Site icon Szallas.hu Blog

Új látogatóközpont nyílt Nyíradonyban – Top látnivalók és szállások a Nyírségben


A Nyírség új turisztikai attrakciója, az Erdei Harmónia Látogatóközpont fényerdővel, interaktív élményszobával, mozival és játszószobával várja az érdeklődőket. A Nyírségben kirándulnál? Mutatjuk, melyik látnivaló és szálláshely szerepeljen a bakancslistádon! 

Erdei Harmónia Látogatóközpont – A Nyírség új ékszerdoboza

A Nyírség számos látnivalót és programot tartogat a látogatók számára, az Erdei Harmónia Látogatóközpont névre keresztelt modern épület Nyíradonyba csalogatja az érdeklődőket.  

A látogatóközpontban a Gúthi-erdő vadvilágát és az itt élők hagyományait bemutató kiállítás, egy 300 fős rendezvényterem, a térség természeti kincseit szemléltető interaktív élményszoba, mozi és játszószoba is helyet kapott. 

Igazi kuriózum a fényerdő, egy látványosan megvilágított multimédiás ösvény, ahol titokzatos tájakon, zenei aláfestés kíséretében sétálhatnak a látogatók.  

Az épület mellett kültéri játszótér és parkoló is található.

Top 10 látnivaló Nyíradony környékén

Összegyűjtöttük neked, melyik az a top 10 látnivaló, amit mindenképpen érdemes felkeresned, ha többnapos kikapcsolódást tervezel az Erdei Harmónia Látogatóközpont környékén.

Gúti templomrom, Nyíradony

Nyíradonyban a kirándulók egyik kedvelt célpontja a Gúti Templomrom, ami a Nyíradonyból Nyíracsádra vezető úton közelíthető meg. Az erdei környezetben rejtőzködő, XIII. században épült monostor megmaradt falrészeit keskeny ablaknyílások tagolják, kúpos kialakítással. 

Gúti templomrom, Nyíradony

Mesebeli kirándulás a Krajcárhegyen >>

Várostörténeti sétány, Nyírbátor

A Minorita és a Református templom között található Várostörténeti sétány emblematikus látnivaló Nyírbátorban. A sétányon megelevenednek előttünk a város és a Báthori család legendái. A 450 méter hosszú sétaút során megismerhetjük a nyírbátori sárkánykultusz gyökereit, a Szentvér utca legendáját és a Báthoriak történetét.

Várostörténeti sétány, Nyírbátor

Báthori Várkastély és Panoptikum, Nyírbátor

A Báthori Várkastély és Panoptikum a Báthori család tulajdona volt, a középkori kastélyt a 2000-es évek végén újították fel. A Báthori Panoptikumban megismerhetjük a város múltjához kötődő Báthori család korát és legendáit.

Báthori Várkastély és Panoptikum, Nyírbátor

Harangodi-kilátó, Nagykálló

A Harangodi-kilátó a Harangodi-tó partján található, az emelvény egy dombtetőről tekint le Nagykállóra és a Nyírségre. Akár autóval is megközelíthető, de aki szeret kirándulni, a közeli buszmegállótól 25 perces sétával is elérheti. 

Harangodi kilátó, Nagykálló

Debreceni Állatkert és Vidámpark, Debrecen

A Nagyerdő fái között található Debreceni Állatkert és Vidámpark 17 hektáron mutatja be öt földrész 200 fajának 900 egyedét. Az állatkert-látogatás hangulatos családi program Debrecenben, akárcsak a vidámpark, ahol megtalálhatók a régi klasszikusok és a modern attrakciók is. 

Debreceni Állatkert és Vidámpark

Kossuth Tér, Debrecen

Egy debreceni városnézés kimaradhatatlan állomása a Kossuth tér. Amellett, hogy itt zajlik a híres Virágfesztivál, a téren található a Debreceni Református Nagytemplom, a Kossuth Lajos emlékére állított szoborkompozíció, a 180 000 darab velencei üvegmozaik-darabból kirakott városcímer, és a legendás líciumfa is.

Kossuth Tér, Debrecen

Hármashegyi-kilátó, Debrecen

A Debrecentől tíz kilométerre fekvő kirándulóhelyet kerékpárral és gyalogosan is érdemes felfedezni. Itt található a Hármashegy és a Hármashegyi-kilátó, melyből páratlan kilátás nyílik a környékre. 

Hármashegyi kilátó, Debrecen

Sóstói Múzeumfalu, Nyíregyháza

A Sóstói Múzeumfalu hazánk második legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeuma, amely a megye öt eltérő tájegységének népi építészetét mutatja be. A sóstógyógyfürdői skanzen változatos programjain is részt vehetünk, emellett bepillanthatunk egy iskola, egy szatócsbolt, egy paplak, egy tűzoltószertár, egy kocsma és különböző műhelyek kulisszái mögé.

Sóstói Múzeumfalu, Nyíregyháza

Tuzson János Botanikus Kert, Nyíregyháza

A nyíregyházi botanikus kert a Sóstói erdő szomszédságában található, a kert ma 5,6 hektáros területen helyezkedik el. A botanikus kertben népszerű látnivaló a japánkert a kis tóval, benne tündérrózsákkal és lótuszokkal, a pálmaházban és a kaktuszházban pedig további egzotikus növényeket ismerhetünk meg.

Tuzson János Botanikus Kert, Nyíregyháza

Népi Hajdúház, Hajdúböszörmény

Az 1820-as években épült böszörményi típusú hajdúház hatalmas méretével, vaskos falaival, különleges kialakítású tornácával kiemelkedik a népi lakóházak közül. A kiállítás bemutatja a tájegység hagyományos tárgyi kultúráját, az udvaron és a gazdasági épületben pedig a megismerhetjük a földművelés és az állattartás eszközeit.

Népi Hajdúház, Hajdúböszörmény

5 különleges vendégház Nyíradony közelében 

Többnapos kikapcsolódást tervezel Nyíradony közelében? Mutatjuk, melyek azok a szállások, ahol garantáltan pihentető élményben lehet részed. 

Mosoly Vendégház Nyíradony

Nyíradony központjához közel, csendes környezetben várja kedves vendégeit a 4 szobás, 12 fő fogadására alkalmas vendégház. A vendégház 2 apartmanrészből áll, ideális választás pároknak, családoknak, és kisebb baráti társaságoknak. A helyi étteremből a reggeli-ebéd-vacsora házhoz szállítással kérhető.

Tovább a szálláshelyhez >>

Wellness Vendégház Nyíradony

Az 5 szobás, 14 férőhelyes vendégház wellness szolgáltatásokkal és ingyenesen használható, saját parkolóval várja a pihenni vágyókat. A helyszínen bográcsozásra, grillezésre, szalonnasütésre és tárcsán sütés-főzésre is van lehetőség.

Tovább a szálláshelyhez >>

Csodaszarvas Vendégház Nyíradony

A Gúthi-erdészet szomszédságában található vendégház tökéletes választás a kikapcsolódásra, nyugalomra vágyóknak. A szobák 2 férőhelyesek, így 10 vendég elszállásolását tudják vállalni. A nagy, bekerített udvarban ingyenes a parkolás, a kertben pedig bográcsozni is lehet. 

Tovább a szálláshelyhez >>

Fenyves Csárda Vendégház Nyíradony

A vendégház a Nyírség egyik legkellemesebb térségében, a Gúthi erdészet közvetlen közelében várja vendégeit. Aki nem szeretné otthon hagyni a kutyáját, vagy macskáját a pihenés alatt, annak ideális a szálláshely, hiszen itt örömmel látják vendégül az állatokat is

Tovább a szálláshelyhez >>

Borostyán Med-Hotel Debrecen – Nyíradony

A Hotel Borostyán a város zajától távol, könnyen megközelíthető területen várja azokat, akik a kikapcsolódást rendhagyó formában képzelik el. A szálloda különleges építészeti stílusával garantáltan leveszi a lábáról a vendégeket, ráadásul a hotelnek egyedülálló stresszoldó wellness centruma, és több különleges gyerekbarát szobája is van.  

Tovább a szálláshelyhez >>

Fedezd fel a nyíradonyi Erdei Harmónia Látogatóközpont és a környék látnivalóit, többnapos kikapcsolódáshoz pedig foglalj szállást a Szallas.hu oldalán >>

(Képek: Szallas.hu)


Exit mobile version