Site icon Szallas.hu Blog

Utazói történetek: Így kérték meg a kezem Prágában


Napjainkban valószínűleg elszigeteltebbnek érezzük magunkat, mint valaha, de ezek az utazói történetek színt visznek az olvasóink hétköznapjaiba. Tervezgetni egy következő utazást mindig jó! Elhoztuk ezért egy romantikus cseh utazás és prágai városlátogatás beszámolóját a képzeletbeli utazós bakancslistádhoz. Köszönjük az élmények megosztását a Szallas.hu blog lelkes olvasójának, Kittinek és vőlegényének.

Kitti története: így kérték meg a kezét egy rózsaligetben egy prágai utazás során

Meséld el, mi volt a fotó sztorija! 

Már nagyon régen szerettem volna elutazni Prágába, de valahogy sosem jött össze. 2018 tavaszán a Szallasguru.hu-n rátaláltam egy szuper prágai utalványra, így azonnal le is csaptam rá és a szállást is lefoglaltam az októberi hosszú hétvégére. Barátommal utaztunk, akivel már nagyon izgatottan vártuk az indulás reggelét, még annak ellenére is, hogy a vonat korán indult. A vonat út nagyon gyorsan eltelt és már ott is voltunk Prágában. Gyorsan a szálláshelyre siettünk, ahol átvettük a szobánkat és utána indulhatott a kalandozás a városban. Prága gyönyörű város és az ősz még hangulatosabbá varázsolta. Imádtuk a tömegközlekedést a belvárosban. Amikor már nagyon fáradtak voltunk csak felültünk egy villamosra majd átszálltunk egy másikra és így tovább. Az utazásunk legemlékezetesebb pillanata az volt, amikor barátom megkérte a kezem egy rózsakertben.

 

Hol szálltál meg, és mi tetszett a legjobban?

Az A&O Prague Rhea-ban szálltunk meg és a legfelső, 21. emeleten volt a szobánk, ahonnan Prága nagy részét be lehetett látni.

 

Mi volt a legjobb étel, amit ettél az úton?

Sajnos nem vagyunk túl merészek az új ételek kipróbálásában, ezért maradtunk a pizzánál és a sörnél. A cseh csapolt söröket természetesen mindenkinek meg kell kóstolnia, nagyon jók! Kihagyhatatlan eleme egy prágai városlátogatásnak.

 

Mi tipped annak az utazónak, aki ide látogat?

A következő dolgokat tanácsolom annak, aki Prágába látogat:

1.) Elég ha csak egy hátizsákot visz magával az ember, abba bele tud pakolni mindent, ami egy hétvégére szükséges. 

2.) Az egyik hídról egy üveglift segítségével le lehet jutni egy kis szigetre, amely tele van fákkal és nagyon szép kilátás nyílik a városra, ráadásul az ott tartózkodásunk alatt nem is látogatták sokan. 

3.) Sok útikönyv is ír róla, hogy a Szent Vitus-székesegyházat meg kell nézni. Ezzel egyet tudok érteni, mert kívül-belül lenyűgöző és monumentális. Nagyon szép látvány, ahogy a színes ablakain keresztül beszűrődik a fény.

Mottó:  Akkor érzi mindenki jól magát az utazás alatt, ha …

… olyan emberekkel utazik, akikkel máskor is szívesen tölt időt.

Mi a következő úticél a bakancslistádon?

Azori-szigetek

Azori-szigetek, település Sao Miguel szigetén

Azori-szigetek, Chá Gorreana teaültetvény

A szerzőről

Kitti (Budapest) a Szallas.hu blog visszetérő olvasója, nagyon szeret fotózni, az utazások minden lényeges pillanatát megörökíti, hogy később is emlékezzen rá. Szívesen fedeznek fel külföldi városokat párjával.

 


Reméljük, tetszett az olvasói történet, és meghozta a kedved a következő utazáshoz. Van esetleg egy hasonlóan romantikus lánykérős sztorid? Ne habozz, ragadj tollat – vagy inkább billentyűzetet- és oszd meg velünk saját élményeidet!

 

Küldd be a sztoridat a blog.szallas.hu-ra, most közzétesszük a legjobb útinaplókat!
Készítsük el a legnagyobb online fotós útinaplót, őrizzük közösen az utazás szenvedélyét! Miért ne osztanád meg a legjobb pillanatokat másokkal is? Havonta 500.000 magyar utazót inspirálhatsz a történeteddel!
Lássam a részleteket >>

Tipp: Szeretnél ilyen történeteket írni te is, de nem tudod hogyan fogj hozzá? Online kurzusok, amik segítenek ebben: Szövegíró kurzusok travel bloggereknek


Exit mobile version