeket. A szállodából gyönyörű tengeri panoráma nyílik, a 12 szoba berendezése pedig más és más, ám abban egyeznek, hogy mindegyikük klímával felszerelt. 

Art Hotel Kalelarga Zadar **** 

Az Art Hotel Kalelarga elhelyezkedése roppant praktikus, hiszen Zadar történelmi belvárosának közepén található. Ezt tükrözik a szobák is, mivel a bézs színek és a szobák falát díszítő kövek a tipikus dalmát óvárosok stílusát idézik fel. A hotelnek saját étterme van, ahol friss, helyi finomságokat szolgálnak fel. A Népek Tere csak 50 méter, de a többi látványosság is nagyon közel van. Elragadó kis hotel Zadar szívében, érdemes itt foglalni, ha a környéken jártok!

Art Hotel Kalelarga Zadar ****

Ikador Luxury Boutique Hotel & Spa Opatija ***** 

Ha érdekel a luxus magasiskolája, íme egy kiváló prémium szálloda Abbáziában! 14 szoba, saját étterem és wellness részleg várja a vendégeket. Így nem csak nyáron érdemes megfontolni a foglalást, hanem akár ősszel is; használhatjuk a fitnesztermet, részt vehetünk különleges luxus spa kezeléseken, szaunázhatunk, vagy csobbanhatunk a szabadtéri medencében. Az enteriőr modern, ugyanakkor elegáns, ahol szívesen játszanak a fényekkel is.

Arbiana Heritage Hotel Rab **** 

Rab szigete többek közt a különleges növényvilágáról és a kabócák énekéről ismert – no és persze arról, hogy a magyarok zöme ezt választja úti célnak Horvátországban. Jól is teszik! Ha itt kerestek szállást, ajánljuk figyelmetekbe ezt a különleges négycsillagos hotelt, ahonnan csodás a kilátás a tengerre. A hotel saját éttermében friss, mediterrán fogásokat is kóstolhatunk, és a vegetáriánus étrendre is odafigyelnek. 

Összesen 25 szobában és 5 tágas lakosztályban tudunk megszállni. Homokos és betonos strand is akad a közelben, ahogy számos templom és egyéb látnivaló is. Az egyik lelkes vendégértékelés remekül összefoglalja: „Ez egyszerűen leírhatatlan! Gyönyörű a környezet. Kifogástalan személyzet! Csak ajánlani tudom mindenkinek!”

Boutique hotel Tvrđa Osijek **** 

A magyar határhoz közeli Eszéken találjuk ezt a stílusos hotelt, ahol wellnessre is lehetőségünk van. Nem csupán a jacuzziban vagy szaunában relaxálhatunk, de a kis úszómedencében is úszkálhatunk – ez szószerint a tetőn található, így a panoráma garantált! Mivel a hotel Eszék belvárosában van, egy rövid sétával elérhető például a Szépművészeti Galéria vagy a Szlavónia Múzeum. Kössetek össze egy eszéki városnézős hétvégét egy kellemes wellness pihenéssel!

Hotel Peteani Labin **** 

A hozzánk viszonylag közel eső Isztriai-félszigeten található ez a letisztult stílusú négycsillagos szálloda, ahol szauna is garantálja a kikapcsolódásunkat. Az ár már tartalmazza a reggelit, és a parkolás is ingyenes. Érdemes innen elkirándulni a félórára lévő Pula városába, ahol megtekinthetjük az izgalmas ókori amfiteátrumot is.

Spirito Santo Palazzo Storico Rovinj **** 

Az isztriai Rovinj városát átszövik a hangulatos, szűk középkori utcák, nem utolsósorban pedig lenyűgöző kilátás tárul a városból a tengerre. Itt helyezkedik el a Spirito Santo Palazzo Storico hotel, ahol a 7 szoba egyike sem átlagos dekorációval vár. Ráadásul felnőttbarát szálláshely, csak 16 éves kortól fogad vendégeket, így tökéletes választás egy kis romantikára, zavartalan pihenésre.

Ti melyiket próbálnátok ki ezek közül?

Még több horvátországi szálláshelyet itt találtok >>

(fotók: szallas.hu)


Exit mobile version