Site icon Szallas.hu Blog

Budapesti programok a Turizmus Világnapja alkalmából


Miért pont a turizmusnak ne lenne világnapja? Magyarország számos városában rendeznek turizmus világnapi programokat. Szóljon most az írás Budapestről! Budapesti programokat ajánlunk a szeptember 27-i Turizmus világnapja alkalmából!

A Turizmus Világnapjának története

Az ENSZ Turisztikai Világszervezete egyszer csak gondolt egyet és a szakma előtti főhajtásképpen kezdeményezte a Turizmus Világnapját. 1980-ban ünnepelte magát először az utazási szakma; szeptember 27-én. Azóta is ezen a napon rendezik meg a turizmus világnapját. A hazai gyakorlatban a turizmus világnapi programokkal inkább igyekeznek a magyarországi közönség kedvében járni, hogy azt, ami mellett a hétköznapokban csak úgy elrohantok, észre is vegyétek. Különösen jó ötlet ilyenkor egy kicsit belföldön bóklászni és – mivel szeptember 27. idén péntek – összekötni a hétvégével! Vidékről sokat írunk a blog hasábjain. Budapest az ország első számú nemzetközi desztinációja, de talán még mindig nem a legnépszerűbb, többéjszakás belföldi úti célja. Szóljon ezúttal a történet Budapestről, a budapesti turizmus világnapi programokról!

Budapest látképe a Gellért-hegy felől

5 budapesti program a turizmus világnapja idején

A turizmus világnapi programok összefogásáról Budapest turizmusmarketing-feladatait jelenleg ellátó Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) gondoskodik. Még az eseményt megelőzően kéri fel a szolgáltatókat csatlakozásra és hirdeti meg honlapján turizmus világnapi programokat 2019 szeptemberében is.

Sziklakórház Atombunker Múzeum 

A Budai Vár alatti egykori katonai kórház, majd szupertitkos atombunker a gyilkos emberi hülyeség egyik mementója. Könyörgöm, maradjon mindörökké emlék! Az objektum a Turizmus Világnapján egyórás vezetéssel vár titeket. Ezúttal 20 százalékos kedvezménnyel.

Sziklakórház Atombunker Múzeum

Bartók Béla Emlékház 

Egy szörnyű korszak által tengerentúlra üldüzött zseniális zeneszerzőnk II. kerületi otthona ma múzeum. A turizmus világnapi program keretében három csoportban ingyenesen nézhetitek meg hol és hogy élt Bartók Béla. Utána kiránduljatok egyet a Budai-hegységben is.

Bartók Béla Emlékház

Duna Corso Városnéző Sétahajózás 

Igazán a Dunáról élhetitek meg Budapest természeti háttér adta monumentalitását. Ehhez nem kell más, mint egy sétahajó. A Duna Corso hajóin amúgy egész évben kaptok kedvezményt, ha a Szallas.hu-n foglaltok. De a Turizmus Világnapja alkalmából is.

Duna Corso Városnéző Sétahajózás

Idegenvezetés a Gellért Gyógyfürdőben 

Mielőtt elmürelnétek a hazai szecessziós fürdőépítészet zászlóshajójának medencéiben, szánjatok 40 percet a hely bejárására. Húsz fős turnusokban mutatják be a 101 éves fürdő történetét. Egészségetekre váljék!

Programtippek az őszi hosszú hétvégékre >>

Idegenvezetés a Gellért Gyógyfürdőben

Csodák Palotája bemutatása 

Bár úgy tanítanák a fizikát a suliban, ahogy a Csodák Palotájában ismerhetitek meg a természet alapvető törvényszerűségeit! Fogjátok meg a kölkök kezét és vegyetek részt vagy a turizmus világnapi ingyenes programon, vagy éljetek a Szallas.hu-s foglalásért kapott 15% kedvezménnyel!

Csodák Palotája bemutatása

A budapesti turizmus világnapja alkalmából rendezett programok esetében regisztrálnotok kell. Sok nap már nem maradt a 2019-es Turizmus Világnapig, ezért igyekezzetek! És budapesti szállást se felejtsetek el foglalni; az egész hétvégére! >>

Exit mobile version