Site icon Szallas.hu Blog

Több mint 200 Ukrajnából menekülő család kapott már ingyen vagy kedvezményesen szállást – így segít most a szallas.hu


Meleg ágy és biztonságos körülmények – minden Ukrajnából menekülő családnak szüksége van rá, de nem mindenkinek vannak itt ismerősei és barátai, akik ebben segíteni tudnak. A szallas.hu csapata ezért összefogott az Ukrajnából érkező, szálláshelyet kereső rászorulók megsegítéséért. A szállásadók 50–99 százalékos kedvezményt biztosítanak, mi pedig ezekben az esetekben lemondunk a jutalékunkról. A Menedék lak nevű kezdeményezés keretében eddig több mint 200 családnak tudtunk segíteni. 

A szallas.hu február 25-én pénteken indított kezdeményezéshez eddig 303 szállásadó csatlakozott. Ők azok, akik minimum féláron, de akár ingyen is szeretnének szállást adni azoknak, akik kénytelenek voltak elhagyni az ukrajnai otthonaikat. 

Folyamatosan csatlakoznak szállásadók a kezdeményezéshez

Hogyan segítünk? 

Ügyfélszolgálatos kollégáink magyar, angol, román, lengyel, német, szlovák, cseh és horvát nyelven állnak a segítségkérők rendelkezésére. 

Ha bárkinek tudomása van arról, hogy valaki nem tud hova menni, szállásra van szüksége, keresse ügyfélszolgálatunkat:

A szallas.hu ügyfélszolgálata hétvégén is elérhető az alábbi elérhetőségek bármelyikén 9.00-18.00 óra között:

Emellett a szallas.hu készített egy, a legalább 50, legfeljebb 99 százalékos kedvezményt biztosító szálláshelyekről egy listaoldalt, ahol szintén foglalhatnak az Ukrajnából menekülők. A listaoldalon jelenleg 114 szálláshely ajánlatai elérhetőek. A szállásadók folyamatosan csatlakoznak, így az oldal bővülő kínálattal napról-napra frissül. 

Aki a listaoldalon nem talál megfelelő szállást, annak ajánljuk figyelmébe a Facebook eseményünket.  

Itt folyamatosan várjuk a magánjellegű felajánlásokat is, ahol a rászorulók akár még gyorsabban találhatnak szállást maguknak.

Hány családnak tudtunk eddig segíteni? 

Eddig több mint 200 családot tudunk összekötni a szállásadókkal. Voltak köztük többgyermekes családok, épp gyermeküket várók, és olyanok is, akik újszülöttel voltak kénytelenek otthagyni az otthonaikat. 

A családoknak fontos segítség, hogy biztonságos szálláshelyre érkezhessenek

Mire figyeljenek a szállásadók? 

A szállásadók számára javasoljuk, hogy a Helsinki Bizottság ajánlása szerint járjanak el, és az arra jogosultakat fogadják, akik ukrán útlevél, ukrán személyi igazolvány vagy anyakönyvi kivonat bemutatásával tudják igazolni személyazonosságukat a szükséges a szállás elfoglalása előtt. A menedékes eljárást kérelmezők a személyazonosságát elsősorban a humanitárius célú tartózkodási engedéllyel tudják igazolni.  

Mire figyeljenek a szálláskeresők? 

A szállásadók kérhetik azoknak a dokumentumoknak a bemutatását, amivel megbizonyosodhatnak arról, hogy valóban rászoruló igényelte az adott kedvezményes szállást. Kérjük a szálláskeresőket, hogy ezeket a dokumentumokat (ukrán útlevél vagy egyéb ukrán igazolvány) mutassák be! 

Nyomatékosan kérjük, hogy az, aki turisztikai céllal keres szállást, ne foglaljon a Menedék lak kedvezménnyel jelölt ajánlatokból! Partnereink jelenleg is rengeteg egyéb kedvezményt biztosítanak az utazók számára.  

Folyamatosan csatlakoznak új szállásadók a kezdeményezéshez

Hol van a legnagyobb igény a szállásokra? 

A legtöbb Ukrajnából menekülő Budapesten keres szállást, de egyelőre a fővárosban sokkal nagyobb a kereslet, mint a kínálat, ezért felhívjuk a figyelmet arra, hogy akinek lehetősége van, tegyen felajánlást!

A szallas.hu Menedék lak nevű kezdeményezése keretében segítséget nyújtó szállásadók az alábbi régiókat képviselik:

Hogyan segíthetsz, ha nincs szálláshelyed? 

Hoztunk néhány olyan kezdeményezést arra az esetre, ha a szallas.hu kezdeményezéséhez nem tudsz csatlakozni, de szeretnél segíteni az Ukrajnában élőknek és az országból menekülni kényszerülőknek. 

A Segítségnyújtás – Ukrajna Facebook-csoportban többek között egy magyar nyelvű térképes gyűjtést is találunk a szálláshelyekről, adománygyűjtő központokról, társállat-befogadókról. A csoport alapvető célja, hogy összekösse azokat, akiknek segítségre van szüksége azokkal, akik szeretnének tenni valamit a helyzetük megkönnyítéséért. Itt hasznos információkat találunk arra az esetre, ha magánemberként szeretnénk segíteni, de akkor is, ha a megfelelő civil szervezeteket szeretnénk elérni, akikhez eljutattnánk az adományainkat.  

Íme néhány transzparens módon segítő szervezet. Ha hozzájuk juttatod el az adományod, biztosan a megfelelő helyre kerül: 

A fenti lista természetesen nem teljes. Azzal a céllal állítottuk össze, hogy támpontot tudjunk nyújtani azok számára, akik szeretnének segíteni, de nem tudják, hol kezdjék. 

Mindenkit bíztatunk arra, hogy aki tud, segítsen! A szallas.hu csapatában mi hiszünk abban, hogy egy kis összefogással tehetünk azért, hogy jobb világban éljünk! 


Притулок для приїжджаючих з України

Наші партнери пропонують безпечне житло для нужденних.

Ми об’єдналися, щоб допомогти тим, хто потребує житла з України, знайти тепле ліжко і безпечні умови перебування у наших партнерів.

Ми об’єдналися, щоб допомогти тим, хто потребує житла з України, знайти тепле ліжко і безпечні умови перебування у наших партнерів. Шукайте ціни з позначкою»Будинок Притулок””!

Якщо ви не знайшли для вас підходяще житло на сайті szallas.hu/menedek-ukrajnabol-erkezoknek, рекомендуємо нашу акцию в Facebook (Accommodation and help for Ukrainians). https://fb.me/e/28X33tlZu

Наша співробітники допоможуть вам забронювати угорською та англійською мовами, зателефонуйте якщо виникли проблеми за номером телефону: +36 20 890 3150 (з 9: 00-по 18: 00)

У розділі заходу в Facebook (Accommodation and help for Ukrainians) ми також чекаємо пропозиції приватного характера, де нужденні зможуть знайти житло ще швидше. (Посилання) https://fb.me/e/28X33tlZ

(Képek: szallas.hu, shutterstock)


Exit mobile version