Site icon Szallas.hu Blog

Új járat indul Dubrovnikba – ezek a dalmát város legszebb látnivalói


Jövő nyártól nem csak autóval, hanem közvetlen repülőjárattal is elérhető lesz Dalmácia gyöngyszeme, köszönhetően a LOT légitársaságnak, amely Budapestről fapados járat indítását tervezi Dubrovnikba. Mit érdemes megnézni a városban? Melyek a legszebb látnivalók? Mutatjuk!

Horvátországba repülővel – közvetlen járat Budapestről Dubrovnikba

2020. június 7-től heti egy alkalommal, vasárnap indít a LOT Polish Airlines járatot a horvát tengerparti városba. A gépek reggel 7 órakor indulnak és 1 óra 15 percnyi repülés után érkeznek meg Dubrovnikba, ahonnan 8.55-kor indulnak vissza és 10.10-kor landolna Ferihegyen. A jelenlegi információk szerint a járat szeptemberig közlekedik, így érdemes kihasználni a nem mindennapi lehetőséget.

Balaton vagy Horvátország? Kiszámoltuk, mennyibe kerül egy családi nyaralás >>

Dubrovnik látnivalói

Dubrovnik óvárosa egy kellemes sétával bejárható. A Főtér környékén szemügyre vehetjük a legszebb látnivalókat, majd a 300 méter hosszú Főutcán (Placa) eljutunk a város déli végébe, ahol a nevezetességek másik fele vár ránk.

Főtér és az Óváros

Dubrovnik főterén áll a város védőszentjéről, Szent Balázsról elnevezett barokk templom, amely a XIV. században épült egy román kori bazilika alapjaira.

Szent Balázs templom

Az óváros legnagyobb építménye, a Katedrális pontosan a Szent Balázs templom mögött tornyosul. A templom előtt az Orlando oszlopot, mellette a Rektori és az egykor pénzverdeként működő Sponza palotát csodálhatjuk meg. Az egészalakos középkori lovagot, Rolandot ábrázoló Orlando oszlopot 1418-ban emelték. Roland a VIII. században élt lovag volt, akiről még eposz is született “chanson de Roland” címen. A legenda szerint Roland mentette meg Dubrovnikot a szaracénokkal szemben. Az évente megrendezett Dubrovniki Nyári Fesztivál nyitó ünnepségét itt tartják, ekkor újra felhúzzák az oszlopra Dubrovnik zászlaját.

A város másik emblematikus épülete az 1444-ben épült Harangtorony, amelynek 2 tonnás harangját eredetileg két bronzfigura kongatta az időt kalapácsával. A bronzfigurák másolata ma is látható, míg az eredetiek a Sponza Palotában kerültek kiállításra.

A híres Harangtorony

A Főutcán elindulva megcsodálhatjuk a XIV. században épített Nagytanács Palotáját (ma Dubrovniki Polgármesteri Hivatal). Dubrovnik nyugati végén áll a sokszög formájú Onofrio kút, melyet a nápolyi Onofrio della Cava tervezett és feladata az édesvíz biztosítása volt a közösség számára. Érdekesség, hogy a művész nevét viseli a Piacán található Kis Onofrio kút is.

Erődök és a kikötő

Tengerparti város lévén Dubrovnik fontos helyszíne a kikötő, innen indul a legtöbb kirándulóhajó. A kikötő végén található Szent János erőd különleges formájával a turistafotók egyik kedvenc témája. Az építmény első emeletén a Dubrovnik Tengerészeti Múzeum, földszintjén a Dubrovnik Aquarium található. 

Szent János erőd

De nem ez az egyetlen erőd a városban. A Minceta erőd tornyából csodás kilátás nyílik a város összes látnivalójára, míg a Lovrijenac erőd a városon kívül, egy 40 méter magas sziklaszirtre épült.

Strandtippek:

13 ok, amiért érdemes azonnal Horvátországba indulni >>

+ 1 kirándulótipp: Lokrum sziget

Az óváros előtt található Lokrum szigete hajós kirándulás keretében lehet eljutni. Az aprócska szigeten tiszta vízű strandokat, egy régi erődöt és egy arborétumot találhatunk. Érdemes felkeresni!

Dubrovnik óvárosa, szemben a Lokrum sziget

Szállások Dubrovnikban

Hotel, apartman vagy vendégház? Dubrovnikban minden szállástípus megtalálható az olcsóbb helyektől az ötcsillagos szállodákig!

Hotel Excelsior Dubrovnik *****

Apartment Novak Dubrovnik

Guest House Olivia Dubrovnik

Tervezd meg most a jövő évi nyaralásod és foglalj szállást Dubrovnikban! >>

(fotók: shutterstock, szallas.hu)


Exit mobile version