Site icon Szallas.hu Blog

Romantikus tengerparti nyaralás Trogir városában – Páros élmények, elbűvölő szállások


Trogir Horvátország egyik legszebb, és legjobb állapotban fennmaradt középkori városa, ami tökéletes választás, ha a terv egy romantikus tengerparti nyaralás. Van itt minden, mint a búcsúban: bájos sikátorok útvesztője, éjszakai pezsgés, pálmafás korzó, eldugott strandok, fantasztikus kilátópontok… Következzenek hát a legszebb látnivalók és szállások Trogirban!

5 romantikus program, avagy kihagyhatatlan látnivalók és nyaralás Trogirban

1, Trogir óvárosa

Tudtátok, hogy IV. Béla Trogirba – akkor még Trau – menekült a tatárok elől? Trogir gazdag történelemmel rendelkezik, nem csoda, hogy az óváros az UNESCO Világörökség része. Ráadásul csodaszép helyen, egy apró szigeten fekszik, és minden megtalálható rajta, amit egy tipikus dalmát történelmi belvárossal asszociálunk: keskeny utcák labirintusa, hangulatos terek, fontos műemlékek, festői korzó. 

De Trogir lelke abban rejtőzik, hogy mennyire él, mennyire lüktet; ez megtapasztalható a piaci forgatagban éppúgy, mint a kiülős vendéglőkben vagy a kikötők körüli bazársoron, a hangulatról pedig utcazenészek is gondoskodnak.

2, Esti séta a kivilágított, part menti sétányon

Szeretitek az olyan helyeket, ahol az éj leszálltával kezd el pezsegni az élet? Akkor jó helyen jártok, Trogirban a naplementével új fejezet kezdődik! A trogiri riviéra messze földön híres, nem csak a látnivalói miatt, hanem luxust megidéző, nyüzsgő atmoszférája révén is. A hangulatos sétány magas pálmafák alatt húzódik, amit estére ellepnek az andalgó, fagyizó, bámészkodó, szuvenír után vadászó emberkék. 

Szállást keresel? Itt érdemes körülnézni >>

Az ínycsiklandó illattal körbelengett éttermek megtelnek vidám zsivajjal – akár ti is kiülhettek egy mediterrán menüre vagy egy jó pohár borra. Az egyik fő látványosság pedig a vízen ringatozó luxus jachtok sora, amit előszeretettel csodálnak és fotóznak a turisták. Még egy-egy hírességet is elcsíphettek, ugyanis milliárdosék nagyon szeretnek itt nyaralni! 

3, Naplementés vízi taxi Trogirba

Trogir vonzáskörzetében Ciovo szigete a legnépszerűbb, már ami a szálláshelyeket és a strandokat illeti, így innen, Okrug Gornji kikötőjéből vízi taxik is indulnak Trogirba. A kishajó gyakran jár, nem túl drága, és az út sem hosszú, körülbelül 20 perc – de annál nagyobb élmény. Főleg, ha úgy szelitek a habokat, hogy közben a nap elkezdte vörösre festeni a tájat! Arról nem is beszélve, hogy roppant praktikus megoldás, mert autóval nem mindig egyszerű megoldani a parkolást Trogir belvárosában.

És ha már hajózás: Trogir afféle csomópontként is funkcionál remek elhelyezkedése miatt, így Splitbe is áthajózhattok bő egy óra alatt. A pontos menetrendet és az árakat itt találjátok >>

Az érkezés/indulás a tengerparti sétánynál történik

4, Lélegzetelállító panoráma a katedrális tetejéről

Akár a történelem, akár a kilátás vonz, a Szent Lőrinc katedrálist muszáj útba ejteni. Ez a Főtér legfontosabb látnivalója, az Óratoronnyal és a Loggiával együtt. A toronyba kőlépcsők vezetnek fel, a tetején pedig hálós ablak és korlátok garantálják a biztonságot. 50 méter magasról nézhettek le Trogirra, háttérben a szikrázó, mélykék Adriával. A felnőtt belépő ára: 25 kuna.

Háttérben a katedrális

5, Kávézás a Szent Márk erőd tetején

A Szent Márk erőd a sziget csücskében őrzi masszívan a múlt emlékét. Sokan nem tudják, hogy a torony tetején kávézó működik. Milyen lehet úgy szürcsölni valamilyen finom itókát, hogy közben panorámát kaptok vízre és a szemközti Kamerlengo erődre? Bizonyára fantasztikus, de biztos, ami biztos – próbáljátok ki személyesen!

Szent Márk erőd

És mi a helyzet a strandolással? Szuperjó trogiri strandok:

Labadusa strand Ciovo szigetén
A Krknjasi kék lagúnái és homokos partjai felülnézetből

5 romantikus, kényelmes szállás Trogir városában:

Apartments Villa Sara Čiovo

Apartmani Milenka Trogir

Lux & Relax Apartments Trogir

Hotel Villa Sv. Petar Trogir ***

Apartments Vinko Trogir

Irány Trogir és egy felejthetetlen romantikus tengerparti nyaralás! További szállások Trogirban és környékén >>

(fotók: shutterstock, szalla.shu, Kalácska Erika)


Exit mobile version